Μαχητικά Αθλήματα

Ο Έλληνας επίδοξος παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας που είδαν Σταλόνε-Ντε Νίρο

Ο Στέλιος Παπαδόπουλος από τη Νέα Πέραμο βρέθηκε να προπονείται στις ΗΠΑ υπό τις οδηγίες κορυφαίων προπονητών και να θεωρείται επίδοξος παγκόσμιος πρωταθλητής. Η γνωριμία του με Σταλόνε και Ντε Νίρο.

Από τη Νέα Πέραμο Καβάλας στην Αθήνα και από εκεί στις ΗΠΑ. Η διαδρομή του Στέλιου Παπαδόπουλου μοιάζει με παραμύθι, στο οποίο ο ήρωας περνά από πολλές δυσκολίες μέχρι να φτάσει στον προορισμό του. Τη διαδρομή αυτή παρουσιάσει το «Έθνος της Κυριακής».

Ξεκίνησε από την πατρίδα του, κατέκτησε όλους τους τίτλους στην Ελλάδα αλλά η αδυναμία της ομοσπονδίας πυγμαχίας να χρηματοδοτήσει τη συμμετοχή του σε διεθνείς αγώνες τού στέρησε τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Στράφηκε στο kick boxing και οι εντυπωσιακές του επιδόσεις ανάγκασαν έναν διάσημο προπονητή μποξ να τον καλέσει στις ΗΠΑ για να τον δοκιμάσει. Ο Ρομπ Σέιλ είναι… κορυφή στο είδος και συν τοις άλλοις έχει προετοιμάσει ηθοποιούς όπως οι Σιλβέστερ Σταλόνε, Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Γουίλ Σμιθ για ταινίες με θέμα το μποξ.

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να πείσει τους Αμερικανούς για το ταλέντο του και ανέλαβαν όλα τα έξοδα διαμονής του. Ο προπονητής του, Γρηγόρης Μάλλιος, έλαβε μάλιστα ένα mail στο οποίο του έλεγαν πως «… να ξέρεις πως έχεις προπονήσει τον μελλοντικό παγκόσμιο πρωταθλητή».

Πλέον ο Stylianos, όπως τον αποκαλούν στις ΗΠΑ, αγωνίζεται στην κατηγορία των 63,2 κιλών και μετά το ισόπαλο ντεμπούτο του κέρδισε με νοκ άουτ τους δύο επόμενους αγώνες του τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο.

Μάλιστα έχει προκαλέσει τόσο «θόρυβο», που έχουν πάει να τον δουν και να τον γνωρίσουν αστέρες του Χόλιγουντ όπως οι Σιλβέστερ Σταλόνε και Ρόμπερτ Ντε Νίρο. «Ο Σταλόνε ήρθε σε προπόνησή μου, όταν τον είδα σοκαρίστηκα. Εκείνος ήταν άνετος, μου είπε ότι του αρέσει όπως αγωνίζομαι, ότι έχω ταλέντο και πως θα πρέπει να συνεχίσω να κυνηγάω το όνειρό μου. Τον είδα ξανά γιατί με κάλεσε στην πρεμιέρα της ταινίας του, ‘Creed’. Ο αδερφός του, Φρανκ Σταλόνε, έχει έρθει και στους τρεις αγώνες του. Την περασμένη εβδομάδα γνώρισα και τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο», τονίζει ο ίδιος στο «Έθνος».

Όσο για το μεγαλύτερο πρόβλημά του στην ξενιτιά; «Μου λείπει η Ελλάδα αφάνταστα, στην αρχή ήμουν έτοιμος να τα παρατήσω, όταν όμως συνειδητοποίησα ότι εδώ ήρθα για να κάνω τη δουλειά μου και όχι για βόλτα, τότε ισορρόπησα. Αισθάνομαι τυχερός γιατί έχω πολλούς ανθρώπους που πιστεύουν σε μένα».

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x