Κώστας Μιαούλης

Ο απειλητικός ΠΑΟΚ και ο ΠΑΟ που ψάχνει το εύκολο γκολ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την 3η μονομαχία στη σεζόν ανάμεσα στο «τριφύλλι» και τον «Δικέφαλο του Βορρά» που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τις ισορροπίες αν υπάρξει νικητής.

Παρότι το δείγμα, όταν ανέλαβε ο Βλάνταν Ίβιτς δεν μπορούσε να είναι σαφές και ασφαλές, φαινόταν λίγο μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Σέρβο, πώς κάτι άλλαζε στην αγωνιστική φιλοσοφία του ΠΑΟΚ. Άσχετα με το αν συμφωνεί κανείς ή όχι, θεωρώ πως στους Θεσσαλονικείς το γεγονός πως αποφάσισαν να μην κατέβουν στον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό, κράτησε μακριά τους ποδοσφαιριστές από το πολεμικό κλίμα που επικρατούσε κι επικεντρώθηκαν, συμμαζεύτηκαν αν θέλετε για τα πλέι-οφ.

Ο Ίβιτς κατάφερε να συμμαζέψει την ομάδα και με αρκετές επιστροφές από τα «πιτς» οι ασπρόμαυροι έρχονται στην Λεωφόρο για να διεκδικήσουν όχι απλά ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά το να γίνουν αφεντικό στην διαδικασία των πλέι-οφ, από εκεί που βρίσκονταν με την πλάτη στον τοίχο.

Η επιστροφή του Μακ που δεν έπαιξε με την ΑΕΚ προσθέτει ακόμα ένα σημαντικό όπλο στη «φαρέτρα» του Βλάνταν Ίβιτς. Ο φρέσκος όπως εμφανίστηκε την Τετάρτη ΠΑΟΚ, ανεξάρτητα με το αν δεν έπαιξε κάποιο αξιόλογο ποδόσφαιρο, θα χτυπήσει το ματς στη Λεωφόρο. Και θα το κάνει αν ο Παναθηναϊκός παγιδευτεί πάλι στη μονοτονία του και με την ανάγκη να πάρει τη νίκη στα πλέι-οφ οδηγηθεί στο να αφήσει χώρο στον αντίπαλο του.

Για τον ΠΑΟΚ το ματς της Κυριακής είναι πιο βολικό από εκείνο της Τετάρτης με την ΑΕΚ. Δεν έχει τον βραχνά του ότι πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε, αφού με τα αποτελέσματα της Τετάρτης, ήρθαν τα πάνω κάτω. Μια ισοπαλία θα είναι εξαιρετική για τον Δικέφαλο του Βορρά. Το πρέπει το έχουν οι «πράσινοι». Ο Γκάρι με τον Μακ καιροφυλακτούν αν βρουν χώρο και ο ΠΑΟΚ έχει και τον ψυχολογικό αέρα από το γύρισμα που είχε πραγματοποιήσει στο ματς της κανονικής διάρκειας.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη ενώ ήταν καλύτερος στο πρώτο μισάωρο στη Νέα Σμύρνη, μετά το δοκάρι του Μπεργκ, έμοιαζε ν’ άφησε κάτι στη μέση. Οι «κυανέρυθροι» πήγαν πάλι να τους βάλουν σε μεγάλους μπελάδες και ο Λέτο γλίτωσε τον Παναθηναϊκό από τα χειρότερα. Ο Αργεντινός ακόμα και μόνος του μπορεί να καθορίσει παιχνίδια. Όμως για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να προχωρήσει σε αυτή τη διαδικασία, πρέπει να βρει μία σταθερή στο παιχνίδι του και να έχει ακόμα μεγαλύτερα καλά διαστήματα. Αν προτιμάτε, να μην έχει τόσα κενά διαστήματα στο παιχνίδι, όσα παρουσίασε στη Νέα Σμύρνη.

Για τον Παναθηναϊκό το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είναι κομβικό. Ακόμα και με ισοπαλία πάει στην διπλή αναμέτρηση με την ΑΕΚ κι εκεί υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μείνει πίσω. Επιπλέον οφείλει να συνυπολογίσει κανείς πως όταν θα επισκεφθεί την Τούμπα στην τελευταία αγωνιστική των αγώνων κατάταξης θα έχει να αντιμετωπίσει και την έδρα του Δικεφάλου του Βορρά, με κόσμο.

Ο Παναθηναϊκός πέρσι από το πρώτο ματς της διαδικασίας, εκείνο με τον Αστέρα Τρίπολης είχε καταστήσει σαφές το ποιός είναι το αφεντικό στα πλέι-οφ. Για να είμαστε δίκαιοι, παρά την αβεβαιότητα και την ανυπαρξία ενός ξεκάθαρου φαβορί στη φετινή διαδικασία, λόγω της επιτυχημένης παρουσίας του «τριφυλλιού» στα πλέι-οφ τα προηγούμενα χρόνια, ίσως δίναμε ένα ελαφρύ προβάδισμα. Ο Παναθηναϊκός θα το αποκτήσει αύριο αν ο Στραματσόνι επιμείνει στον κύριο κορμό. Επειδή όμως δεν είναι σωστό να φορτώνονται πάντοτε όλα στον προπονητή, οι παίκτες των «πρασίνων» στην τελική προσπάθεια, όπως τόνισε και ο Αμπέντ, οφείλουν να γίνουν αποτελεσματικότεροι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x