Μουσική

Ο Bireli Lagrene για δύο συναυλίες στην Αθήνα

Την Παρασκευή 24/11 στις 21.00 και το Σάββατο 25/11 στις 22 ο Bireli Lagrene θα δώσει το δικό του χρώμα στο «Αθηνά Live» στο Ωδείο του Γιώργου Φακανά.

Ο Bireli Lagrene είναι ο κιθαρίστας που «ζαλίζει» στην κυριολεξία τους ακροατές του με την υψηλή τεχνική του και τις εξαιρετικές
κιθαριστικές ακροβασίες του.

O τρόπος που παίζει, ξεπερνά τα όρια του εφικτού, χωρίς να υπολείπεται σε μουσικότητα.

Ξεκίνησε να παίζει κιθάρα σε ηλικία 4 ετών και όταν στα 8 του μπορούσε ήδη να παίζει το ρεπερτόριο του Django Reinhardt χαρακτηρίστηκε παιδί θαύμα.

Σε ηλικία 12 ετών έρχεται πρώτος σε διαγωνισμό κιθάρας και του δίνεται η ευκαιρία να ταξιδέψει στη Γερμανία και λίγο αργότερα να ηχογραφήσει το πρώτο του διπλό LP με τίτλο "Route to Django".

Με τη πρώτη ευκαιρία φεύγει για την Αμερική όπου συναντιέται και παίζει με : Stephane Grappelli, Benny Goodman, Beny Carter κλπ. ενώ αργότερα στη Νέα Υόρκη παίζει με τον Larry Coryel, τον Billy Cobham και φυσικά τον θρυλικό Jaco Pastorius με τον οποίο περιοδεύει σε όλη την Ευρώπη.

Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της Διεθνούς Jazz σκηνής όπως Victor Bailey, Jack Bruce, Paco De Lucia, Al Di Meola και με τον John McLaughlin ο οποίος τον χαρακτήρισε σαν "κιθαριστικό φαινόμενο".

Ένας βιρτουόζος της κιθάρας που δίνει νέο χρώμα στη μουσική, την οποία απογειώνει μαζί με το κοινό που τον παρακολουθεί.

Παίζουν : Bireli Lagrene (guitar) , William Brunard (double bass)

Πληροφορίες
ΑΘΗΝΑ΄ Live
Λ. Ποσειδώνος 3 , Παραλία Μοσχάτου- Ν. Φαλήρου
Τηλ. 210 4813605 - 210 4819355
e-mail : arsnova@fakanas.gr
www.fakanas.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x