Νίκος Ζέρβας

Ο ευεργετικός, «άλλος» φετινός Μιλουτίνοφ

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι ο πιο βελτιωμένος νεαρός σέντερ της Ευρωλίγκας και ο Νίκος Ζέρβας γράφει για τις δυνατότητες του Σέρβου, το ρίσκο του Σφαιρόπουλου που δικαιώθηκε και την ευτυχή συγκυρία.

«Πάρτε τεσσάρι και διώξτε αυτό το… παλτό τον Μιλουτίνοφ». «Είναι δυνατόν να πιάνουν τις τρεις θέσεις ξένων, ισάριθμοι σέντερ;». «Δε κάνει το παλικάρι δε το βλέπουν;». Αυτές, είναι μερικές από τις ατάκες που ακούγονταν το καλοκαίρι που πέρασε για τον Σέρβο σέντερ, όταν το μεγαλύτερο θέμα συζήτησης στον Ολυμπιακό ήταν η απόκτηση ξένου πάουερ φόργουορντ που θα ωθούσε αυτόματα σε απομάκρυνση το νο26 του ντραφτ του 2015 από τους Σπερς. Αλλά τι παραπάνω ξέρει ο Πόποβιτς από τους… πολυμήχανους έλληνες οπαδούς;

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Η αλήθεια είναι πως ο Μιλουτίνοφ στην περυσινή, προπαρασκευαστική γι’ αυτόν στο υψηλό επίπεδο σεζόν ερχόμενος από την Παρτιζάν, δεν είχε να επιδείξει παρά μόνο κάποιες σκόρπιες καλές εμφανίσεις και κυρίως απέναντι σε παίκτες με την ίδια σωματοδομή, όπως Τόμιτς, Μπουρούσης, Ραντούλιτσα, Κούζμιτς, Πλάις κλπ. Το ότι έχει δυνατότητες ήταν εμφανές, αλλά πως γίνεται ένα παιδί 20 χρονών να τις δείξει αμέσως και ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ψηλό που πάντα… αργεί να προσαρμοστεί σε σχέση με έναν γκαρντ;. Ακόμα και αν η αμφισβήτηση ήταν άδικη βέβαια, ακόμα και ο Ολυμπιακός σκέφτηκε σοβαρά το ενδεχόμενο να τον παραχωρήσει ως δανεικό στον Ερυθρό Αστέρα, ώστε στον τρίτο και τελευταίο χρόνο συμβολαίου του να είναι ακόμα πιο έτοιμος.

Η τολμηρή, αλλά και ολόσωστη απόφαση του Σφαιρόπουλου να στηριχτούν στη θέση «4» οι Παπαπέτρου και Αγραβάνης, κράτησε τη θέση ξένου «ανοικτή» για τον Σέρβο ο οποίος στο μεταξύ προπονούταν το καλοκαίρι σκληρά για να βελτιωθεί, ενώ απέσυρε και τη συμμετοχή του από το προολυμπιακό τουρνουά με την Εθνική της χώρας του. Το… στοίχημα δεν ήταν μόνο του Ολυμπιακού αλλά και δικό του, γνώριζε πως είχε μεγάλη απόσταση να διανύσει, αλλά την ώρα που μιλάμε αποδεικνύεται… γρήγορος στην κάλυψή της. Έχει προσδώσει στο παιχνίδι του σταθερότητα, έχει βελτιωθεί σημαντικά επιθετικά με σουτ από μέση απόσταση, έχει καλύτερες κινήσεις κοντά στο καλάθι, παίζει καλύτερη προσωπική άμυνα με το σώμα, δημιουργεί περισσότερο και παρουσιάζει τρομερή έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ.

Οι έξτρα κατοχές που έχει κερδίσει ο Ολυμπιακό από το τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού του είναι ευεργετικές, δεν κάνε λάθη, οι συμπαίκτες του τον εμπιστεύονται περισσότερο, ενώ και ο ίδιος είναι φανερό πως έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση. Από συμπληρωματικός παίκτης, έχει μετατραπεί σε, όπως τον χαρακτήρισε και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πρόσφατα, σε ακρογωνιαίο λίθο και αν συνεχίσει να δουλεύει με τον ίδιο τρόπο, θα δώσει ακόμα περισσότερα. Αν μάλιστα γίνει και λίγο πιο ταχύς στην άμυνα με τα πόδια για να γίνει πιο αποτελεσματικός στην αντιμετώπιση των πικ εν ρολ των αντιπάλων, δε θα αργήσει το ΝΒΑ να του ανοίξει την… πόρτα.

Στην παρούσα φάση, η παραμονή του το καλοκαίρι αποδεικνύεται ευεργετική, για να μην πω κομβική για τους πρωταθλητές Ελλάδας, διότι φανταστείτε πως θα ήταν η κατάσταση στη φροντ λάιν του Ολυμπιακού αν δεν υπήρχε στο ρόστερ. Από τη στιγμή που ο Πάτρικ Γιανγκ συνεχίζει να είναι Φλεβάρη μήνα ασταθής και να μη βοηθάει, ο Μπιρτς θα είχε μείνει σχεδόν μόνος να παλεύει και οι συνέπειες θα ήταν… καταστροφικές.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x