Euro 2024

Ο Κρουλ που δεν ξέρετε! (video)

Ο χθεσινός ήρωας της Ολλανδίας, Τιμ Κρουλ, δεν είναι καλός μόνο στα πέναλτι. Δείτε τους λόγους για τους οποίους έχει αγαπηθεί όσο λίγοι στη Νιούκαστλ.

Ο Τιμ Κρουλ ήρθε από το πάγκο στο παιχνίδι της Ολλανδίας με τη Κόστα Ρίκα στο τέλος της παράτασης και έγινε ήρωας για τους «οράνιε», αφού έπιασε δυο πέναλτι και οδήγησε την ομάδα του στην ημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Όμως χθες είδαμε μόνο λίγες από τις ικανότητες του Ολλανδού πορτιέρο, αφού στη Premier League - με τη φανέλα της Νιούκαστλ - πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις.

Ο τερματοφύλακας υπέγραψε στη Νιούκαστλ το 2005 σε ηλικία 16 χρονών από την ολλανδική Ντε Χάαγκ και ενσωματώθηκε στην Κ18 και μέσα σε δυο χρόνια μεταπήδησε στην Κ21 και στην ανδρική ομάδα του συλλόγου.

Αφού δόθηκε δανεικός στην σκοτσέζικη Φόλκερκ και την αγγλική Καρλάιλ, το 2008 έμεινε στο ρόστερ της Νιούκαστλ διότι έδειχνε έτοιμος.

Το ντεμπούτο του το πραγματοποίησε το 2010 εναντίον της Έβερτον μετά τον τραυματισμό του βασικού τότε στη Νιούκαστλ, Στίβεν Χάρπερ. Ο 22χρονος Τιμ έδειχνε αποφασισμένος να γίνει το «Νο1» αγγλικής ομάδας.



Η σεζόν 2011/12 θεωρείται εξαιρετική για τον Κρουλ και προσωπικά και ομαδικά, καθώς η ομάδα τερματίζει στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος, παίρνοντας το «εισιτήριο» για το Europa League. Ο τερματοφύλακας πραγματοποιεί πάρα πολύ καλές εμφανίσεις και καταφέρνει να κερδίσει την αγάπη των φιλάθλων της.



Οι «σειρήνες» από μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες ηχούν εκείνο το καλοκαίρι και το όνομα του φημολογείται με αρκετούς μεγάλους συλλόγους, όμως ο Κρουλ δεν φεύγει θέλοντας έτσι να δείξει ότι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ανήκει στην Αγγλία και τη Νιούκαστλ.



Τη χρονιά που μας πέρασε ο Τιμ Κρουλ ήταν μια από τις ηγετικές μορφές της ομάδας από το Βόρειο κομμάτι του Νησιού.



Πάντως, όπως έχει παραδεχθεί και ο ίδιος, οι αποκρούσεις του απέναντι στην Τότεναμ είναι μέχρι τώρα η μεγαλύτερη του εμφάνιση συλλογικά.

Και πώς να μην το πει; Ρολά κατέβασε εκείνη την ημέρα!



Επιμέλεια: Τάσος Κορδιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x