Τένις

Ο Κύργιος (δεν) είναι καλά;

Ούτε τα έβαλε με τον κόσμο, ούτε τσακώθηκε με τον διαιτητή, ούτε έσπασε τη ρακέτα στην πρεμιέρα του στο Αυστραλιανό Όπεν. Και όλοι αναρωτιούνται: τι έχει ο Κύργιος;

Η πρώτη του εμφάνιση στο Αυστραλιανό Όπεν ήταν μια όχι και τόσο συνηθισμένη μέρα για τον Νικ Κύργιος. Έπαιξε, κέρδισε 3-0 (6-1, 6-2, 6-2) τον Πορτογάλο Γκαστάο Ελίας, χωρίς επεισόδια, χωρίς φωνές, χωρίς γκρίνιες, χωρίς τίποτα…

Σε αντίθεση, δηλαδή, με όσα μας έχει συνηθίσει έως τώρα ο Ελληνοαυστραλός αθλητής, ήταν συγκεντρωμένος, ήρεμος και ώριμος και παρά το γεγονός ότι δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τον τραυματισμό στο αριστερό γόνατο που τον ταλαιπωρεί αρκετούς μήνες τώρα, πήρε τη νίκη και πέρασε στον επόμενο γύρο, σχεδόν αθόρυβα.

Το γεγονός, βέβαια, ότι αγωνίζεται εντός έδρας και δεν χρειάζεται να αφήσει πίσω του την οικογένεια και την κοπέλα του παίζει σημαντικό ρόλο: «Είναι δύσκολο για μένα να είμαι χαρούμενος όσο βρίσκομαι στον… δρόμο. Με πιάνει αμέσως νοσταλγία. Δεν μου είναι εύκολο να είμαι μακριά από το σπίτι μου, την κοπέλα μου. Θέλω να είμαι μαζί τους», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο 21χρονος τενίστας.

Ιδιαίτερη έκπληξη προκάλεσε επίσης και η μη αντίδρασή του στην δήλωση του Ρότζερ Φέντερερ πως: «Ο Κύργιος δεν είναι ακόμα έτοιμος για να κατακτήσει το Australian Open». Κι εκεί που όλοι περίμεναν να ανοίξει ο νεαρός αθλητής το στόμα του και να μην ξεπλένει τον Φέντερερ ούτε ολόκληρος ωκεανός, αρκέστηκε στο: «Δεν έχω να πω τίποτα γι’ αυτό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x