Stoiximan Super League

«Ο διαιτητής μου ζήτησε συγγνώμη»

Στην αποκάλυψη ότι ο διαιτητής Δημήτρης Στυλιαράς του ζήτησε συγγνώμη για την κίτρινη κάρτα που του έδειξε στο παιχνίδι Άρης-ΟΦΗ προέβη ο Μαρκ Ζόρο, ο οποίος είχε γίνει δέκτης ρατσιστικής επίθεσης.

Λάθος έκανε ο διαιτητής Δημήτρης Στυλιαράς δείχνοντας κίτρινη κάρτα στον Μάρκ Ζόρο στο ματς Άρης-ΟΦΗ, όπως παραδέχθηκε στον Ιβοριανό αμυντικό. Αυτό εκμυστηρεύτηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο παίκτης των Κρητικών, ο οποίος είχε προκαλέσει προσωρινή διακοπή στον συγκεκριμένο αγώνα, όταν κράτησε την μπάλα στα χέρια του, διότι οι οπαδοί των γηπεδούχων έκαναν παράξενους ήχους τη στιγμή που είχε την μπάλα στην κατοχή του.

«Γνωρίζουμε πως είναι το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό για άλλους λόγους. Κακόβουλοι άνθρωποι που δεν αξίζει να τους δώσει μεγάλη σημασία. Είναι το ίδιο πράγμα που κρατάει καιρό… ουρλιάζουν σαν μαϊμούδες», είπε ο 30χρονος αμυντικός και πρόσθεσε:

«Δεν ήμουν πολύ νευρικός. Πήγα στον διαιτητή γιατί ήθελα να ξέρει τι συμβαίνει, διότι δεν ήταν κάτι καλό. Ο διαιτητής δεν καταλάβαινε αγγλικά. Ο αρχηγός της αντίπαλης ομάδας έλεγε στον διαιτητή ότι έκανα καθυστερήσεις και ο διαιτητής μου έδωσε κίτρινη κάρτα. Στη συνέχεια αφού κατάλαβε τι έγινε ήρθε για να απολογηθεί. Ήρθε και μου ζήτησε συγγνώμη. Δεν θα σου δείξω δεύτερη κίτρινη κάρτα αν γίνει κάτι μέχρι το τέλος του αγώνα».

Επιπλέον, αναφέρθηκε σε όσα του είπε ο προπονητής του ΟΦΗ, Ρικάρντο Σα Πίντο: «Ο μίστερ μου είπε να μην δίνω σημασία σε τέτοιους ανθρώπους, είμαστε καλύτεροι από αυτούς και ότι είμαι ένας σπουδαίος άνθρωπος».

Για τον αν σκέφτεται να κάνει κάτι πιο δραστικό: «Ποτέ δεν μπήκα σε αυτήν στην διαδικασία. Δεν το σκέφτομαι έξω από το γήπεδο. Κάποτε το σκεφτόμουν, τώρα πλέον όχι. Πρέπει να υπάρχουν νόμοι που να τιμωρούν τους ανθρώπους που έχουν αυτές τις συμπεριφορές. Η δική μου δουλειά είναι να παίζω ποδόσφαιρο».

Ο Ζόρο είχε προβεί σε παρόμοια ενέργεια πριν λίγα χρόνια σε παιχνίδι της Μεσίνα με την Ίντερ. «Γιατί το γήπεδο δεν παίρνει μια κόκκινη κάρτα; Συνεχίζουν να συμβαίνουν τα ίδια, τόσα χρόνια μετά. Συμβαίνουν τόσες πολλές φορές. Στην Ιταλία το ίδιο, στην Αγγλία επίσης – υπάρχουν παντού διακρίσεις κατά των μαύρων ποδοσφαιριστών. Ήδη η FIFA και η UEFA προχώρησαν σε πιο αυστηρές ποινές για τον ρατσισμό. Αλλά, όλα αυτά δεν είναι αρκετά. Δεν έχει αλλάξει τίποτα από εκείνη την βραδιά με την Μεσίνα. Μετά από αυτό, συνέβησαν τόσα περιστατικά. Με τον Ετό, τον Μπαλοτέλι και με τόσους πολλούς παίκτες. Υπάρχουν πιο σκληρές τιμωρίες. Μπορεί μια ομάδα να μην αγωνιστεί στην έδρα της για 5 μήνες. Χρειάζονται αυστηρότερα μέτρα. Όταν ένας ποδοσφαιριστής πάρει κόκκινη κάρτα τότε αποβάλλεται. Γιατί τα γήπεδα να μην παίρνουν μια κόκκινη κάρτα;», σχολίασε.

Για το αν αντιμετώπισε τέτοια περιστατικά στην Πορτογαλία «Όχι. Εξαρτάται και από τη νοοτροπία της χώρας, τους ανθρώπους που πάνε στα γήπεδα. Στην Πορτογαλία υπάρχουν πολλά διαφορετικά χρώματα ανθρώπων, μαύροι, λευκοί, “ανάμεικτοί”. Μπορεί η Μπενφίκα να μην μου φέρθηκε καλά αλλά έχω ωραίες αναμνήσεις από την Πορτογαλία».

Επιπλέον, μίλησε και για τη συνεργασία με τον Σα Πίντο: «Όταν ήρθε τα πράγματα ήταν δύσκολα, η ομάδα ήταν πολύ χαμηλά. Μετά που ο πρόεδρος συμφώνησε με τον Σα Πίντο άλλαξε πολλά η παρουσία του. Τον γνώριζα τον Σα Πίντο από την Πορτογαλία αλλά δεν είχα δουλέψει ποτέ μαζί του. Δουλεύει πολύ σοβαρά και είναι φοβερός επαγγελματίας. Τώρα παλεύουμε για μια θέση στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ μέσω του τελικού του κυπέλλου. Τα έχει πάει περίφημα. Κάνω καλό πρωτάθλημα. Μετά το τέλος του, θα δούμε. Έχω συμβόλαιο για δύο χρόνια ακόμα αλλά κανένας δεν ξέρει τι θα γίνει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x