Βόλεϊ

Ντέρμπι σε πέντε μέτωπα

Με ντέρμπι σε… πέντε μέτωπα θα διεξαχθεί η 5η αγωνιστική της Α1 βόλεϊ γυναικών, με τα φώτα να πέφτουν στα ματς των… αήττητων, Ολυμπιακού και Βριλησσίων με Ηρακλή και Πανναξιακό αντίστοιχα.

Φουλ στα ντέρμπι είναι η 5η αγωνιστική της Α1 βόλεϊ γυναικών, με τις ομάδες να επιστρέφουν στα γήπεδα μετά τις εξ αναβολής αναμετρήσεις της Τετάρτης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πέντε αναμετρήσεις το Σάββατο, ενώ για την Κυριακή έχει προγραμματιστεί μόνο τα ματς ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ηρακλή Κηφισιάς.

Ο… αήττητος με τον φορμαρισμένο
Ο αήττητος μέχρι τώρα Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον Ηρακλή στο κλειστό του Ρέντη, με τις δύο ομάδες να θέλουν συνέχεια στις επιτυχίες.

Οι «ερυθρόλευκες» θα παραταχθούν με την Μανωλίνα Κωνστντίνου, η οποία ανάρρωσε και προπονείται κανονικά τις τελευταίες μέρες. Η τελευταία εντυπωσιακή νίκη επί του ΟΠΕΡ δίνει άλλο αέρα στον Ολυμπιακό, όμως όπως δήλωσε ο Γιάννης Νικολάκης:

«Είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Παίζουμε με μια νεανική ομάδα γεμάτη ενθουσιασμό τα αποτελέσματα της οποίας στα τρία προηγούμενα ματς μόνο τυχαία δεν είναι. Είναι μια καλοστημένη και καλοδουλεμένη ομάδα με ταλέντο και μαχητικό πνεύμα κι όπως έχουμε πει με τα κορίτσια δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο μας».

Οι Θεσσαλονικείς αναχώρησαν για την Αθήνα χωρίς προβλήματα με τον Κώστα Ιωαννίδη να τονίζει στις δηλώσεις του ότι ο Ηρακλής θα παλέψει μέχρι το τέλος για τη νίκη.

«Δεν θα ταξιδέψουμε 500 χιλιόμετρα για να κάνουμε τουρισμό. Με την ΑΕΚ δείξαμε ότι μπορούσαμε αλλά δεν το πιστέψαμε, τώρα όμως θέλουμε να συνδυάσουμε την καλή εμφάνιση με ένα θετικό αποτέλεσμα. Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό που έχει μια ομάδα κι ένα πολύ καλό προπονητή, αλλά δεν το φοβόμαστε».

Με… φόρα στο Ρέθυμνο ο Παναθηναϊκός
Με φόρα απ’ την πρώτη του νίκη επί του Πανναξιακού ταξιδεύει στο Ρέθυμνο ο Παναθηναϊκός, με στόχο να συνεχίσει τα θετικά αποτελέσματα.
«Παρόλη την κούραση από τα ταξίδια, εμείς θα πάμε στο Ρέθυμνο και θα ‘παλέψουμε’ με όλες μας τις δυνάμεις για τη νίκη», τόνισε ο Γιώργος Ρούσης. «Ο ΟΠΕΡ έχει μια πολύ καλή ομάδα με έμπειρες αθλήτριες και είναι δυνατός στην έδρα του, αλλά θα προσπαθήσουμε να ελέγξουμε την ρυθμό του παιχνιδιού και να πάρουμε ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα».

Όσον αφορά τις Ρεθμνιώτισσες θα δώσουν το δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας ματς, με στόχο να επιστρέψουν στις νίκες μετά την ήττα της Τετάρτης απ’ τον Ολυμπιακό. Ο Μιχάλης Χαχαγιόπουλος πάντως εμφανίστηκε σίγουρος πως το συγκεκριμένο ματς ήταν μια κακή παρένθεση για την ομάδα του:

«Θα παρουσιάσουμε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Συζητήσαμε μετά το ματς με τον Ολυμπιακό και πιστεύω ότι όλοι συνειδητοποιήσαμε κάποια πράγματα. Χάσαμε με συνοπτικές διαδικασίες οπότε δεν τίθεται θέμα κόπωσης ενώ ο Παναθηναϊκός θα κάνει δεύτερο συνεχόμενο ταξίδι, αλλά έχει καλή ψυχολογία μετά τη νίκη που πήρε στη Νάξο. Ο αντίπαλος μας έχει ενισχυθεί, είναι μια καλή ομάδα αλλά η νίκη είναι μονόδρομος για εμάς και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Επιστροφή στο… σπίτι τους
Το πρώτο του εντός έδρας ματς, μετά από τρία συνεχόμενα παιχνίδια στην Αθήνα θα δσουν οι Μακεδόνες, που θα υποδεχτούν το Μαρκόπουλο στο Κατσάνειο.

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αφού για εμάς θα είναι σα να παίζουμε πάλι εκτός έδρας κι είναι κρίμα γιατί μετά και την καλή εμφάνιση που κάναμε κόντρα στην ΑΕΚ ο κόσμος έχει ζεσταθεί πολύ με την ομάδα», είπε αρχικά ο Μανώλης Σκουλικάρς και συνέχισε: «Υπάρχει κούραση από τα πέντε σετ που παίξαμε κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά πρέπει να βρούμε την συγκέντρωση και να παίξουμε καλά απέναντι σε μια ομάδα η οποία παίζει καλό βόλεϊ και έρχεται στη Θεσσαλονίκη για να πάρει θετικό αποτέλεσμα».

Από την άλλη, το Μαρκόπουλο αναχώρησε για την Θεσσαλονίκη χωρίς την Κίντρα Κάρλσον, αλλά η Πολυδώρου τέθηκε στη διάθεση του Γιάννη Ορφανού, ο οποίος δήλωσε: «Οι Μακεδόνες είναι μια πολύ αξιόμαχη ομάδα όπως φάνηκε κι από τα τελευταία πολύ καλά αποτελέσματα που είχε. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και σοβαροί για να μπορέσουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Ντέρμπι νεοφώτιστων στη Μίκρα
Με τους «νέους» στην Α1 βόλεϊ γυναικών θα συνεχιστεί η αγωνιστική, με την Σταυρούπολη να υποδέχεται τους Ίωνες στο κλειστό της Μίκρας.

Οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν χωρίς της Γιακούμπ, με τον Δημήτρη Σολκίδη να θεωρεί πως το ματς θα κριθεί στην αποφασιστικότητα: «Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς κι όπως έχω δει από τους προηγούμενους αγώνες της δεν είναι εύκολος αντίπαλος παρόλο που έχει χάσει τρεις φορές. Είναι ένα ντέρμπι, κι οι δύο θέλουμε τη νίκη και θα φανεί μέσα στο γήπεδο ποιος το θέλει περισσότερο».

Από την πλευρά του ο τεχνικός των Ιώνων Βασίλης Θεοδωρόπουλος τόνισε: «Είναι ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι συγκριτικά με το παιχνίδι στην Κηφισιά, όπου με δικά μας λάθη καταφέραμε να χάσουμε, Αν είμαστε πιο προσεκτικοί κι έχουμε καθαρό μυαλό σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα μπορούμε να τα καταφέρουμε»

Ντέρμπι στα Βριλήσσια

Στα Βριλήσσια με ντέρμπι θα «κλείσει» η αγωνιστική για τα Σάββατο, όπου η τοπική ομάδα θα υποδεχτεί τον Πανναξιακό.

Οι γηπεδούχοι μαζί με τον Ολυμπιακό είναι οι δύο ομάδες χωρίς βαθμολογικές απώλειες, ωστόσο ο Μανώλης Ρουμελιώτης περιμένει «ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Είχαμε δύο ημέρες να προετοιμαστούμε, αλλά όλες οι ομάδες είναι στην ίδια κατάσταση. Η Νάξος είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, κυνηγά όλες τις μπάλες και θέλει επιμονή κι υπομονή για να κερδίσουμε».

Για τον Πανναξιακό αυτό είναι το πρώτο εκτός έδρας ματς της σεζόν και έρχεται αμέσως μετά την πρώτη ήττα που γνώρισε η ομάδα το βράδυ της Τετάρτης κόντρα στον Παναθηναϊκό.

«Είδαμε τα λάθη μας, συζητήσαμε και θέλουμε σίγουρα να κάνουμε μια καλύτερη εμφάνιση στην έδρα των Βριλησσίων. Πιστεύω ότι η ομάδα μου είναι έτοιμη. Μας πείραξε το ότι χάσαμε, αλλά δεν μας έχει επηρεάσει. Παίζουμε με μια πολύ καλή και έμπειρη ομάδα κι αυτό που θέλουμε είναι να παίξουμε καλό βόλεϊ», είπε από την πλευρά του ο Ζόραν Κόβαζιτς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής
Σάββατο 9/11/2013
Μ. Μερκούρη, 15.30, Ολυμπιακός ΣΦΠ - ΓΣ Ηρακλής, Χρηστίδης – Κολτσίδας, Παρατηρητής: Σαρδάνης
Ρεθύμνου, 17.00, ΟΠ Ρεθύμνου - ΑΟ Παναθηναϊκός, Βλαχάκης – Κοκοτσάκης, Παρατηρητής: Πολίτης
Κατσάνειο, 18.00, ΑΣ Μακεδόνες - ΑΟ Μαρκοπούλου, Δανιηλίδου – Ισκάς, Παρατηρητής: Στεργιόπουλος
ΔΑΚ Πολίχνης, 18.00, ΕΟ Σταυρούπολης - ΑΣΠ Ίωνες, Σιμίδης – Τσιούλα, Παρατηρητής: Μιχελινάκης
Βριλησσίων, 18.30, ΦΟ Βριλησσίων - ΑΟΝ Πανναξιακός, Καψάσκης – Κατσούλης, Παρατηρητής: Μαυρικίδης

Κυριακή 10/11/2013
Απόλλωνα, 19.30, ΑΕΚ - ΓΣΚ Ηρακλής, Μενεσλής – Μεταξά, Παρατηρητής: Τριανταφύλλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x