Κώστας Μιαούλης

Ακόμα και φέτος ο Μπεργκ έχει μια ντουζίνα γκολ… και ο Κλάους ψάχνει ένα

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τον τομέα που κάνει τη διαφορά στο ποδόσφαιρο και δεν είναι άλλος από το γκολ και για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ακόμα ο Ίβιτς.

Σε ένα πρωτάθλημα για να κάνεις πρωταθλητισμό, πρέπει να έχεις ένα φορ που να τα «κολλάει». Οποιαδήποτε ομάδα και αν κατακτά τον τίτλο σε ένα μεγάλο ή μικρότερης δυναμικότητας πρωτάθλημα, πάντοτε υπάρχει ο σκόρερ που ξεχωρίζει, δίχως αυτό να σημαίνει πως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο αυτός είναι πάντα ο φορ, αλλά κατά κανόνα είναι αυτός. Κάπου εδώ νομίζω πως ο καθένας αντιλαμβάνεται πως τελειώνει και η οποιαδήποτε κουβέντα για το αν ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε φέτος, κάτω από καλύτερες συνθήκες και παρά το σπουδαίο ποδόσφαιρο που έχει παίξει στα περισσότερα ματς, να πάει για τίτλο.

Ο Στέφανος Αθανασιάδης συμπλήρωσε 18 ματς στο πρωτάθλημα χωρίς γκολ. Για μένα το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ έχει στην πραγματικότητα μαζέψει 39 πόντους, με δεδομένο πως είχε και το μείον τρία είναι ένα μικρό θαύμα. Ειδικά από την ώρα που πλην του δεξιού μπακ Μάτος, κανείς άλλος απ’ αυτή την ομάδα μέχρι να έρθουν οι ενισχύσεις του Πρίγιοβιτς και του Ενρίκε δεν έχει εύκολο γκολ. Ακόμα και ο Μυστακίδης τον τελευταίο καιρό έχει εξελιχθεί σε σκόρερ κρίσιμων τερμάτων και είναι προφανές πως ο άνθρωπος δουλεύει. Σε περσινές καλές του εμφανίσεις, είχε δείξει καλά δημιουργικά χαρακτηριστικά.

Ο Ίβιτς μπέρδεψε την τράπουλα σήμερα πολύ. Μπορεί να του χρεώσει κάποιος ένα εκτεταμένο ροτέισον και μπορεί να πει κανείς πως ο ΠΑΟΚ επιλέγει σαν βασικό στόχο το Κύπελλο που στην πραγματικότητα, αυτός είναι και ο μεγάλος στόχος του «Δικεφάλου» του Βορρά για φέτος. Ο Ιβάν πρέπει να πάρει μια κούπα. Από την άλλη όμως το ποδόσφαιρο είναι πολύ πιο απλό από τα σχήματα, τα συστήματα και το ποιός παίζει. Ο Κλάους σπατάλησε ευκαιρίες, που με βάση όσα έχουμε δει, ο Πρίγιοβιτς έστω μία απ’ αυτές θα τις έκανε γκολ. Δεν μπορεί πάντοτε να σώζει την παρτίδα το θηρίο της επίθεσης του ΠΑΟΚ, μπαίνοντας σαν αλλαγή. Για να μην το ξεκινάει ακόμα λοιπόν ο Ίβιτς σημαίνει πως 90λεπτο ο Ελβετός ακόμα δεν μπορεί να βγάλει. Όλα αυτά με τις τακτικές και τις αλλαγές δεν θα τα συζητούσαμε, αν ο Κλάους ήταν ένας κανονικός φορ. Εδώ και καιρό όμως και ειλικρινά λυπάμαι γι’ αυτόν τον παίκτη, παρακολουθούμε ένα φάντασμα. Ο ΠΑΟΚ ακόμα, αν δεν αρχίσει να παίζει περισσότερο ο Πρίγιοβιτς, σε μεγάλο βαθμό θα έχει θέμα. Το γεγονός πως τα κατάφερε μέχρι εδώ, χωρίς να έχει απώλειες τον τελευταίο καιρό είναι υπέρβαση.

Από την άλλη μεριά έχουμε τον Μπεργκ. Σε μια χρονιά για τον Παναθηναϊκό με χίλια δύο προβλήματα. Ήδη ο Σουηδός όμως έχει ξεκινήσει με φόρα τον 2ο γύρο και σκοράρει συνεχώς. Μετράει επτά γκολ στα πέντε τελευταία ματς. Και γι’ αυτόν ο πρώτος γύρος ήταν δύσκολος και μάλιστα του έγινε και κριτική σε μεγάλο βαθμό. Όμως ο παίκτης που πιστεύει στον εαυτό του και ξέρει πως είναι και θέμα ρέντας σε συνάρτηση με το αν λειτουργεί καλά η ομάδα, θα βρει κάποια στιγμή τη φόρμα του. Συμβαίνει σε όλα τα φορ παντού στον κόσμο να βλέπουν το τέρμα σαν σπιρτόκουτο κάποιες στιγμές και για αρκετό καιρό.

Η μαγκιά του Μπεργκ είναι πως σε μία κακή μέχρι τώρα χρονιά, μπορεί να ξεπεράσει την καλύτερη του επίδοση σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος. Οι «πράσινοι» σε ένα ματς που σε πρώιμο στάδιο του φετινού πρωταθλήματος ίσως να το είχαν χάσει και ολόκληρο, νίκησαν με έμφαση και η ψυχολογία τους τονώνεται. Το γεγονός πως οι παίκτες του Παναθηναϊκού αρχίζουν να δείχνουν και ανθεκτικότητα, οφείλεται στον γυμναστή Νίκο Γιάγκου, που χωρίς να μπορεί να κάνει θαύματα με βάση τα όσα έχουν προηγηθεί στη σεζόν, τουλάχιστον καταφέρνει να διατηρεί σε καλή κατάσταση τους παίκτες. Βέβαια το μεγάλο στοίχημα είναι το αν θ’ αντέξουν μέχρι να φτάσουμε στην τελική ευθεία για την επίτευξη των στόχων, όμως ο συγκεκριμένος γυμναστής πιστεύω πως θα τα καταφέρει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x