Ελλάδα

Ο Μούσα και τα «δίχτυα» του Ολυμπιακού

Η δοκιμή του Ντζάναν Μούσα από τον Ολυμπιακό πιστοποιεί την πρόθεση των «ερυθρολεύκων» να επενδύσουν και σε ταλέντα από το εξωτερικό. Ποιο το προφίλ του τεράστιου ταλέντου από τη Βοσνία.

Ότι ο Ολυμπιακός «επενδύει» με συνέπεια στα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ, είναι κάτι που τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχτεί επανειλημμένα. Η δοκιμή του Ντζάναν Μούσα από τους «ερυθρόλευκους» πιστοποιεί πως πλέον η προσοχή τους έχει στραφεί και στο εξωτερικό και όλα δείχνουν πως ο έφηβος από τη Βοσνία θα είναι μόνο η αρχή.

Ο ούτε καν 16χρονος άσος (2,02μ.), μιας κι έχει γεννηθεί στις 8 Μαΐου του 1999, θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ευρώπης στην ηλικία του. Στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων της Λετονίας ήταν πρώτος σκόρερ με 23 πόντους ανά αγώνα με εξαιρετικά ποσοστά σε βολές (77,8%) και δίποντα (54,2%), όχι όμως και σε τρίποντα (17,5%), καθώς επίσης 6,3 ριμπάουντ, 3,3 ασίστ και 1,8 κλεψίματα σε 37,7 λεπτά ανά αγώνα οδηγώντας τη Βοσνία στην όγδοη θέση.

Οι σκάουτ του ΝΒΑ τον έχουν βάλει ήδη στο μάτι. Έχει εξαιρετικό χειρισμό της μπάλας, είναι πολύ καλός στο σκοράρισμα και τη δημιουργία, μπορεί να επιτεθεί με διείσδυση αλλά και από μακριά, ενώ το… μάκρος του τον βοηθά να είναι αποτελεσματικός στα ριμπάουντ και την άμυνα. Φυσικά κι έχει πολλά πράγματα να βελτιώσει, τεχνικά και σωματικά, αλλά η πρώτη ύλη υπάρχει και πολλοί μιλούν για ακατέργαστο διαμάντι.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x