Επικαιρότητα

«Ντου» στα στέκια της κόκας!

Αναζητείται ιδιοκτήτης πασίγνωστου resto! Celebrities και κοσμικοί στις τηλεφωνικές συνομιλίες που έχει καταγράψει ο υπερκοριός

Ο ιδιοκτήτης πασίγνωστου εστιατορίου, στο οποίο συχνάζει η υψηλή κοινωνία, αναζητείται στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, καθώς φέρεται ότι εμπλέκεται σε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, το οποίο εξάρθρωσε η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής και παρουσιάζει μεγάλες ομοιότητες με αυτό που είχε εξαρθρωθεί το καλοκαίρι στη Μύκονο.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου φέρεται από την Ασφάλεια ότι συμμετείχε στη διακίνηση κοκαΐνης και χασίς αλλά και στο ξέπλυμα του μαύρου χρήματος, που προερχόταν από την εμπορία των ναρκωτικών ουσιών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, το κύκλωμα, το οποίο ήταν χωρισμένο σε δύο ομάδες, είχε διεισδύσει στα σαλόνια της high society.

Ονόματα «φωτιά»

Εξάλλου, στις δεκάδες τηλεφωνικές συνομιλίες μελών του κυκλώματος αλλά και πελατών, που έχει στα χέρια της η Αστυνομία, όπως τις κατέγραψε ο υπερκοριός της Ασφάλειας, ακούγονται ονόματα «φωτιά» της κοσμικής Αθήνας, τα οποία αγόραζαν ναρκωτικά από τη συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση. Οι αστυνομικοί διερεύνησαν και το ενδεχόμενο εμπλοκής μιας τραγουδίστριας στο κύκλωμα, για την οποία τελικά δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία.

Ηδη, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση «βόμβα» για το «ντου» στα στέκια της κόκας και την εξάρθρωση του κυκλώματος, στους θαμώνες της πλατείας Κολωνακίου και της Γλυφάδας προκλήθηκε αναταραχή. Η έφοδος στο γνωστό εστιατόριο πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί και αναζητήθηκε ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος όμως είχε προλάβει να εξαφανιστεί και πλέον αναζητείται από τις Αρχές.

Συνθηματικές φράσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Δίωξης είχαν καταγράψει τηλεφωνικές συνομιλίες του συγκεκριμένου επιχειρηματία με μέλη του κυκλώματος, στις οποίες γίνεται λόγος με συνθηματικές φράσεις, τόσο για την προμήθεια και τη διακίνηση των ναρκωτικών όσο και για τους τρόπους με τους οποίους θα γινόταν το ξέπλυμα των εσόδων από την πώλησή τους. Από τις πολύμηνες έρευνες που έχουν διεξαγάγει για την εξάρθρωση του πολυδαίδαλου κυκλώματος, οι αστυνομικοί έχουν διαπιστώσει τον τρόπο με τον οποίο οι κατηγορούμενοι καθάριζαν το μαύρο χρήμα από τα ναρκωτικά, είτε αγοράζοντας νυχτερινά κέντρα στο Κολωνάκι και στη Γλυφάδα είτε υπενοικιάζοντάς τα για ένα χρονικό διάστημα. Μέρος των κερδών τους το διοχέτευαν και στην αγορά σκαφών αναψυχής, τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσαν.

Συλλήψεις μετά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Μετά την εξάρθρωση του μεγάλου κυκλώματος των επωνύμων, που διοχέτευε ποσότητες ναρκωτικών στα clubs και τα νυχτερινά κέντρα της Μύκονου, το περασμένο καλοκαίρι, οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών ανακάλυψαν αρχικά κάποια αμυδρά στοιχεία τα οποία τους οδήγησαν στα σκοτεινά μονοπάτια ενός παράλληλου σύνθετου κυκλώματος με τις ίδιες δραστηριότητες. Επειτα από πολύμηνες έρευνες, που συνδυάστηκαν με τηλεφωνικές και φυσικές παρακολουθήσεις, οι αστυνομικοί εξαπέλυσαν ευρεία επιχείρηση ταυτόχρονα στο Κολωνάκι και στη Γλυφάδα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέχρι χθες το βράδυ είχαν συλληφθεί εννέα άτομα, Ελληνες και Αλβανοί, ενώ έχουν κατασχεθεί περισσότερα από 20 κιλά χασίς και πάνω από 200 γραμμάρια κοκαΐνης υψηλής καθαρότητας.

Εως και χθες οι έρευνες της Δίωξης βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη. Η ογκώδης δικογραφία, που συντάσσεται παράλληλα, περιέχει τις αποκαλυπτικές απομαγνητοφωνήσεις από συνομιλίες celebrities και κοσμικών, θαμώνων των καταστημάτων του Κολωνακίου και της Γλυφάδας, οι οποίοι ακούγονται να κάνουν παραγγελίες ναρκωτικών! Σήμερα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την Ασφάλεια Αττικής, ενώ μόλις ο εισαγγελέας πάρει στα χέρια του τη δικογραφία, θα αρχίσει να καλεί και τα γνωστά «ονόματα» που φιγουράρουν στις σελίδες της, για να δώσουν εξηγήσεις.

Πηγή: espressonews.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x