sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο μαέστρος του Ολυμπιακού

Από τα πόδια του περνάει όλο το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Ηγέτης, δημιουργός, αλλά και εκτελεστής. Αυτός είναι ο Τσόρι, από τον οποίο οι Πειραιώτες περιμένουν πολλά στον τελικό Κυπέλλου με την Ξάνθη.

Χωρίς αμφιβολία ο Τσόρι είναι ο πολυτιμότερος παίκτης του Ολυμπιακού την εφετινή σεζόν. Το σημείο αναφοράς στα περισσότερα παιχνίδια τους.

Το δέκα το καλό, ηγέτης, δημιουργός αλλά και εκτελεστής όταν χρειαστεί για τους Πειραιώτες, που θα στηρίξουν πολλά πάνω του και στον τελικό Κυπέλλου απέναντι στην Ξάνθη.

Το sport-fm.gr παίρνει από την αρχή την ποδοσφαιρική διαδρομή του Αργεντινού μαέστρου.

Το 2001 σήκωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων στη χώρα του, με συμπαίκτη τον Χαβιέ Σαβιόλα (ξανάσμιξαν μετά από χρόνια). Από την δεύτερη κατηγορία της Αργεντινής, με την Κίλμες, βρέθηκε στην πρώτη του μεγάλη αγάπη τη Ρίβερ Πλέιτ και το 2004 έκανε το μεγάλο βήμα στην Ευρώπη. Όχι για κάποιο από τα προηγμένα πρωταθλήματα, αλλά για το ρωσικό. Η Ρούμπιν Καζάν ήταν η ομάδα που τον έπεισε. Δεν χρειάστηκε πολύ καιρό για να ξεχωρίσει.

Το 2007 «ανάγκασε» την Ζενίτ να δαπανήσει 7 επτά εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει, προχωρώντας τότε στην πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ρωσικού ποδοσφαίρου. Με την φανέλα της πέτυχε τα πάντα! Πανηγύρισε το πρώτο πρωτάθλημα του συλλόγου, το Κύπελλο UEFA με μια σοκαριστική-πρόκριση σε βάρος της Μπάγερν Μονάχου, τη νίκη στον τελικό επί της Ρέιντζερς, καθώς και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Το 2009 επέστρεψε στη Ρούμπιν Καζάν και ανακυρήχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής εκείνη τη σεζόν στη Ρωσία.

Σεζόν που αποτέλεσε το «διαβατήριο» για την Primera Division και την Βαλένθια! Στις «νυχτερίδες» δεν… έδεσε, επέστρεψε στην Ρίβερ Πλέιτ προκειμένου να τη βοηθήσει να ανακάμψει μετά τον υποβιβασμό της, όμως δεν μακροημέρευσε ούτε στο «Μονουμεντάλ». Η Ράγιο Βαγιεκάνο ήταν η νέα πρόκληση στην καριέρα του. Στηρίχθηκε, αισθάνθηκε να τον εμπιστεύονται, βρήκε ρυθμό και άρχισε και πάλι να ξεδιπλώνει τον πραγματικό του εαυτό στο γήπεδο. Το καλοκαίρι του 2013 έπιασε Λιμάνι και παρότι δεν ήρθε με τυμπανοκρουσίες ή ως μεταγραφή αεροδρομίου γρήγορα έκανε τον εαυτό του να μοιάζει με τέτοια κίνηση.

Από την πρώτη σεζόν ηγήθηκε των Πειραιωτών. Παίκτης βαρόμετρο, από τα πόδια του περνάει όλο το παιχνίδι τους, με μοναδική ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του και έτοιμος ανά πάσα στιγμή να πάρει πάνω του ευθύνες. Από την δεύτερη σεζόν απέκτησε και εξαιρετική σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα. Δεύτερος σκόρερ με 15 γκολ με υπέροχες προσωπικές ενέργειες και φυσικά πρώτος σε ασίστ με 11 στην Σούπερ Λίγκα για την ομάδα του. Ενώ εξίσου κομβικός -με την εν γένει παρουσία του- ήταν και στην Ευρώπη. Παρότι σε λιγότερο από ένα μήνα κλείνει τα 34, δείχνει ακόμη να το απολαμβάνει το ίδιο όπως και στο ξεκίνημα της καριέρας του.

Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x