Χάντμπολ

Ντέρμπι σε Έσεσσα, ΧΑΝΘ

Στις Συκιές το τηλεοπτικό ματς ανάμεσα σε ΑΕΚ και Φοίβο, στην… κόψη του ξυραφιού τα παιχνίδια Αερωπός- Δούκας και ΧΑΝΘ- ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ

Συνεχίζεται αύριο η 4η αγωνιστική της Handball Premier με τρεις ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις.
Στις Συκιές στο τηλεοπτικό ματς της αγωνιστικής που θα αρχίσει στις 15:00 (ΕΡΤ) ο Φοίβος υποδέχεται την ΑΕΚ.

Η «Ένωση» έχει δύο νίκες σε τρία παιχνίδια και απέναντι στους γηπεδούχους έχει τον πρώτο λόγο, λόγω ρόστερ, αλλά και προϊστορίας, αφού στις επτά φορές που έχουν συναντηθεί εντός και εκτός έδρας μετράει μόνο νίκες.
Συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη σε τέσσερα παιχνίδια έχει επικρατήσει με 21-24 (2012-2013), 27-37 (2013-2014), 16-40 (2013-2014) και 22-24 (2014-2015).

Ο προπονητής του Φοίβου Ευθύμης Πιπελίδης είπε: «Χαιρόμαστε που αυτό το ματς θα μπει στα σπίτια όλων των Ελλήνων. Μας λείπει η τηλεόραση σαν άθλημα, είναι ένα βήμα μπροστά. Στο αγωνιστικό κομμάτι φυσικά η ΑΕΚ είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Εμείς πρέπει πρώτα απ’ όλα να είμαστε πειθαρχημένοι, να μπλοκάρουμε τα ατού της ΑΕΚ και να ελέγξουμε το ρυθμό που θέλουμε. Αν καταφέρουμε να τα πετύχουμε θα κάνουμε στο τέλος τον απολογισμό μας και θα δούμε τι δικαιούμαστε από το συγκεκριμένο ματς».
Ο αριστερός ίντερ της «Ένωσης» Παναγιώτης Νικολαϊδης τόνισε: «Σίγουρα πάμε για την νίκη. Ο Φοίβος είναι οργανωμένη και δεμένη ομάδα και δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι. Πρέπει να παίξουμε στο 100% και να είμαστε συγκεντρωμένοι. Ελπίζω ότι θα φύγουμε με τους δύο βαθμούς από την Θεσσαλονίκη».



Με «όπλο» την έδρα
Στην Έδεσσα ο Αερωπός που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με τις καλές του εμφανίσεις θα φιλοξενήσει (18:00) τον Δούκα που προέρχεται από μεγάλη νίκη επί του Διομήδη.
Στην έδρα του ο Αερωπός είναι πάντα ισχυρός και μάλιστα παραδοσιακά για τον Δούκα είναι ένας κακός «δαίμονας», αφού τον δυσκολεύει. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Αερωπός έχει δύο νίκες σε έξι ματς, ενώ οι περισσότερες νίκες του Δούκα είναι οριακές με εξαίρεση τις σεζόν 2006-2007 και 2013-2014.

Ο τεχνικός του Αερωπού Γιάννης Πηλαλίδης είπε: «Στόχος είναι η νίκη. Θεωρητικά είναι στα μέτρα μας ο Δούκας. Είμαστε ανώτεροι, αλλά πρέπει να αποβάλλουμε το άγχος. Η ψυχολογία των φιλοξενούμενων είναι ανεβασμένη και εμείς χάσαμε την ευκαιρία για μια ιστορική νίκη απέναντι στην ΑΕΚ. Περιμένουμε πολύ κόσμο στο γήπεδο να στηρίξει τις προσπάθειες των παιδιών».

Από την άλλη πλευρά ο αρχηγός του Δούκα Γιώργος Τόμπρος επεσήμανε: «Είναι μια έδρα που πάντα δυσκολευόμαστε. Ο Αερωπός είναι μια δεμένη ομάδα. Εμείς μετά την νίκη επί του Διομήδη ανέβηκε η ψυχολογία μας και η αυτοπεποίθηση. Αποδείχθηκε ότι μπορούμε να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα με την απόδοση μας».

Προϊστορία Αερωπός- Δούκας
2006-2007 32-37
2009-2010 31-32
2010-2011 25-24
2011-2012 24-28
2012-2013 20-27
2013-2014 26-25


Ντέρμπι όπως πέρσι
Στη Βόρειο Ελλάδα θα γίνει και το τρίτο ματς με τη ΧΑΝΘ να αγωνίζεται (18:00) απέναντι στον ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ. Μία καταγεγραμμένη αναμέτρηση υπάρχει στο παρελθόν ανάμεσα στις δύο ομάδες στη Θεσσαλονίκη με τη ΧΑΝΘ να κερδίζει 23-22 στην πρεμιέρα της περσινής σεζόν.
Επιστροφή στο «στρατόπεδο» των γηπεδούχων μετά τα δύο συνεχόμενα χαμένα παιχνίδια με Φίλιππο και Ποσειδώνα. Η ομάδα του Νίκου Μάντζου, που έχει ως σύνθημα τη σκληρή δουλειά μέσα στο γήπεδο, ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για το παιχνίδι με τον αριστερό εξτρέμ Αντώνη Κόντη να σχολιάζει: «Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που με κριτήριο τις μεταγραφές του καλοκαιριού θέλει να κάνει πρωταθλητισμό αφού έγινε πολύ πιο δυνατή από πέρυσι. Εμείς θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι όταν επιστρέψουν όλα τα παιδιά, ωστόσο δεν θα αφήσουμε κανέναν να αμφισβητήσει τη δυναμική μας, ειδικά μέσα στην έδρα μας. Έχουμε προετοιμαστεί για ένα παιχνίδι που θα το κυνηγήσουμε με πίστη και πάθος».

Από την πλευρά της ομάδα της Νέας Ιωνίας ανεβαίνει επίσης για την νίκη με τον έμπειρο πλέι μέικερ Θοδωρή Γκέρτσο να σχολιάζει: «Αγώνα με τον αγώνα δείχνουμε ότι βρίσκουμε τον εαυτό μας. Πιστεύουμε σε ένα καλό ματς και στη νίκη. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Έχουμε διαβάσει τον αντίπαλο, η ΧΑΝΘ είναι μια νεανική ομάδα. Πρέπει να επιβάλλουμε τον ρυθμό και αν συμβεί αυτό πιστεύω θα καταφέρουμε να πάρουμε τους δύο βαθμούς».

Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x