Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Φίνμπο μας έδωσε πολλές υποσχέσεις!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr το ντεμπούτο του Φινμπόγκασον στον Ολυμπιακό!

· Τα μάτια σήμερα ήταν στραμμένα στον Φινμπόγκασον, για το ανεπίσημο ντεμπούτο του στον Ολυμπιακό.

· Ο Ισλανδός μπορεί να μην σκόραρε, αλλά άφησε καλή πρώτη γεύση. Σα να έδωσε μία υπόσχεση ότι την επόμενη φορά θα το κάνει και το γκολ. Αρκεί, βέβαια, να δεχθεί και κάποια σωστή πάσα από τους συμπαίκτες του. Γιατί σήμερα η μοναδική μπαλιά που τον έβγαλε σε κάπως καλή θέση ήταν του Μιλιβόγεβιτς-παρεμπιπτόντως ο Σέρβος μαζί με τον Μπουχαλάκη έκαναν τη διαφορά μπαίνοντας στο β΄ημίχρονο, εκτός φυσικά του σκόρερ Πάρντο, που στο ξεκίνημά του δικαιώνει επακριβώς τον τίτλο του προ ημερών κομματιού μου, «ο Πάρντο δίνει κάτι που δεν είχε ο Ολυμπιακός», δηλαδή το γκολ από ένα εξτρέμ…

· Ο Φινμπόγκασον κατ΄αρχάς φαίνεται να έχει πάει στον Ολυμπιακό με πολύ καλή διάθεση κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Δείχνει πως γουστάρει που ήρθε στον πρωταθλητή Ελλάδας και πως έχει όρεξη να μπει και να παίξει καλή μπάλα. Οι περισσότερες κινήσεις του ήταν έξοχες. Έσπαγε ωραία την μπάλα στους συμπαίκτες του, γενικά είχε καλές συνεργασίες, φάνηκε κοντρολαρισμένος, έπαιζε καλά την μπάλα με τη μία, αλλά κι όταν χρειάστηκε την κράτησε σωστά, πίεζε την αντίπαλη άμυνα, έβγαινε συνεχώς μακριά από την αντίπαλη περιοχή για να πάρει και να δώσει μπάλα, ενώ μυρίζονταν τις φάσεις, όπως είδαμε σε δύο σέντρες σουτ που έγιναν και στις οποίες για λίγο δεν ήταν σε θέση για προβολή-γκολ.

· Σίγουρα αυτό που λείπει από τον Ισλανδό είναι αφενός μεν η μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στα πόδια του (το είδαμε στη φάση της πάσας του Λούκα στο β΄μέρος, οπότε και καθυστέρησε και κόπηκε), μάλλον εύλογο αφού το παιδί έχασε ένα ολόκληρο χρόνο στην Ρεάλ Σοσιεδάδ από εκεί που έσκιζε τα δίκτυα δύο χρόνια στην Ολλανδία, αφετέρου δε η χημεία με τους καινούριους συμπαίκτες του. Λογικό, κι αυτό, αφού ακόμη καλά καλά δεν ξέρει τα ονόματά τους! Φάνηκε κιόλας από το ότι κι οι δύο τελικές που έκανε με σουτ με τη μία, που είναι κι ειδικότητά του, δεν προήλθαν από πάσες παικτών του Ολυμπιακού, αλλά στην πρώτη περίπτωση από κερδισμένη κόντρα και στη δεύτερη από διώξιμο αντίπαλου.

· Θα έλεγα ότι μας εντυπωσίασε με τις κλειστές του ντρίμπλες σε εκείνη τη φάση στην αρχή του ματς μέσα σε ελάχιστα τετραγωνικά και δη μέσα στην αντίπαλη περιοχή, και την ασίστ του στον Ντοσεβί, που νικήθηκε από τον γκολκίπερ-πρώην της Κέρκυρας, που νίκησε και τον Φίνμπο στα δύο δικά του σουτ, εκ των οποίων το πρώτο ήταν πραγματικά επικίνδυνο.

· Το ξέραμε ότι στον αέρα ο Ισλανδός δεν είναι ιδιαίτερα καλός, αλλά με τις καλές του επαφές με την μπάλα έβγαλε πραγματικά καλή πρώτη αίσθηση. Η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι ο χρόνος δουλεύει για την πάρτη του…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x