Euro 2024

Ντουμιτρέσκου: «Τα ματς του αιώνα για Ρουμανία»

Μεγάλη δίψα έχει για τα ματς-«μπαράζ» κόντρα στην Ελλάδα η Ρουμανία, όπως δήλωσε ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου. Παράλληλα τόνισε πως οι δύο ομάδες έχουν ίσες πιθανότητες για πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ.

Ως ματς του 21ου αιώνα για τη Ρουμανία χαρακτήρισε μέσω της εφημερίδας "Goal" αυτά εναντίον της Ελλάδας ένας παλιός μας γνώριμος, ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου και πρόβλεψε ότι η πρόκριση θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

«Ξέρω ότι ακούγεται συνηθισμένο, αλλά και οι δύο ομάδες ξεκινούν από το 50-50. Δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και περιμένω να γίνει μεγάλη μάχη. Αυτοί οι αγώνες κρίνονται στην αποφασιστικότητα, τη συγκέντρωση και την τακτική πειθαρχία. Θα είναι δύο ματς στην κόψη του ξυραφιού. Πιστεύω πως τίποτε δεν θα τελειώσει απ' το πρώτο ματς στην Αθήνα!», σχολίασε ο 44χρονος τεχνικός.

«Δεν σου κρύβω πως μου αρέσει η Εθνική Ελλάδας. Έχετε μία ομάδα που έχει κάνει πολύ σπουδαία πράγματα τα τελευταία χρόνια. Η Ελλάδα έχει τρομακτική οργάνωση ως ομάδα, χάρη στον Φερνάντο Σάντος. Και πειθαρχία όταν έχει την μπάλα στα πόδια της. Όλες οι γραμμές της είναι δυνατές. Έχετε εξαιρετική άμυνα, μεγάλη πείρα στα χαφ και φανταστική επίθεση με Μήτρογλου, Σαλπιγγίδη και Σαμαρά», είπε ο «Ντούμι», οποίος αυτή τη στιγμή εργάζεται στη ρουμάνικη τηλεόραση, έχοντας δική του αθλητική εκπομπή και στη συνέχεια ανέλυσε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του.

«Εμείς από την άλλη έχουμε μία ομάδα με μεγάλη δίψα και φιλοδοξία για να πετύχει. Για τους Ρουμάνους τα μπαράζ με την Ελλάδα είναι τα ματς του... 21ου αιώνα. Έτσι τα αντιμετωπίζουν όλοι απ' την ημέρα που έγινε η κλήρωση. Σίγουρα, η σημερινή ομάδα δεν έχει το ταλέντο των προηγούμενων ετών, ωστόσο έχει μεγάλη διάθεση για να πετύχει και να πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι στοίχημα για τη συγκεκριμένη γενιά να αποδείξει ότι μπορεί να πετύχει μεγάλα πράγματα. Πράγματα που έχουν λείψει τα τελευταία χρόνια απ' το ποδόσφαιρο της Ρουμανίας», δήλωσε ο πρώην προπονητής των ΑΕΚ, Αιγάλεω, Ακράτητου, Καλλιθέας, ΠΑΟΚ και Πανθρακικού.

Η Ελλάδα έχει εμπειρία σε παρόμοιες καταστάσεις, ενώ η Ρουμανία όχι, κάτι που σύμφωνα με τον Ντουμιτρέσκου είναι «όπλο» για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος.

«Έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Έχει ξαναπαίξει αγώνες μπαράζ τα τελευταία χρόνια και γνωρίζει πώς να διαχειριστεί τέτοιου είδους καταστάσεις. Ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε τα δύο ματς με την Ουκρανία το 2009 ήταν εξαιρετικός. Η Ρουμανία, ωστόσο, δεν έχει εμπειρίες από τέτοιου είδους αγώνες-φωτιά. Εχει παίκτες, όμως, που παίζουν σε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης -τον Τόρζε, τον Μαρικά, τον Κίρικες- και που έχουν αρχίσει πλέον να μαθαίνουν σιγά σιγά στην πίεση. Κι αυτό ίσως καλύψει την... απειρία που κουβαλάει σε σχέση με τους Ελληνες διεθνείς», κατέληξε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x