F1

Ο Φέτελ εξηγεί ποιο είναι το πλεονέκτημα της Mercedes

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ αναφέρθηκε στο πλεονέκτημα της Mercedes, που την κάνει πιο δυνατή στη μάχη του τίτλου.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ πιστεύει ότι η μεγαλύτερη ισχύς των κινητήρων της Mercedes στις κατατακτήριες δοκιμές είναι το μεγάλο όπλο της Marcedes για το φετινό πρωτάθλημα.

Η Ferrari φέτος, μετά από πολλά χρόνια είναι ανταγωνιστική, και στο μέσον της σεζόν ο Φέτελ είναι στην πρώτη θέση της κατάταξης με ένα βαθμό διαφορά από τον Λιούις Χάμιλτον. Αυτή η διαφορά τους τελευταίους δύο μήνες έχει μειωθεί κατά 24 βαθμούς, καθώς τα τέσσερα τελευταία grand prix ευνοούσαν τη Mercedes, η οποία κατάφερε να νικήσει τα τρία από αυτά, ενώ σε όλα οι οδηγοί της είχαν πάρει την pole position.

Σε αυτό το γεγονός αναφέρθηκε ο Σεμπαστιαν Φέτελ, λέγοντας: «Στους τελευταίους αγώνες η Mercedes ήταν ανώτερη. Πιστεύω ότι αυτό που άλλαξε τις ισορροπίες ήταν τα δοκιμαστικά. Έχουν καταφέρει να είναι τρία με έξι δέκατα ταχύτεροι από εμάς στα δοκιμαστικά, στην Αυστρία ήταν εφτά δέκατα, και πρέπει να το παραδεχτούμε αυτό. Είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να αλλάξουμε από την μια μέρα στην άλλη, αλλά δουλεύουμε πάνω σε αυτό».

Ο Γερμανός, του οποίου το συμβόλαιο με τη Scuderia λήγει στο τέλος της φετινής σεζόν, αναφέρθηκε και στην πρόοδο που είχε η ομάδα του από την περσινή σεζόν. «Πρέπει να δώσουμε τα εύσημα σε όλη την ομάδα, δεν πρέπει να ξεχνάμε που ήμασταν, είμαστε η πιο βελτιωμένη ομάδα από όλες τις υπόλοιπες», είπε χαρακτηριστικά.

Επιμέλεια: Περικλής Καλογερόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x