Παράξενα

Ο γύρος του κόσμου με μία κότα! (pics&video)

Ούτε γάτα, ούτε σκύλος, ούτε χάμστερ. Ένας 24χρονος γυρίζει από χώρα σε χώρα με το σκάφος του, έχοντας μοναδική συντροφιά μία κότα.

Εδώ και μία διετία, δύο φίλοι διασχίζουν τις θάλασσες της γης, σε θερμά αλλά και ψυχρά κλίματα. Ο ένας είναι ο Γκουιρέκ Σουντί ο οποίος κάνει και την περισσότερη δουλειά στο σκάφος. Γιατί; Γιατί ο άλλος είναι η Μονίκ, μία κότα η οποία περνάει την περισσότερη ώρα της αγναντεύοντας τους ωκεανούς. Ε, κάνοντας και κανένα αβγό πότε πότε…

inner

inner

inner

Το ταξίδι τους ξεκίνησε από τα Κανάρια Νησιά, πέρασαν από την Καραϊβική, έφτασαν μέχρι Βόρειο Πόλο και συνεχίσουν ακάθεκτοι. Ο 24χρονος συνοδοιπόρος της Μονίκ δήλωσε πως το δέσιμό τους ήταν άμεσο: «Όταν γνωριστήκαμε εκείνη ήταν 4-5 μηνών και δεν είχε φύγει ποτέ από τα Κανάρια Νησιά. Εγώ δεν μιλούσα ισπανικά, αυτή δεν μιλούσε γαλλικά αλλά τα πάμε μια χαρά».


inner

inner

Σε ερώτηση για το ποια ήταν τα κριτήρια της επιλογής, ο Σουντί απάντησε: «Αρχικά σκέφτηκα να πάρω γάτα, αλλά θα χρειαζόταν πολύ φροντίδα. Η κότα ήταν η ιδανική επιλογή. Δεν θέλει πολλά, ενώ επιπλέον έχω και αβγά καταμεσής της θάλασσας. Πολλοί μου είπαν ότι το ζώο θα αγχωνόταν και πως δεν θα έκανε αβγά, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα».

inner

inner

Ο Γαλλοβρετανός ταξιδιώτης ισχυρίζεται επίσης ότι η Μονίκ είναι ιδιαίτερα θαρραλέα με τα κύματα και μόνο όταν οι άνεμοι είναι πολύ δυνατοί μπαίνει μέσα στην καμπίνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x