Γιάννης Σταυρόπουλος

Ο Λιβάγια βρήκε επιτέλους το σπίτι του!

Το περασμένο καλοκαίρι ο Μάρκο Λιβάγια αποκτήθηκε έχοντας καλές συστάσεις, αλλά το όνομά του δεν έκανε θόρυβο. Όλη φασαρία έγινε αργότερα, στο χορτάρι, με τον Κροάτη να δείχνει πιο «καυτός» από ποτέ.

Με το που μπήκε ο Ιούλιος, μπήκε και ο Μάρκο Λιβάγια στο ρόστερ της ΑΕΚ. Ο Κροάτης επιθετικός, που ήρθε με καλό βιογραφικό αλλά τα νούμερά του δεν έκαναν το «γκελ» στον κόσμο των κιτρινόμαυρων, δείχνει να γίνεται η πιο σημαντική προσθήκη του περσινού καλοκαιριού, ενώ παράλληλα ο ίδιος βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του.

Η «ησυχία» στο αεροδρόμιο και η θέση του στο παζλ

Ο Λιβάγια δεν ήταν «μεταγραφή αεροδρομίου», κάτι που συνηθίζουν να θέλουν οι οπαδοί των «μεγάλων» όταν η ομάδα τους βρίσκεται σε αναζήτηση επιθετικού. Παρότι μόλις 24χρονών και με το βιογραφικό του να έχει μέσα το όνομα της Ίντερ η έλευσή του δεν έκανε τους οπαδούς της ΑΕΚ να τρελαθούν πιθανότατα γιατί τα στατιστικά του δεν έδειχναν πως είναι ο σκόρερ τον οποίο θα ήθελαν, αλλά και γιατί οι ομάδες στην καριέρα του άλλαζαν σαν τα πουκάμισα.

inner

Ο Κροάτης μετά την Αθήνα «ανέβηκε» στην Πολωνία και έπιασε δουλειά. Στα φιλικά αλλά και στα πρώτα επίσημα ματς που τον βρήκαν στην κορυφή της επίθεσης φάνηκε πως δεν είναι «killer», κάτι που βέβαια έδειξε πως ήξερε ή και να καταλαβαίνει γρήγορα ο Χιμένεθ, όπως και ο ίδιος ο παίκτης, που φαίνεται -πλέον με τον Αραούχο- το πόσο του αρέσει να παίζει ένα,δύο ή και τρία «κλικ» πιο πίσω. Η επιστροφή του Αργεντινού, με τον οποίο γνωρίζονταν από τη Λας Πάλμας, του έδωσε φτερά. Ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ, τον τράβηξε πιο πίσω και ο Λιβάγια άρχισε τα… μάγια.

inner

Πιο «καυτός» από ποτέ

Από την στιγμή που ο Λιβάγια εξοικειώθηκε με τους νέους του συμπαίκτες και μπήκε στο κλίμα της ομάδας, όλα έγιναν εύκολα. Ο Κροάτης είδε μετά από καιρό να τον εμπιστεύονται και με σύμμαχο την κερκίδα, που τον βοήθησε να διώξει το άγχος, πήρε αυτοπεποίθηση, «ξεμπλόκαρε» και πλέον διανύει την πιο παραγωγική περίοδο της καριέρας του.

2017/18 ΑΕΚ: 26 Συμμετοχές 8 Γκολ 5 Ασίστ
2016/17 Λας Πάλμας: 26 Συμμετοχές 7 Γκολ 3 Ασίστ
2015/16 Έμπολι: 18 Συμμετοχές 1 Γκολ
2014/15 Ρούμπιν Καζάν: 13 Συμμετοχές 1 Γκολ
2013/14 Αταλάντα: 23 Συμμετοχές 4 Γκολ 1 Ασίστ
2012/13 Ίντερ-Αταλάντα: 24 Συμμετοχές 6 Γκολ 2 Ασίστ

Μάλιστα, τα δύο από τα 8 συνολικά τέρματά του αλλά και η μία ασίστ ήρθαν και χάρισαν βαθμό ή βαθμούς σε όλα τα ντέρμπι του πρώτου γύρου, ενώ τα ακόμη δύο του γκολ στο ματς με την Αούστρια στο ΟΑΚΑ έδωσαν στην Ένωση έναν «χρυσό» βαθμό βάσει του πώς εξελίχθηκε ο όμιλος στο Europa League.

Ο Λιβάγια είναι απαραίτητος για την ΑΕΚ και η ΑΕΚ απαραίτητη για τον Λιβάγια

Στη φετινή ΑΕΚ δύσκολα μπορείς να πεις πως κάποιος είναι αναντικατάστατος. Οι προηγούμενοι μήνες το απέδειξαν αν σκεφτεί κανείς πως έχουμε φτάσει στα μέσα Γενάρη και η Ένωση παίζει και στις τρεις διοργανώσεις, έχοντας χάσει στην πορεία τους Μάνταλο και Γιόχανσον. Ο Λιβάγια είναι σίγουρα απαραίτητος στο παιχνίδι της ΑΕΚ, όσο και η ΑΕΚ στη ζωή του Λιβάγια, αφού δεν αποκλείεται να βρει στην Ελλάδα και στους κιτρινόμαυρους την Ιθάκη του ύστερα από τις συνεχείς «μετακομίσεις» των προηγούμενων ετών.

inner

Στην Ένωση αντιμετωπίζουν τον Κροάτη ως περιουσιακό στοιχείο της ομάδας, αφού στη συμφωνία για τον δανεισμό του από τη Λας Πάλμας έχει μπει και οψιόν αγοράς (1.8 εκατ.ευρώ) και ο παίκτης υπογράφει αυτόματα τριετές συμβόλαιο με προκαθορισμένες απολαβές.

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x