Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ο αναντικατάστατος Μιλιβόγεβιτς και το χρέος στον Μίτσελ και τον Ολυμπιακό!

Έφυγε από τον Ολυμπιακό για το Λονδίνο και την Πρέμιερ Λιγκ, με τους οπαδούς των «Αετών» της Κρύσταλ Πάλας να αναρωτιούνται ποιος είναι. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Δεν έκρυψα ποτέ την αδυναμία μου στον Σέρβο αμυντικό μέσο υπό την έννοια πως και σε μεταδόσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη φανέλα του Ολυμπιακού αλλά και όταν κάλυψα παιχνίδια της εθνικής Σερβίας έβλεπα έναν παίκτη έτοιμο να δώσει τα πάντα για την ομάδα του και ταυτόχρονα με ηγετικές ικανότητες. Ωστόσο πιστεύω πως πηγαίνοντας στην Premier League παίζοντας σε αυτό το γρήγορο τέμπο ανέβηκε ακόμα περισσότερο η ποιότητα του, αν και υπήρχαν πολλοί που επέμεναν ότι δεν θα ταίριαζε σε ομάδα που μάχεται για τον υποβιβασμό.

Φυσικά και ο Μιλιβόγεβιτς που βλέπουμε τώρα με τη φανέλα της Πάλας είναι ένας πολύ πιο ώριμος παίκτης από εκείνον του ελληνικού πρωταθλήματος. Ηρέμησε τα νεύρα του, κατάλαβε ίσως και ο ίδιος πόσο πιο σημαντικός είναι για την ομάδα του παίζοντας διαρκώς, αλλά το ποδοσφαιρικό του μυαλό το καταλάβαινες από την πρώτη στιγμή. Να θυμίσω πως όταν ήρθε στην Ελλάδα ήταν αναπληρωματικός στην Άντερλεχτ όπου είχε πέσει στη σκιά του Μπίλια όμως τα στοιχεία του ήταν ξεχωριστά.

Θα χρωστάει πάντα στον Ολυμπιακό πως έγινε βασικός παίζοντας στο Champions League και στον Μίτσελ που του έδωσε άμεσα πρωταγωνιστικό ρόλο και έτσι απέκτησε βαρύτητα η μετοχή του για να μπορέσει να γίνει αναντικατάστατος ταυτόχρονα στην εθνική Σερβίας.

Ο Ολυμπιακός τον έδωσε στην Πάλας με 11 εκατομμύρια λίρες που έγιναν 13 εκατομμύρια επειδή κρατήθηκε στην κατηγορία εκείνη τη σεζόν η Πάλας και υπήρχε ειδικός όρος. Έτσι βάζοντας τελικά στα ταμεία του 15,5 εκατομμύρια ευρώ έμοιαζε ένα ποσό πολύ καλό για εκείνη τη στιγμή.

Τώρα με τις εμφανίσεις που έχει κάνει στην Αγγλία και βοηθώντας την Εθνική της χώρας του να πάει στο Μουντιάλ χωρίς υπερβολή ο Μιλιβόγεβιτς θα κόστιζε σε μια ομάδα πάνω από 30 εκατομμύρια λίρες και μην αποκλείεται να συμβεί αυτό το καλοκαίρι!

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x