Ελλάδα

Ντέρμπι με… χαμένους

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε μεν του Άρη με 56-49 στο κλειστό της Πυλαίας, αλλά το ντέρμπι σημαδεύτηκε από 40λεπτη διακοπή μετά από ρίψη κροτίδας, που οδήγησε στην εκκένωση του γηπέδου. Παίκτης-κλειδί ο Τσόχλας.

Στο μπάσκετ δεν υπάρχει ισοπαλία. Κάποιες φορές, όπως συνέβη και στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, δεν υπάρχει και νικητής κι αυτό δεν αφορά τη χαμηλή ποιότητα του αγώνα που παλαιότερα καθήλωνε όλη την Ελλάδα. Γιατί μπορεί μεν ο ΠΑΟΚ να επικράτησε του Άρη με 56-49 και να πανηγύρισε την πέμπτη σερί νίκη επί του συμπολίτη του στο πρωτάθλημα, ωστόσο το μεγάλο παιχνίδι σημαδεύτηκε από 40λεπτη διακοπή μετά από ρίψη κροτίδας στον πάγκο του Άρη, που οδήγησε σε απόφαση για εκκένωση του γηπέδου.

Καλύτερος στα σημεία ο «Δικέφαλος του Βορρά», που προηγήθηκε νωρίς με +13, αλλά είδε τον Άρη να επιστρέφει στο ματς. Παίκτης-κλειδί του αγώνα ο Απόλλων Τσόχλας με 9 πόντους στην τέταρτη περίοδο.

Show από Κούπερ

Κούπερ, Χαραλαμπίδης, Κασελάκης, Τσαϊρέλης και Μπόγρης από τη μια, Μποχωρίδης, Αθηναίου, Πελεκάνος, Βεζένκοφ και Χαρίσης από την άλλη, ήταν οι πρώτες πεντάδες του ντέρμπι. Οι γηπεδούχοι με δύο καλάθια του Τσαϊρέλη και τους Κούπερ-Κασελάκη να προσθέτουν από ένα τρίποντο προηγήθηκαν 10-3 στο τρίλεπτο αναγκάζοντας τον Μίλαν Μίνιτς να καλέσει γρήγορα τάιμ άουτ. Αυτό δεν σταμάτησε τη φόρα του ΠΑΟΚ, που με δύο ακόμη «βόμβες» από Κούπερ και Τσαϊρέλη έφτασε στο 16-3, ενώ λίγο αργότερα ο Μποχωρίδης αποχωρούσε για τον πάγκο φορτωμένος από νωρίς με τρία φάουλ. Ο Κούπερ έκανε θραύση και οργανωτικά με την ομάδα του σταθερά σε απόσταση ασφαλείας (20-7), πριν έρθουν δύο προσωπικά καλάθια του Ασημακόπουλου για να γράψουν το 20-11 της πρώτης περιόδου.

Σταθερά στο τιμόνι ο ΠΑΟΚ

Με αφετηρία την καλή τους άμυνα, αλλά εκμεταλλευόμενοι την παροιμιώδη αστοχία των «κίτρινων», οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου είχαν τον έλεγχο. Το τρίτο τρίποντο του Κούπερ έφερε τη διαφορά στο 27-15, αλλά όταν ο Αμερικανός αποσύρθηκε στον πάγκο για ανάσες, ο ΠΑΟΚ βραχυκύκλωσε επιθετικά και ο Άρης κατάφερε να μειώσει στους επτά (29-22) χάνοντας ευκαιρίες να πλησιάσει και περισσότερο. Δέδας και Μπόγρης «έτρεξαν» ένα γρήγορο 5-0 για το «Δικέφαλο του Βορρά», προτού το τρίποντο του Μούρτου γράψει τον επίλογο του ημιχρόνου διαμορφώνοντας το 34-25.

Η αντεπίθεση του Άρη

Η εξαιρετική άμυνα του Άρη ήταν το χαρακτηριστικό της τρίτης περιόδου, καθώς απομόνωσε τον Κούπερ από το παιχνίδι των αντιπάλων. Χάρη σε αυτή ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε τρία λεπτά για να σκοράρει (με τον Τσαϊρέλη). Την ίδια ώρα, τα τρίποντα των Μούρτου, Γκίκα και Ασημακόπουλου ψαλίδισαν τη διαφορά στον πόντο, 39-38, ενάμιση λεπτό πριν το τέλος του δεκαλέπτου, με τον Σούλη Μαρκόπουλο να χτυπιέται στον πάγκο. Το τάιμ άουτ που κάλεσε οδήγησε σε ένα γρήγορο 4-0 από Μπόγρη και Πέιν, αλλά το «ορειβατικό» τρίποντο του Βεζένκοφ κράτησε τους φιλοξενούμενους σε απόσταση βολής με τη λήξη της περιόδου, 43-41.

Η κροτίδα χάλασε το ντέρμπι, αλλά το... έκρινε ο Τσόχλας

Τα καλάθια του Τσόχλα και τα επιθετικά ριμπάουντ κρατούσαν στον αφρό τον ΠΑΟΚ στην τέταρτη περίοδο (47-43) μέχρι ο Τόμι Σχινάς να διακόψει το παιχνίδι έξι λεπτά πριν το φινάλε μετά από κροτίδα που έσκασε δίπλα στον πάγκο του Άρη. Μετά από διαβουλεύσεις, διαιτητές και αστυνομία συμφώνησαν να συνεχιστεί το ματς μόνο μετά από εκκένωση του γηπέδου, διαδικασία που κράτησε 40 λεπτά! Ο Τσόχλας δεν «κρύωσε» και με ένα καλάθι, μια ασίστ κι ένα απίθανο τρίποντο υπό πίεση στη λήξη της επίθεσης έφερε την ομάδα του στο 54-47 τρία λεπτά πριν το τέλος. Το καλάθι του Πέιν και η αστοχία των Ασημακόπουλου και Γκίκα σε τρίποντα έγειρε οριστικά την πλάστιγγα στην πλευρά του ΠΑΟΚ.

Δεκάλεπτα: 20-11, 34-25, 43-41, 56-49.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 9, Κούπερ 9, Χαραλαμπίδης 1, Τσόχλας 9, Τσαϊρέλης 13, Δέδας 3, Μαργαρίτης 4, Μπόγρης 5, Κασελάκης 3, Λιάπης.

Άρης (Μίνιτς): Μποχωρίδης 1, Χαντ, Πελεκάνος 3, Γκίκας 3, Τσακαλέρης 4, Ασημακόπουλος 11, Χαρίσης 2, Βεζένκοφ 5, Μούρτος 13, Αθηναίου 7.

Διαιτητές: Σχινάς, Καρακατσούνης, Πουρσανίδης Κ.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x