Κώστας Μιαούλης

Ο Μάνταλος έπαιξε ΑΕΚ και μ' άρεσε

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τη διαιτησία του ντέρμπι και για τον Ολυμπιακό που παραβαίνει τη συμβουλή που έδινε εκείνος τόσα χρόνια στους αντιπάλους του.

Επειδή σε όλη τη διαδρομή μου, δεν συνήθισα ποτέ να βαφτίζω το κρέας σαν ψάρι, θεωρώ πως οι Μάνταλος και Ακρίβος έπαιξαν ΑΕΚ 60-40. Επίσης βέβαια δεν μπορώ να κρύψω τη χαρά μου γι' αυτόν το λόγο.Οι έξαλλες διαμαρτυρίες του Σάββα Θεοδωρίδη για τη διαιτησία αποτελούν μια εικόνα από τα προσεχώς. Εδώ και μια 20ετία οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού, βρίσκονταν στην ίδια θέση, δηλαδή εκείνου που είχε παράπονα. Η μπάλα γυρίζει και με τον ίδιο τρόπο, γυρίζουν και τα κόζια.

Από αυτή τη στήλη, συνήθως γράφω για ποδόσφαιρο. Οταν όμως ο ηττημένος μιας αναμέτρησης που είναι ντέρμπι, ψάχνει άλλοθι στη διαιτησία, τότε έχει σοβαρό θέμα. Τα ίδια έγραφα κι όταν η ΑΕΚ έχασε ματς με το ίδιο οριακό σκορ με διαιτησίες, πολύ χειρότερες από τη χθεσινή. Οι ερυθρόλευκοι έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα σαν ομάδα και μ' αυτά θα έπρεπε πρώτα ν' ασχοληθούν. Αντ' αυτού αναλώθηκαν σε σχόλια για τη διαιτησία. Καταπατώντας έτσι τη συμβουλή που έδιναν εκείνοι στους άλλους. "Φτιάξτε ομάδα και μετά μιλήστε για διαιτησία" απαντούσαν τόσα χρόνια στους παραπονούμενους αντιπάλους τους.

Αυτό που με κάνει σήμερα να μην γράφω για ποδόσφαιρο, είναι η ανησυχία για το γεγονός πως το παρασκήνιο, αντιλαμβάνεται τον άλλο πόλο σαν ισχυρό. Δεν αναφέρομαι μόνο στη διοίκηση, αλλά όλο το περιβάλλον του Ολυμπιακού. Η διαιτησία του Μάνταλου, αλλά και του Ακρίβου τους κλόνισε για τα καλά, για να μην γράψω ειδικά του τελευταίου. Οταν δεν ασχολείσαι με την ένδεια μίας φάσης της προκοπής σε δύο σερί αναμετρήσεις, είσαι καταδικασμένος να χάσεις πάλι στη συνέχεια.

Για να δώσω έναν ακόμα λόγο ν' ανησυχούν για διαιτησία, θ' αναφέρω το εξής περιστατικό. Διαιτητής από τα δυνατά "όπλα" της Ε.Ο. με τη λήξη του χθεσινού αγώνα, έκανε αίτημα φιλίας στο FB, σε δημοσιογράφο της ΑΕΚ που του έχει σύρει τα μύρια όσα. Τυχαίο δεν ήταν ούτε το τάιμινγκ, ούτε το πρόσωπο που απευθύνθηκε ο συγκεκριμένος ρέφερι. Τα κόζια μάλλον γυρνάνε.

Για την ΑΕΚ η χθεσινή νίκη ήταν βάλσαμο, αρκεί να έχει συνέχεια. Τα επόμενα ντέρμπι θα είναι πιο δύσκολα. Δεν θα γράψω τα τετριμμένα πως αδίκησαν τους εαυτούς τους, γιατί ο καθένας όπως στρώνει κοιμάται. Ο Πέτρος Μάνταλος οφείλει να εμφανίζεται έτσι, αν όχι πάντα, τις περισσότερες φορές. Ο Αϊντάρεβιτς θα ανέβει κι άλλο, ο Λάζαρος ξέρει περισσότερο ποδόσφαιρο απ' αυτούς που ήταν χθες απέναντι του. Για μένα το μεγαλύτερο θέμα φέτος ήταν η αγωνιστική συμπεριφορά των ίδιων των παικτών, πέραν του θέματος προπονητή. Αν είχαν αποφύγει τα άπειρα προσωπικά λάθη, η ΑΕΚ ακόμα κι έτσι θα μπορούσε να βρίσκεται σε μια λογική απόσταση από την κορυφή κι όχι να ψάχνει βαθμούς, για να μπει πεντάδα.

ΥΓ:Ενα μεγάλο μπράβο στον Βασίλη Λαμπρόπουλο για την τεράστια εξέλιξη του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x