sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο «Special One» δεν είναι πια τόσο... special

Η Τσέλσι πάει φέτος από το κακό στο χειρότερο, με τον Ζοζέ Μουρίνιο να βρίσκεται στο κατώφλι της εξόδου. Το sport-fm.gr σκιαγραφεί τον φετινό κατήφορο του Special One, που δεν είναι τόσο... special.

Ο θρυλικός προπονητής της Λίβερπουλ, Μπίλ Σάνγκλι είχε πει κάποτε πως «ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος τίποτα». Πόσο μάλλον, όταν δεν είσαι όχι πρώτος, όχι δεύτερος, αλλά 15ος στην Πρέμιερ Λιγκ, όπως συμβαίνει με τη φετινή Τσέλσι.

Ο Ζοζέ Μουρίνιιο, φλερτάρει έντονα με την απόλυση για πρώτη φορά στην ξεχωριστή καριέρα του και ετοιμάζεται να περάσει το κατώφλι της εξόδου του «Στάμφορντ Μπριτζ» για δεύτερη φορά, μετά το 2007.

Η Τσέλσι φέτος μοιάζει με κακή απομίμηση του περσινού εαυτού της, πραγματοποιώντας το χειρότερο ξεκίνημα πρωταθλήτριας ομάδας στο αγγλικό πρωτάθλημα, από αυτό της Λιντς Γιουνάιτεντ των «καταραμένων» 44 ημερών με τον Μπράιαν Κλαφ στον πάγκο το 1974.

Οι «μπλε» μετρούν φέτος μόλις έντεκα βαθμούς σε δέκα αγωνιστικές στην Πρέμιερ Λιγκ, με την τελευταία ήττα το περασμένο Σάββατο από τη Γουέστ Χαμ, να είναι αυτή που συντελεί στο να ξεκινήσει ήδη στο «νησί» η διαδοχολογία, με τους Χίντινκ και Αντσελότι να μοιάζουν πιθανοί αντικαταστάτες του Πορτογάλου τεχνικού.

Ο «Special One» βλέπει την κλεψύδρα του στον πάγκο του Λονδρέζικου συλλόγου να αδειάζει, με το ματς απέναντι στη Λίβερπουλ να αποκτά χαρακτήρα τελικού, όχι για την Τσέλσι, αλλά για τον ίδιο.

Η «κατάρα» της Καρνέιρο

Αρχή του κακού, αποτελεί εκείνο το περιβόητο παιχνίδι της πρεμιέρας της Πρέμιερ Λιγκ, στο 2-2 απέναντι στη Σουόνσι.

Η περιβόητη κόντρα που ξεκίνησε με την γιατρό της ομάδας Ευά Καρνέιρο, όταν δέχθηκε την επίθεση του Μουρίνιο, αφού μπήκε στο γήπεδο για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες χωρίς την άδεια του, έγινε πραγματικό σίριαλ.

Η Λατίνα γιατρός, μοιάζει να τον... καταράστηκε, αφού έκτοτε στράβωσε το κλήμα, το έφαγε και ο γάιδαρος.

Ο κόντρα με τον Τέρι

Στη συνέχεια η ήττα με 3-0 από τη Σίτι θα φέρει στην επιφάνεια την κόντρα του Μουρίνιο με τον αρχηγό των «μπλε» Τζον Τέρι, τον οποίο έκανε αλλαγή στο εν λόγω μας, την ώρα που ο Άγγλος διεθνής δεν δείχνει διατιθεμένος να μείνει στην ομάδα, μετά το τέλος του συμβολαίου του το καλοκαίρι.

Η αγκαλιά των δυο τους, μετά τη νίκη επί της Άρσεναλ, θα θολώσει τα νερά, αλλά στην Αγγλία θεωρείται ότι το γυαλί στις σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών, έχει ραγίσει.

Οι σερί ήττες και η κόντρα με την FA

Οι δύο σερί ήττες, από την Κρίσταλ Πάλας και την Έβερτον, στο τέλος Αυγούστου και αρχές Σεπτέμβρη αντίστοιχα, θα καταγραφούν ως αρνητικό ρεκόρ, αφού η ομάδα του Μουρίνιο είχε να ηττηθεί δύο συνεχόμενες αγωνιστικές από το 2006.

Τα πράγματα για τον Μουρίνιο όμως, δεν πάνε άσχημα μόνο αγωνιστικά. Ο Special One εκτός από την κόντρα με την Καρνέιρο, από την οποία έχασε επικοινωνιακά, ξεκίνησε μια μάχη και με την αγγλική ομοσπονδία με την οποία βρίσκεται στα χαρακώματα εδώ και καιρό.

Μετά την εντός έδρας ήττα της Τσέλσι από τη Σαουθάμπτον, ο Μουρίνιο θα ανέβει στα κάγκελα... εξαπολύοντας μύδρους για τους διαιτητές.

Το πρόστιμο των 50.000 λιρών που του επιβλήθηκε από την FA δε θα μείνει ασχολίαστο, με τον Πορτογάλο να το χαρακτηρίζει ως «απόλυτη ντροπή».

Ο ίδιος δεν μοιάζει πάντως να πτοείται, αφού στο τελευταίο ματς με τη Γουέστ Χαμ αποβλήθηκε, εξαιτίας της αντιπαράθεσης που είχε με τον διαιτητή της αναμέτρησης, στο ημίχρονο του ματς. Μάλιστα αυτό οδήγησε στο να κληθεί για ακόμα μια φορά σε απολογία, από την αγγλική ομοσπονδία.

Γκρίνια και εκνευρισμός

Η αλήθεια είναι πως φέτος του Μουρίνιο δεν του πηγαίνει τίποτα καλά και αυτό τον κάνει να γκρινιάζει και να διαμαρτύρεται συνεχώς.

Η απόδοση της ομάδας του και το γεγονός πως βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, του δημιουργούν νεύρα, ενώ η γκρίνια του αγγίζει κόκκινο.

Στο παιχνίδι απέναντι στη Ντιναμό Κιέβου για την 3η αγωνιστική του Champions League, χαρακτήρισε τον διαιτητή «αδύναμο και αφελή» παραπέμποντας σε ένα αντίστοιχο σχόλιο του Βενγκέρ, ενώ το περιστατικό που φαίνεται να τραμπουκίζει έναν πιτσιρικά που προσπαθεί να τον τραβήξει βίντεο, δείχνει ότι έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια του.

Χωρίς να έχει μπει καν ο Νοέμβρης, ο κορυφαίος κατά πολλούς προπονητής, βρίσκεται για πρώτη φορά σε τόσο άσχημη θέση. Το ποτήρι μοιάζει να έχει ξεχειλίσει, με τους ίδιους τους παίκτες του να έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπο του.

Το ματς με τη Λίβερπουλ το επόμενο Σάββατο είναι κομβικής σημασίας, με τον Special One να έχει μια ευκαιρία για να αποδείξει ότι παραμένει ακόμα... special.

Γιώργος Σπανομανώλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x