Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Μποτία δεν είναι Μέλμπεργκ, αλλά τον έχουμε αδικήσει...

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον στόπερ του Ολυμπιακού τον οποίο όλοι οι προπονητές εμπιστεύονται σε όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού.

***Έτσι, για να θυμόμαστε λίγο και τι γράφουμε: την παραμονή του αγώνα της Άγκυρας, ο τίτλος του κομματιού της στήλης ήταν, «πιο εύκολο το διπλό για τον Ολυμπιακό, παρά η ισοπαλία»…

***Τέλος πάντων, θα ήθελα σήμερα να γράψω δύο λόγια για τον Μποτία, το νέο αρχηγό των ερυθρόλευκων, απόντος πλέον του Μιλιβόγεβιτς. Διότι, νομίζω ότι αξίζει μία καλή κουβέντα κι είναι ένας ποδοσφαιριστής, που έχει υποτιμηθεί, αλλά δίνει πράγματα στον Ολυμπιακό, μάλλον περισσότερα απ΄ όσα έχουμε στο μυαλό μας.

***Ναι, ο Ισπανός έχει τα κουσούρια του. Κάνει αρκετά εύκολα το φάουλ (ενίοτε κι αχρείαστα, όπως στη φάση του γκολ της ΑΕΚ την Κυριακή) κι έτσι δέχεται πολλές κάρτες, ειδικά όταν η ομάδα είναι "ανοικτή" σε αντεπιθέσεις. Δεν είναι ο καλύτερος στο να χτίζει επιθέσεις από πίσω. Και βγάζει κι ένα-δύο τραυματισμούς του ενός μήνα ανά σεζόν.

***Αλλά είναι μεγάλο λάθος να βλέπουμε μόνο τα μείον του. Διότι ο Μποτία είναι κι ένας παίκτης που έχει αποδειχθεί επανειλημμένως καθοριστικός για τον Ολυμπιακό.

***Κατ΄ αρχάς δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι όλοι οι προπονητές (όχι μόνο ο Μίτσελ που τον έφερε, αλλά κι ο Μάρκο Σίλβα κι ο Βίκτορ κι ο Πάουλο Μπέντο) τον εμπιστεύονται σε όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, εδώ και τρία χρόνια! Ο υγιής Μποτία είναι πάντα βασικός στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Γιουρόπα Λιγκ.

***Η αξιοπιστία του στον αέρα δεν συζητείται και τον έχει κάνει, άλλωστε, και μακράν…πρώτο σκόρερ από όλους τους αμυντικούς εδώ και πολλά χρόνια, με εννιά γκολ (!), ένα εκ των οποίων και μέσα στην Ιταλία επί της Γιουβέντους. Ο χρυσοκέφαλος Αλμπέρτο με τα ωραία του γκολ όχι μόνο έχει δώσει νίκες σε έδρες όπως το Περιστέρι κι η Νέα Σμύρνη, αλλά κι έχει ανοίξει τον δρόμο για θριάμβους του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη σε ντέρμπι (4-0 την ΑΕΚ, 3-0 τον Παναθηναϊκό).

***Και δεν ξέρω αν τον εμπνέει η νέα μούσα του, αλλά ειδικά φέτος ο Μποτία έχει αποκτήσει και μία άλλη σταθερότητα και νομίζω ότι κάνει την καλύτερη του σεζόν με τα ερυθρόλευκα.

***Ας θυμηθούμε για παράδειγμα ότι στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό κρατάει το 0-0 με προβολή πάνω στο Λέτο και αμέσως μετά με κεφαλιά-οβίδα ανοίγει το σκορ…

***Ας δούμε ότι χθες στην Άγκυρα, δύο φορές στο 0-0 είχε σωτήριες επεμβάσεις με τάκλιν-καμικάζι κι ότι το 1-0 ήρθε από μία δική του υπέροχη κεφαλιά, που σφράγισε μία σχεδόν τέλεια εμφάνιση...

***Και τα γράφω αυτά, γιατί εντάξει, τους βγάζουμε όλους τους αμυντικούς του Ολυμπιακού άχρηστους, επειδή δεν είναι... Μέλμπεργκ, αλλά ας επιχειρήσουμε κάποια στιγμή να κάνουμε μία σωστή αξιολόγηση. Ναι, να καταγράφουμε κι τις αδυναμίες τους, αλλά να μην παραγράφουμε τις δυνατότητες τους.

***Δεν είναι ωραίο πράγμα η αδικία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x