Διονύσης Δεσύλλας

Ο «κόκκινος» Μάνταλος, ο δακρυσμένος Ζέκα και το Κύπελλο

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για τα όσα είδε και δεν είχε στη Λεωφόρο ο Καβαλιώτης ρέφερι και για τη δύσκολη συνέχεια του Παναθηναϊκού χωρίς τον αρχηγό του.

Του Διονύση Δεσύλλα
twitter@dionisis_d


Αρχίζουμε από τα «θερμά». Εκριναν οι αποφάσεις του Μάνταλου το χθεσινό παιχνίδι στη Λεωφόρο; «Θεωρητικά, ναι», είναι η απάντηση, διότι με υποθέσεις δεν μπορείς να είσαι βέβαιος για κάτι. Από τη στιγμή που ο Καβαλιώτης ρέφερι αποφασίζει να εξαντλήσει την αυστηρότητά του στον Ζέκα και να τον αποβάλει, αλλά ταυτόχρονα να… κλείσει νωρίτερα τα μάτια σε ξεκάθαρη δεύτερη κίτρινη του Μπαξεβανίδη, παίζει τον δικό του ρόλο στο παιχνίδι. Και για μια ακόμη φορά, σ’ αυτόν τον «ρόλο», ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που αδικείται.

Κατ’ εμέ, η κόκκινη στον Ζέκα δίνεται. Ναι, είναι αυστηρή, ναι θα μπορούσε να δείξει και κίτρινη. Αν, όμως, ένας διαιτητής έχει ως σκοπό να εξαντλήσει την αυστηρότητά του σε εσένα και να τηρήσει το γράμμα του νόμου, τότε σε κοκκινίζει σε χτύπημα εκτός φάσης και δεν μπορεί κανείς να του πει τίποτα. Ο κανονισμός το προβλέπει…

Το μεγάλο ζήτημα, όμως, έχει να κάνει με την έλλειψη ισονομίας. Δεν μπορεί από τη μία να δίνει με τόση ευκολία ο Μάνταλος την κόκκινη κάρτα στον Πορτογάλο και από την άλλη όταν ο Μπαξεβανίδης χτυπάει… να είναι Σάββατο. Αυτό είναι το πρόβλημα, αυτό είναι που εξοργίζει τους πράσινους, εκεί φαίνεται ότι τέτοια «λάθη» δεν μπορεί αν είναι… απλώς ανθρώπινα. Αν θες να είσαι δίκαιος και «καθαρός» ως διαιτητής ή τιμωρείς και τις δυο περιπτώσεις ή καμία απ’ αυτές. Σε διαφορετική περίπτωση ή είσαι άσχετος ή στημένος. Και δίνεις «τροφή» για σχολιασμό και «επίθεση» στο ήδη απαξιωμένο και κατακαημένο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που προέκυψε χθες για τον Παναθηναϊκό δεν είναι η ήττα. Αλλωστε, ένα τέτοιο αποτέλεσμα δεν έχει κόστος για το «τριφύλλι», που έχει ως στόχο να πλασαριστεί όσο το δυνατόν ψηλότερα στα play offs. Η «πληγή» έχει να κάνει με τον Ζέκα. Τον δακρυσμένο, χθες, μετά την αποβολή και εξ’ αιτίας του εκνευρισμού του, Ζέκα.

Ο υπεραπαραίτητος, για την ομάδα του, αρχηγός, θα απουσιάσει τρία με τέσσερα παιχνίδια, αρχής γενομένης από το εκτός έδρας με τον Ατρόμητο για το Κύπελλο. Ένα ματς κρίσιμο, ένα ματς… ζωής ή θανάτου για το «τριφύλλι», που έχει ως μεγάλο στόχο φέτος να φτάσει στον τελικό του θεσμού και να διεκδικήσει το τρόπαιο. Το ξέρει αυτό ο Ζέκα και γι αυτό είναι απαρηγόρητος, βλέποντας ότι δεν θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα του, σ’ αυτή τη μεγάλη «μάχη». Ο Αντρέα Στραματσόνι καλείται να βρει τη λύση για τον αντικαταστάτη του… αναντικατάστατου, όπως τον αποκάλεσε χθες, Ζέκα.

Υ.Γ: Ο Παναθηναϊκός χθες δεν ήταν καλός. Δυσκολεύτηκε πολύ στο να δημιουργήσει, απέναντι στην καλοστημένη Ξάνθη, και σαφώς έδειξε επηρεασμένος από τις πολλές απώλειες. Η απουσία του Εσιέν στο πρώτο ημίχρονο «αδυνάτισε» τη μεσαία γραμμή στο δημιουργικό κομμάτι. Όταν, δε, η ομάδα έμεινε με 10 παίκτες, η εικόνα ήταν τέτοια που ήταν σχεδόν αδύνατο να ανατραπεί η κατάσταση.

Υ.Γ2: Το ντεμπούτο του Ροντρίγκο Μολέδο ήταν εντυπωσιακό. Ο Βραζιλιάνος σέντερ μπακ, που έπαιξε εκτάκτως, ήταν σωστός σε όλα του. Καίριες οι τοποθετήσεις, δυο – τρία κρίσιμα κοψίματα, δυναμικός στο ψηλό παιχνίδι και έξυπνος. Ο Παναθηναϊκός φαίνεται πως βρήκε βασικό στόπερ! Οσο για τον Βιγιαφάνιες, μετά το 25’ έδειξε δείγματα του ταλέντου του με κάποιες εντυπωσιακές και ουσιαστικές, παράλληλα, ενέργειες. Στην επανάληψη, δεν προλάβαμε να τον δούμε ως «δεκάρι», λόγω της αποβολής του Ζέκα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x