Επικαιρότητα

Ο ιρακινός στρατός ανακατέλαβε το αεροδρόμιο της Μοσούλης από το ISIS

Το αεροδρόμιο, που βρίσκεται στα νότια περίχωρα της Μοσούλης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για την απελευθέρωση του δυτικού τμήματος της πόλης, το οποίο ελέγχεται από τους τζιχαντιστές.

Στα χέρια του ιρακινού στρατού έπεσε το αεροδρόμιο της Μοσούλης, μετά από μάχες με τους αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους, όπως μεταδίδει η ιρακινή κρατική τηλεόραση.

Το αεροδρόμιο, που βρίσκεται στα νότια περίχωρα της Μοσούλης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για την απελευθέρωση του πυκνοκατοικημένου δυτικού τμήματος της πόλης, το οποίο παραμένει υπό τον πλήρη έλεγχο των τζιχαντιστών.

Οι ιρακινές δυνάμεις μάχονται επίσης για να απελευθερώσουν το στρατόπεδο αλ-Γκαζλάνι, που βρίσκεται κοντά στον αερολιμένα.

Μετά από περισσότερους από τέσσερις μήνες σκληρών μαχών με τις δυνάμεις του ISIS, οι ιρακινές δυνάμεις έχουν κατορθώσει να απελευθερώσουν το ανατολικό μέρος της Μοσούλης και έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους αρκετές γέφυρες στον ποταμό Τίγρη, ο οποίος διχοτομεί την πόλη.

Δεν είναι γνωστό πόσοι τζιχαντιστές μαχητές παραμένουν στη Μοσούλη, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, που είναι και το σημαντικότερο προπύργιο του ISIS. Τυχόν απώλειά του μπορεί να σημάνει το τέλος του «χαλιφάτου» που έχουν ιδρύσει οι τζιχαντιστές.

Στην εκστρατεία για την απελευθέρωση της Μοσούλης συμμετέχουν περίπου 100.000 ιρακινοί στρατιώτες, κούρδοι μαχητές και σιίτες πολιτοφύλακες.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x