Γενικά

Ο Μπαχ στην προεδρία της ΔΟΕ!

Ο Γερμανός Τόμας Μπαχ είναι ο «εκλεκτός» της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, για την ανάληψη της προεδρίας μετά τη 12ετή θητεία του Ζακ Ρογκ.

Ο Τόμας Μπαχ είναι ο αντικαταστάτης του Ζακ Ρογκ στην προεδρία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, όπως προέκυψε μετά από ψηφοφορία στην 125η σύνοδο του Μπουένος Άιρες.

Ο 59χρονος Γερμανός δικηγόρος, Ολυμπιονίκης της ξιφασκίας το 1976 και παγκόσμιος πρωταθλητής, επισφράγισε την εμπιστοσύνη τον «αθάνατων» της ΔΟΕ, οι οποίοι του έδωσαν την ψήφο τους.

Μάλιστα, ήταν το φαβορί για να αναλάβει την προεδρία, αφού βρίσκεται στο πλευρό του Ζακ Ρογκ τα τελευταία δέκα χρόνια (απ' τα συνολικά 12 της θητείας του), ενώ έχει διατελέσει και αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής.

Πέρα απ' αυτά είναι πρόεδρος της Γερμανικής Ολυμπιακής Επιτροπής και είχε ηγηθεί της προσπάθειας της Γερμανίας να αναλάβει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του 2018.

Ο Τόμας Μπαχ ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του στις 9 Μαΐου, ενώ θα αναλάβει και επίσημα την προεδρία την Πέμπτη (12/9) όταν και λήγει η θητεία του Ζακ Ρογκ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x