Μπάμπης Χριστόγλου

Ο Βασίλης αγρίεψε

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει στο sportfm.gr για την ευρεία νίκη του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε.

Ελάτε, λοιπόν, να κάνουμε ξανά κουβέντα για την προβληματική επίθεση του Ολυμπιακού. Μόνο 95 πόντους έβαλε στη Φενέρ, ενώ οι παίκτες του Σφαιρόπουλο έσταζαν το ένα τρίποντο μετά το άλλο. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε, το μάτι των παικτών γυαλίζει ξανά, οι αντίπαλοι καλό θα είναι να ψάξουν για τίποτα κρυψώνες...

Και το πράγμα είναι ακόμα χειρότερο γι’ αυτούς διότι πρώτος απ’ όλους σήμανε αντεπίθεση ο Βασίλης Σπανούλης. Ο κορυφαίος παίκτης της Ευρωλίγκας είδε απέναντί του τον Ομπράντοβιτς και αφηνίασε. Πρόλαβε να βάλει σε 23 λεπτά 19 πόντους, τους περισσότερους εκ των οποίων στην πρώτη περίοδο. Όταν, δηλαδή, ο Ολυμπιακός πάτησε το γκάζι και εξαφανίστηκε από την αντίπαλό του. Κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα είτε θα την έστελνε στο καλάθι της Φενέρ είτε θα πάσαρε σε χέρια συμπαίκτη για να κάνει αυτός τη δουλειά. Από κοντά και ο Πρίντεζης, από κοντά και ο Παπανικολάου. Το έχουμε συζητήσει και στο ραδιόφωνο, σε αυτές τις κρίσιμες αγωνιστικές και με το κλίμα να βαραίνει μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα αυτοί που θα εύρισκαν τη λύση θα ήταν οι Έλληνες παίκτες. Αυτοί που αποτελούν τον κορμό της ομάδας, αυτοί που έχουν κάνει την Ευρώπη να παραμιλά αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια. Κι έτσι κι έγινε...

Τρεις από τη... συμμορία των Ελλήνων βγήκαν μπροστά παρέσευραν στον ρυθμό τους και τους υπόλοιπους και έστειλαν όλοι μαζί τη Φενέρ να ξαπλώσει φαρδιά – πλατιά στο καναβάτσο. Κι αν εξαιρέσει κανείς τη δεύτερη περίοδο όταν οι Τούρκοι έβαλαν μερικά προβλήματα στον Ολυμπιακό, η ομάδα του Σφαιρόπουλου έκανε το ιδανικό επιθετικό παιχνίδι, σκοράροντας 84 πόντους σε τρία δεκάλεπτα.

Η Φενέρ έφυγε από το ΣΕΦ φορτωμένη με μερικές άσχημες αναμνήσεις και μια ξεγυρισμένη 25άρα, ο Ολυμπιακός έδειξε να βγάζει αντίδραση και να συνέρχεται την κατάλληλη στιγμή πετυχαίνοντας μια νίκη που τον βάζει ξανά γερά στο κόλπο για την κατάκτηση μιας θέσης που δίνει πλεονέτημα έδρας στα πλέι οφ και ο κόσμος πήρε τα χαμπάρια του ότι αυτή η ομάδα που τόσες χρυσές βραδιές του έχει χαρίσει αρχίζει να μπαίνει πάλι σε ρυθμό... άγριο.

ΥΓ: Στα πολύ καλά νέα και η εκπληκτική εμφάνιση του Στρέλνιεκς. Ο Λετονός είχε καιρό να εμφανιστεί τόσο αποτελεσματικός στην επίθεση. Μας θύμισε τους λόγους για τους οποίους τον είχαμε βαφτίσει μεταγραφή της χρονιάς στην Ευρωλίγκα..

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x