Euro 2024

Ο «ήρωας» πίσω από τον Σουάρες

Ένας άνθρωπος έβαλε την υγεία του κάτω από αυτή του Λουίς Σουάρες για να τον ετοιμάσει για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Διαβάστε την ιστορία του αφανούς ήρωα, Βάλτερ Φερέιρα.

Πίσω από έναν μεγάλο αθλητή, κρύβονται συχνά πρόσωπα που έχουν συμβάλει στην επιτυχία του. Από την οικογένεια και τη σύντροφό του, μέχρι τους προπονητές και τους φυσιοθεραπευτές του.

Ο Λουίς Σουάρες έδωσε μάχη με το χρόνο για να προλάβει να παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο και την κέρδισε χάρη στον Βάλτερ Φερέιρα. Ο λόγος για τον φυσιοθεραπευτή της εθνικής Ουρουγουάης, στον οποίο ο 27χρονος άσος αφιέρωσε τα γκολ που πέτυχε στη μεγάλη νίκη επί της Αγγλίας με 2-1.

inner

Όμως ο 63χρονος άνδρας δεν έκανε απλώς καλά τη δουλειά του. Έβαλε το «εθνικό καθήκον» πάνω από την ίδια του την υγεία. Όπως έγινε γνωστό, πάσχει από την επάρατο νόσο και ακολουθεί ειδική θεραπεία, την οποία αποφάσισε να αναβάλει για να επιστρατεύσει τις γνώσεις και τη μαεστρία του στην υπηρεσία του αστέρα της ομάδας!

Μάλιστα επειδή ήταν αδύνατο για εκείνον τότε να πάει στην προετοιμασία της Ουρουγουάης, ο ίδιος ο άσος της Λίβερπουλ πήγαινε στο σπίτι του για θεραπείες. Στη διάρκεια της αποκατάστασης του ποδοσφαιριστή, ο Βάλτερ Φερέιρα υποβαλλόταν ταυτόχρονα σε χημειοθεραπεία και ήταν άγνωστο μέχρι προ ημερών αν θα μπορούσε να ταξιδέψει με την αποστολή στη Βραζιλία.

Ο ίδιος, πάντως, δεν θέλει να στρέφονται τα φώτα πάνω του και θεωρεί πως απλώς έκανε το καθήκον του. «Είμαι ευγνώμων που το προπονητικό τιμ έδειξε εμπιστοσύνη σε μένα για να στείλει τον Λουίς να δουλέψει μαζί μου. Ο Λουίς αξίζει όλα όσα ζει, γιατί έχει προσπαθήσει σκληρά. Τον ευχαριστώ κι εγώ, όπως και όλους όσοι στάθηκαν δίπλα μου. Η ζωή έχει τα πάνω της και τα κάτω της, αλλά δεν πρέπει να τα παρατάς ποτέ», δήλωσε με ταπεινότητα ο Βάλτερ Φερέιρα, που στη διάρκεια της καριέρας του έχει βοηθήσει να επιστρέψουν δυνατοί από τραυματισμούς πολλούς αστέρες, όπως τους Σόσα, Φονσέκα, Μοντέρο, Φορλάν και Ρεκόμπα.

«Αν δεν ήταν αυτός, δεν θα ήμουν καν στο Μουντιάλ. Με βοήθησε πολύ, τόσο στην αποθεραπεία μου όσο και ψυχολογικά. Έκλαψα πολύ μαζί του, γιατί ήταν μια δύσκολη περίοδος για τους δυο ματς. Θυσιάστηκε για να είναι δίπλα μου συνέχεια», ανέφερε ο Σουάρες αναγνωρίζοντας τη πολύτιμη βοήθεια του Βάλτερ Φερέιρα.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x