F1

Ο Φέτελ δοκίμασε το Shield και δεν του άρεσε

Το νέο σύστημα προστασίας κεφαλής, Shield, δοκίμασε ο Σεμπάστιαν Φέτελ στις ελεύθερες δοκιμές του Σίλβερστον.

Τους πρώτους γύρους με το καινούριο σύστημα προστασίας κεφαλής της FIA, Shield, έκανε ο Σεμπάστιαν Φέτελ στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών στο Σίλβερστον, την Παρασκευή (14/7). Ο Γερμανός πιλότος έκανε μόνο μερικούς γύρους στο ξεκίνημα της διαδικασίας.

Ο πιλότος της Ferrari έγινε ο πρώτος οδηγός που δοκίμασε το συγκεκριμένο σύστημα προστασίας, ενώ θα υπάρξουν και νέες δοκιμές τον Σεπτέμβριο στη Μόντσα.

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής μετά τα δοκιμαστικά είπε ότι δεν του άρεσε το Shield. Η FIA θέλει να συλλέξει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες από τους οδηγούς για το νέο σύστημα ασφαλείας για το κατά πόσο επηρεάζει την ορατότητα, καθώς και τη συμπεριφορά του μονοθεσίου. Η ομοσπονδία ευελπιστεί να είναι έτοιμο, ώστε να εφαρμοστεί από την επόμενη σεζόν.

Στόχος της ομοσπονδίας είναι η προστασία των πιλότων από τραυματισμούς στο κεφάλι. Τέτοιες περιπτώσεις ήταν του Φελίπε Μάσα το 2009 στο grand prix της Ουγγαρίας και του Μπιανκί το 2014 στο grand prix της Σουζούκα, στην Ιαπωνία.

Επιμέλεια: Περικλής Καλογερόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x