Ευρώπη

Ο Μπούτσκος αναλύει την Κουμπάν

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τη Λοκομοτίβ Κουμπάν στο Κράσνονταρ την ερχόμενη Τετάρτη για την τρίτη αγωνιστική του Euro Cup στον πιο δύσκολο αγώνα του στη φετινή διοργάνωση.

Έτσι, ο συνεργάτης του Σούλη Μαρκόπουλου, Παντελής Μπούτσκος, ανέλυσε τη ρωσική ομάδα και τη χαρακτήρισε φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, ευχαριστώντας τον κόσμο που έχει συμπαρασταθεί, μέχρι στιγμής, στην ομάδα.

Αναλυτικά: «Με το νικηφόρο ξεκίνημά μας στις δύο πρώτες αγωνιστικές στο Εuro Cup, έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε τον σεβασμό των αντιπάλων μας στην Ευρώπη, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μας, αλλά, κυρίως, να κερδίσουμε χρόνο για να βελτιώσουμε κάποιες συνεργασίες και αυτοματισμούς τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση.

O ρυθμός των αγώνων είναι "καταιγιστικός" και η καταπόνηση από τα ιδιαίτερα κοπιαστικά ταξίδια είναι μεγάλη, ωστόσο οφείλουμε να σταθούμε πνευματικά δυνατοί και δεν πρέπει οι νίκες να αλλάξουν το μυαλό μας και τον προσανατολισμό μας. Πρέπει να αποτελέσουν κίνητρο να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά και, κυρίως, να διατηρήσουμε τη συνοχή μας και το ομαδικό πνεύμα που μας χαρακτηρίζει και είναι κάτι που αποτελεί τη μεγαλύτερή μας κατάκτηση έως τώρα. Η δύναμη της ομάδας μας είναι το κάθε της μέλος ξεχωριστά και η δύναμη του κάθε μέλους είναι η ομάδα μας.

Επόμενη αντίπαλός μας είναι η Locomotiv Kuban στο μακρινό Krasnodar, που δεν "χτίστηκε" απλά να πρωταγωνιστήσει, αλλά για να κατακτήσει το Εuro Cup και να επιστρέψει στην Ευρωλίγκα. H μεταγραφή του Delaney, ο οποίος ήταν το "μήλο της έριδος" για τις top ομάδες της Ευρωλίγκας, έκανε αίσθηση στην Ευρώπη και έδειξε το "στίγμα" της, αφού με την ολοκλήρωση της αποθεραπείας του Kalnietis, θα συνιστούν ένα πανίσχυρο δίδυμο στην περιφέρεια.

Είναι μια ομάδα που ασκεί μεγάλη πίεση στην μπάλα κυρίως με τον Miles, γνώριμό μας από το πέρασμά του από την Ελλάδα, αλλά και τον Voronov και επιδιώκει να τρέξει στον αιφνιδιασμό, ώστε να εκμεταλλευτεί τα πλούσια αθλητικά προσόντα των Brown (μόνιμος πρωταγωνιστής στα Euroleague Highlighs τα τελευταία χρόνια) και Randolph, o οποίος, αν και προερχόμενος από το ΝΒΑ, παρουσιάζει αξιοσημείωτη προσαρμοστικότητα στα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Αμφότεροι αριστερόχειρες έχουν πολύ γρήγορο πρώτο βήμα και δημιουργούν μεγάλα "ρήγματα", αφού είναι πλαισιωμένοι με ικανότατους σουτέρ, όπως ο Κροάτης Simon που διαθέτει το Κiller instict για να πάρει μεγάλα σουτ και ο Κurbanov, ο οποίος δίνει λύσεις μέσα και έξω από το καλάθι. Μέσα στη ρακέτα δεσπόζει ο Hendrix, που με την εμπειρία του στη Maccabi και την Αρμάνι Μιλάνο δίνει πολύτιμες λύσεις, ενώ δε θα πρέπει να υποτιμήσουμε και τους νεαρούς Ρώσους που συμπληρώνουν το ρόστερ και, κυρίως, τον εξαιρετικό σουτέρ Grigoriev, ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής στην πρόσφατη μεγάλη νίκη επί της CSKA Moscow.

Σε τέτοια παιχνίδια υπάρχουν δύο τρόποι προσέγγισης. Ο πρώτος είναι να σταθείς στην ονομαστική αξία του αντιπάλου και να δημιουργήσεις άλλοθι για το πως θα αντιμετωπίσεις μια ομάδα με τέτοιο μπάτζετ και ο δεύτερος είναι αυτός ακριβώς που εφαρμόζουμε στην ομάδα μας: Και η Lokomotiv έχει να αντιμετωπίσει εμάς! Ξέρουμε πολύ καλά ότι όταν σταματάμε να επιζητούμε τις προκλήσεις με ενθουσιασμό είναι η στιγμή που θα σταματήσουμε να προχωράμε μπροστά. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να παίξουμε το παιχνίδι μας με μεγάλο κίνητρο, σεβόμενοι την κάθε εμπνευσμένη σταγόνα ιδρώτα που αφήνουμε καθημερινά στην προπόνηση. Άλλωστε ποτέ δεν ξέρει κανείς τι του επιφυλάσσει η ελπίδα!

Κλείνοντας, θα ήταν παράλειψη να μην πούμε ευχαριστώ στον κόσμο για τη συμπαράστασή του που είναι μοναδική, κάτι που αλληλοεπιδρά πολύ έντονα στους παίκτες μας και νιώθεις στο "Παλατάκι" ότι γεννιέται μια υποψία ότι πηγαίνουν να ξαναζωντανέψουν χρώματα που σαν να είχαν ξεθωριάσει από την αχρησία. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, γιατί μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα, ωστόσο οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι δεν πρέπει να ενδίδει σε κάθε μορφής πρόκληση, γιατί οι ποινές είναι εξαντλητικές και έχουμε να παίξουμε πολύ σημαντικούς αγώνες και στις τρεις διοργανώσεις που συμμετέχουμε και δε θέλουμε να αγωνιστούμε σε άδειες κερκίδες.

Θέλουμε να δούμε ειδικότερα τη γενιά κοντά στα 40 που έζησε όλες εκείνες τις στιγμές που ακόμη και ο αέρας μύριζε μπάσκετ στη Θεσσαλονίκη να πάρει την οικογένειά του, εφόσον έχει τη δυνατότητα, και να έρθει στο γήπεδο».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x