Stoiximan Super League

Ο καλός ο Καπετάν(ι)ος!

Με σκόρερ του νικητήριου γκολ τον Καπετάνο και ακόμη ένα εξαιρετικό κοουτσάρισμα από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, η Ξάνθη πέρασε με σκορ 2-1 από τη Λειβαδιά και «βλέπει» πλέι οφ!

Λίγες μέρες μετά το θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού και την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου, η SKODA Ξάνθη συνέχισε με νίκες και στο πρωτάθλημα.

Με «μαέστρο» τον Ραζβάν Λουτσέσκου και σκόρερ τους Γκομσί και Καπετάνο, νίκησε 2-1 εκτός έδρας τον Λεβαδειακό για τον οποίο προσωρινά είχε ισοφαρίσει ο Βούκσεβιτς.

Με δέκα από το 39’ οι Βοιωτοί εξ αιτίας αποβολής με απευθείας κόκκινη του Ζίτο.

Το ματς

Για ένα ημίχρονο τα πράγματα πήγαιναν κατά παραγγελία για την Ξάνθη και τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Έχοντας διαχειριστεί σωστά τόσο το… μεθύσι της επιτυχίας όσο και την κόπωση από τον αγώνα της Πέμπτης και την πρόκριση επί του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο, οι Ακρίτες έφεραν το ματς στα μέτρα τους. Με τη γνωστή -φέτος- ικανότητά της να προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε αγώνα και το (επίσης) γνωστό ροτέισον (δίχως αλλοιώσεις στο προφίλ της) που ακολουθεί ο Ρουμάνος τεχνικός, η Ξάνθη κατάφερε να πιάσει στον… ύπνο τους Βοιωτούς και να προηγηθεί στο 29’ με κεφαλιά του Γκομσί, ενώ στο 17’ είχε και δοκάρι με τον Βασιλακάκη (ίσως ο κορυφαίος του αγώνα).

inner

Όταν λίγα λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους ο Λεβαδειακός (που είχε κάνει μόλις μια φάση της προκοπής που κατέληξε σε δοκάρι με τον Σοτέλο) έμεινε με δέκα λόγω αποβολής του Ζίτο, πολλοί πίστεψαν πως το ο… γάμος σχόλασε. Προφανώς μεταξύ αυτών ήταν και οι παίκτες των φιλοξενούμενων. Ο Λεβαδειακός εκμεταλλεύτηκε τη χαλάρωση που έφεραν προβάδισμα και αριθμητικό πλεονέκτημα στους Ξανθιώτες και απείλησε να φέρει τα πάνω κάτω. Αφού ισοφάρισε με προβολή του Βούκσεβιτς, κράτησε για μερικά λεπτά ακόμη τα ηνία του παιχνιδιού πριν έρθει αυτός ο «δαίμονας» ο Βασιλακάκης να επιβεβαιώσει την πολύ καλή σεζόν που κάνει (είτε ξεκινά βασικός, είτε έρχεται από τον πάγκο) και να βρει υποδειγματικά τον Καπετάνο μέσα στην περιοχή. Το φανταστικό «σεντερφορίσιο» τελείωμα του ξανθομάλλη επιθετικού (έφτασε τα 7 γκολ) έδωσε εκ νέου προβάδισμα στη SKODA που αυτήν τη φορά το διατήρησε μέχρι τέλους.

inner

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να απειλήσουν μόνο στις περιπτώσεις που ο Μιλιάζες «συμμαχούσε» με τον δυνατό αέρα και τραβούσε «τούβλα» σε στημένες φάσεις, αλλά ο Κυριακίδης –αν και αρκετές φορές αιφνιδιάστηκε- αντέδρασε σε όλες τόσο όσο χρειαζόταν για να μην μαζέψει δεύτερη φορά την μπάλα από τα δίχτυα του.

Έτσι η Ξάνθη έφτασε σε ακόμη μία νίκη που τη βάζει σε τροχιά πλέι οφ, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή έναν κύριο που δεν έπαιξε λεπτό. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου για άλλη μια φορά πήρε άριστα για τον τρόπο που προσέγγισε έναν αγώνα πριν καν αυτός αρχίσει και μέχρι τη λήξη του. Πώς; Με τη συνταγή που μας έχει συνηθίσει. Δεν φοβήθηκε το εκτεταμένο ροτέισον που έχει κάνει καμιά 15αριά παίκτες να νιώθουν βασικοί (άλλαξε τη μισή ομάδα σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό), ενώ και κατά τη διάρκεια του ματς έκανε τις διορθωτικές κινήσεις που χρειαζόταν δίχως προκαταλήψεις και διάθεση συμβιβασμού και διατήρησης ισορροπιών. Όπως για παράδειγμα, η αντικατάσταση του Καπετάνου όταν είδε πως χρειαζόταν περισσότερη κίνηση και πίεση μπροστά. Όλα αυτά χωρίς κανείς από τους παίκτες του να βγάλει «κιχ» για το γεγονός πως δεν ξεκινά βασικός ή για το ότι βγαίνει εκτός κάποια στιγμή.

Ενδεικτικό και αυτό της εμπιστοσύνης και του σεβασμού που τρέφουν προς αυτόν οι ποδοσφαιριστές του.



inner

Παρακολουθήσατε σε real time την αναμέτρηση από το control room του sport-fm.gr:



Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Σηφάκης, Στάθης, Κώτσιος, Ζιτο, Βούκσεβιτς, Τομας, Σοτέλο (73’ Κατίδης), Πίντερ (56’ Γκόμες), Μιλοσάβλιεφ (51’ Μιλοσάβλιεφ), Μιλιάζες, Μπουσταμάντε.

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Σκέμπης, Μάγκας, Σάντσες.

SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γκομσί, Βάλτερ (57’ Λουσέρο), Βασιλακάκης, Κλέιτον, Φλίσκας (46’ Παπαστεριανός), Κομεσίδης, Γούτας, Καπετάνος (71’ Σολτάνι), Μπέλιτς.

Στον πάγκο: Ζαρόπουλος, Γουάλας, Ομπόντο, Λισγάρας.

Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x