Red Bull Cliff Diving

Ο Orlando Duque επέστρεψε δυναμικά στο βάθρο!

Την πρώτη του νίκη τη φετινή σεζόν πανηγύρισε ο Orlando Duque.

Η εντυπωσιακή βουτιά με φόντο το αυγουστιάτικο φεγγάρι και το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο φαίνεται πως έφερε γούρι στον Orlando Duque, καθώς λίγες μέρες αργότερα κατέκτησε την πρώτη του νίκη για τη φετινή σεζόν στην πέμπτη στάση του Red Bull Cliff Diving World Series 2013.

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της εβδομάδας με μια βουτιά μπροστά από το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη, η συνέχεια γράφτηκε με το θεαματικό highdiving στα ιερά νερά κάτω από τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο υπό το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου και η αυλαία έκλεισε μοναδικά με την πολυαναμενόμενη νίκη στο πλαίσιο του Red Bull Cliff Diving World Series την περασμένη Κυριακή στη Βοστώνη.

Ο Κολομβιανός θρύλος των καταδύσεων, Orlando Duque, επέστρεψε δυναμικά στο πρωτάθλημα αφήνοντας τους δυνατούς αντιπάλους, Artem Silchenko και Gary Hunt πίσω στη γενική κατάταξη, στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Στον γενικό απολογισμό, 13 cliff divers πραγματοποίησαν βουτιές που άγγιξαν την τελειότητα, από μια εξέδρα 27.5 μέτρων μπροστά στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Τέχνης στο Fan Pier της Βοστώνης, με περισσότερους από 25.000 θεατές που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι σε στεριά και θάλασσα.

Έχουν περάσει 61 εβδομάδες από τότε που ο 38χρονος ανέβηκε στην κορυφή του βάθρου του World Series στην Κορσική το 2012, αλλά μόλις 25 μέρες από τότε που κατέκτησε τον 10o τίτλο της καριέρας του, στον πρώτο παγκόσμιο διαγωνισμό FINA High Diving. Μετά τον πρώτο γύρο, ο Duque ήρθε αντιμέτωπος σώμα-με-σώμα με τον δύο φορές νικητή στην Βοστώνη και ηγέτη των γενικών κατατάξεων, τον Άγγλο Gary Hunt.

Σε μια πολύ στενή μάχη για την τελική οκτάδα- ο diver που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο άθροισμα σε βαθμούς από την κατηγορία των χαμένων προχωράει- ο Άγγλος ήταν τελικά αυτός που πήρε την θέση του «τυχερού χαμένου», με τον Ρώσο Artem Silchenko να ακολουθεί τον Κολομβιανό με μόλις 6.90 βαθμούς.

Το υψηλότερο σκορ της ημέρας των 154.00 βαθμών για το τελικό του back triple somersault με τρία twists pike ήταν τα κριτήρια βάσει των οποίων αξιολογήθηκε ο νικητής της ημέρας, τον τέταρτο διαφορετικό νικητή σε πέντε διαγωνισμούς.

«Ένιωθα μεγάλη πίεση, γνωρίζοντας ότι θα ερχόμουν αντιμέτωπος με τον Gary. Πίστευα ότι ένας από εμάς θα τα κατάφερνε και ο άλλος θα ήταν ο «τυχερός χαμένος» και ότι το πιο πιθανό ήταν ότι ο νικητής να είναι ο Gary αφού είναι ο μοναδικός diver ο οποίος είχε τη δυνατότητα να φτάσει από την τελευταία θέση στην πρώτη» δήλωσε ο νικητής μετά το τέλος της πέμπτης στάσης του Red Bull Cliff Diving World Series η ελίτ του cliff diving άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις με τη βαθμολογία να μην πέφτει κάτω από 7 από τους κριτές

Το Red Bull cliff diving δίνει το επόμενο ραντεβού σε τρεις εβδομάδες στο Blue Lagoon της Ουαλίας.

Αποτελέσματα πέμπτης στάσης, Βοστώνη:

1. Orlando Duque, ΚΟΛ, 497.20
2. Artem Silchenko,ΡΩΣ, 478.20
3. Gary Hunt, Μ.ΒΡ, 471.10
4. Jonathan Paredes, ΜΕΞ, 469.60
5. Michal Navratil, ΣΚΟ, 438.80
6. David Colturi, ΗΠΑ, 437.90
7. Steven LoBue, ΗΠΑ, 418.50
8. Kent De Mond (wildcard), ΗΠΑ, 386.10
9. Kris Kolanus (wildcard), ΠΟΛ, 289.45
10. Kyle Mitrione (wildcard), ΗΠΑ, 274.20
11. Blake Aldridge, Μ.Β, 270.60
12. Anatoliy Shabotenko, ΟΥΚΡ, 267.80
13. Andy Jones (wildcard), ΗΠΑ, 255.20

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x