Κώστας Μιαούλης

Ο Ιβάν πέρασε μια... εξυγίανση και την ΑΕΚ στον τελικό της καφρίλας

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το έργο που φαινόταν από μακριά και επιβεβαιώθηκε με το μπουκέτο Μάτος στο ξεκίνημα στον Πατίτο και ολοκληρώθηκε με το γκολ-οφσάιντ που έκρινε τον τελικό.

Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε πάλι τη βοήθεια της διαιτησίας για ολοκληρώσει άγαρμπα την κατάκτηση του Κυπέλλου του. Θα το πανηγυρίσει ασφαλώς με την ψυχή του, αφού πρώτα αυτή του βγήκε, για να κερδίσει αυτό το φάντασμα με «κιτρινόμαυρα» που περιφερόταν στο γήπεδο. Ένα ματς ασορτί με την εικόνα των όσων προηγήθηκαν τρεις και πλέον ώρες πριν το ματς. Για να μην προλάβει κανείς να πει για εκ των υστέρων προφήτη παραθέτω τον τίτλο που είχα βάλει το περασμένο Σάββατο: «Στρατηγική επιλογή η σιωπή ή πάει ως «αμνός» στο Βόλο η ΑΕΚ;» Μέσα στο κείμενο έγραφα: «Αν είναι να πάει η ΑΕΚ σαν «αμνός» στο Βόλο, γιατί πρέπει ο ΠΑΟΚ και ο Ιβάν να πάρουν κάτι, οπότε θα χάσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, υπάρχουν ίσως και άλλα πράγματα για να κάνει ο κόσμος της. Άμα είναι να δει ο κόσμος της ΑΕΚ, έναν άλλο Κύζα στο Βόλο, καλό θα ήταν το... πάρτι να είναι με καλεσμένους από την μια μεριά. Για να μην μπει ο κόσμος, ούτε σε έξοδα, ούτε να κινδυνεύσει με κάποια ποινή η ομάδα».

Ο Μελισσανίδης είδε και τον Κομίνη να αβαντάρει ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο στον πειθαρχικό έλεγχο και βέβαια είδε τον βοηθό Καλφόγλου να μην σηκώνει ένα καταφανέστατο οφσάιντ ενώ βρισκόταν στη σωστή θέση για να το διαπιστώσει . Η ΑΕΚ δεν δέχτηκε σφαγή σαν του Παναθηναϊκού, αλλά η μη υπόδειξη κρίνει αποτέλεσμα και υπό κάποια έννοια πρόκειται για μια, αλλά ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ φάση στον αγώνα. Όπως και η μπουνιά του Μάτος στο πρώτο μέρος, είναι τουλάχιστον κίτρινη και υπό προϋποθέσεις, όταν μιλάμε για παίκτη «σεσημασμένο» για τέτοια χτυπήματα και για κόκκινη. Ο Μελισσανίδης, αλλά και όλη η ΑΕΚ υπέστη από πρώτο χέρι την...εξυγίανση του Ιβάν.

Στο αγωνιστικό κομμάτι δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να σχολιάσω. Μιλάμε για ένα απερίγραπτο χάλι της ΑΕΚ που δεν μπορούσε όλο το ματς ν’ αλλάξει μπαλιά. Γιόχανσον και Σιμόες διαγωνίστηκαν για το ποιος είναι πιο τραγικός, οι ακραίοι αλλού γι’ αλλού, ο Χιμένεθ περίμενε να φάει το δεύτερο για να κάνει τις δύο αλλαγές, ενώ και γι’ αυτή του Γαλανόπουλου, η καθυστέρηση χαρακτηριστική. Ένας Λάζαρος μόνος του πάλευε σε όλο το ματς, ενώ ο Αραούχο πρέπει να ένιωσε πιο μόνος από κάθε άλλη φορά.

Κατά τα άλλα, με την κυβέρνηση της «πρώτης φοράς αριστερά» ήταν αναμενόμενο πως θα γινόντουσαν επεισόδια, ακόμα και στο πιο προβλέψιμο σημείο. Βέβαια η αφύλακτη γέφυρα, δεν αποτελεί δικαιολογία, αφού τα επεισόδια είχαν αρχίσει νωρίτερα. Η ΑΕΚ για να πάει να παίξει τον ρόλο της χαμένης, θα φάει τώρα και μια ξεγυρισμένη καμπάνα, έχει χάσει και το Κύπελλο και σαφώς πρόκειται για μια χαμένη χρονιά, ακόμα και αν χρυσωθεί το χάπι με πρωτιά στα πλέι-οφ. Βέβαια το κατά πόσο αυτό το χάλι που είδαμε σήμερα, μπορεί να έχει τύχη στα πλέι-οφ είναι μια συζήτηση, αλλά αυτά θα τα δούμε στη συνέχεια.

Ευτυχώς για εκείνους που διάλεξαν να σηκωθούν να φύγουν από το γήπεδο για να μην παρακολουθήσουν αυτή την τραγωδία και μπράβο τους, γιατί με τη στάση τους έδειξαν πως πάνω απ’ όλα είναι φίλαθλοι. Κανένας σώφρων άνθρωπος δεν θα μπορούσε να παραμείνει μετά τα όσα συνέβησαν, αλλά και δεν θα θέλει να ξαναπάει στο γήπεδο. Η πλειοψηφία των εισιτηρίων πήγε στους «στρατούς» και είδαμε τα αναμενόμενα. Όταν οι αντίπαλοι είναι πιο διψασμένοι και θα κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν, τότε θα σε νικήσουν εντός και εκτός γηπέδου.

ΥΓ: Ο βοηθός είναι στην ίδια ευθεία βλέπει ολοκάθαρα πως ο Ενρίκε είναι οφσάιντ, αλλά δεν το σηκώνει. Οπότε δεν υπάρχει κανένα ανθρώπινο λάθος.

ΥΓ1: Ο Μελισσανίδης έκανε δήλωση για "στημένο βοηθό", ενώ την ίδια ώρα έχουν εγκλωβίσει την ομάδα του στ' αποδυτήρια και το πούλμαν της είναι σπασμένο. Όχι απλά πήγε σαν "αμνός" η ΑΕΚ στο Βόλο, αλλά κι ακόμα χειρότερα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x