Κώστας Μιαούλης

Ο Κόντε σαρώνει, ο Κλοπ αντέχει, ο Πεπ ναυαγεί

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το φινάλε του πρώτου γύρου στην Πρέμιερ Λιγκ, για τις εντυπώσεις από τη μεγάλη μάχη στους πάγκους και προσπαθεί να μαντέψει τη συνέχεια.

Ο Αντόνιο Κόντε με την Τσέλσι που όσο περνάει ο καιρός παίζει όλο και πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο, είναι ο μεγάλος νικητής του πρώτου γύρου στην Πρέμιερ Λιγκ. Σε επίπεδο ουσίας, αλλά και εντυπώσεων οι «μπλε» του Λονδίνου αυτή τη στιγμή μοιάζουν με ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στην Αγγλία. Θ’ αυξήσουν ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες τους, αν μέσα στον μήνα που ακολουθεί και κλείνει με την αναμέτρηση στο «Άνφιλντ» βρίσκονται μπροστά σε μια διαφορά σαν αυτή που έχουν τώρα, αφού θα παίξουν τρεις φορές μακριά από την έδρα τους.

Η Τσέλσι ήταν η ήρεμη και κρυφή δύναμη. Ξεκίνησε αργά και μετά την 6η αγωνιστική, βρισκόταν 8 πόντους πίσω από την πρωτοπόρο τότε Σίτι, του Πεπ Γκουαρντιόλα. Τώρα πια 13 αγωνιστικές μετά όχι μόνο έχει καλύψει τους οκτώ, αλλά βρίσκεται και δέκα πιο μπροστά από τους «Πολίτες» η Τσέλσι. Ο Κόντε έκανε +18 στην Σίτι του Πεπ μέσα σε 13 αγωνιστικές. Δεν το λες και λίγο. Αυτή τη στιγμή σε απόσταση που να τον απειλεί βρίσκεται μόνον η Λίβερπουλ. Κι είναι κι εκείνη που σε ψήνει ίσως λίγο περισσότερο πως μπορεί να καταδιώξει. Επειδή έχει πλέον το know how για τα μεγάλα ματς με εξαιρετική συνέπεια.

Ο Κλοπ βέβαια θα πρέπει να διορθώσει πολλά στην άμυνα και στην αμυντική λειτουργία της μεσαίας γραμμής. Η Λίβερπουλ κέρδισε την Σίτι κάνοντας ένα τραγικό ματς, με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές της να βρίσκονται σε μέτρια ως κακή μέρα. Αυτό αποτελεί ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα για τη Σίτι που δεν μπόρεσε να κάνει κλασσική φάση στους «κόκκινους» που είχαν τον Κλάβαν φορτωμένο με κάρτα από τα... αποδυτήρια.

Η Λίβερπουλ θαρρώ πως θέλει κάτι ακόμα στο κέντρο της σαν λύση και ίσως άλλη μια προσωπικότητα που θα κάνει διαφορά στην άμυνα της και θα δώσει την απαραίτητη ηρεμία και καθοδήγηση από τα μετόπισθεν. Σαφώς και αν μπορέσει να βρει κάτι καλό επιθετικά θα ήταν ευπρόσδεκτο. Η Λίβερπουλ μπορεί να φοβάται τον κακό εαυτό της και πάνω απ’ όλα να μειώσει τα λάθη της. Έκανε πολλά απέναντι στη Σίτι και δεν θα τα πλήρωσε, αλλά μοιάζει να είναι στα όρια της. Από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάμε πως από καταβολής Πρέμιερ έκανε ρεκόρ συγκομιδής στον πρώτο γύρο με τους 43. Μπορεί ν’ αντέξει όμως έτσι και στον δεύτερο ή να πάει ακόμα καλύτερα;

Σε κάθε περίπτωση κι ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δείχνει σημάδια ζωής και βελτίωσης και την περιμένω ακόμα πιο ισχυρή στον δεύτερο γύρο, εκείνος που απογοητεύει είναι ο Πεπ. Ο Καταλανός πίστεψε πως η Πρέμιερ Λιγκ είναι Μπουντεσλίγκα και πήγε τρένο την ομάδα τον πρώτο 1.5 μήνα. Από εκεί και μετά οι «Πολίτες» μετρούν 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες. Η Τότεναμ, η Λέστερ και η Τσέλσι την κέρδισαν για πλάκα, ενώ η Λίβερπουλ τη νίκησε στη χειρότερη μέρα της. Οι θιασώτες του Πεπ, δεν μπορούν να είναι ικανοποιημένοι ούτε από το ποδόσφαιρο της Σίτι που είναι πολύ φτωχό.

Ο Πεπ σε έναν ακόμα αγώνα από άποψη κοουτσαρίσματος ήταν θλιβερός. Το ακόμα χειρότερο είναι πως σήμερα ενώ η ομάδα του δεν μπορούσε να κάνει φάση απέναντι σε μία κακή Λίβερπουλ περίμενε να πάει το ματς στο 86’ για να βάλει τον Χέσους Νάβας και στο 88’ για να βάλει τον Ιεανάτσο. Στην αργοπορία των αλλαγών ο Πεπ έχει ξεπεράσει ακόμα και τον... Ντούσκο. Οι Άραβες ιδιοκτήτες μάλλον θα πρέπει να του δωρίσουν κανένα ξυπνητήρι για τις αλλαγές.

Η Πρέμιερ Λιγκ ασφαλώς και είναι το πιο απρόβλεπτο πρωτάθλημα, αυτό που τα πάντα μπορούν να γίνουν. Ο Κόντε με τον Κλοπ σίγουρα έχουν κερδίσει τη μάχη των εντυπώσεων με τον Ιταλό να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος μέχρι τώρα. Ακόμα και ο Μουρίνιο αρχίζει να βελτιώνει μία ομάδα που ακόμα βρίσκεται σε φάση επανεκκίνησης για να γίνει πρωταγωνίστρια. Από την άλλη ο πολυδιαφημισμένος και από τα ελληνικά ΜΜΕ, Πεπ, ναυαγεί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x