Ισπανία

Ο νέος μαέστρος της Ρεάλ

Όχι, δεν είναι ούτε ο Ρονάλντο, ούτε ο Χάμες, ούτε ο Ντι Μαρία. Ο Τόνι Κρόος έδειξε με την πρώτη του εμφάνιση πως έχει πάρει το… κουμάντο στο παιχνίδι της Ρεάλ και οι αριθμοί το αποδεικνύουν.

Η μεταγραφή του δεν ήταν τόσο «ηχηρή» όσο του Χάμες Ροντρίγκες. Το όνομά του ίσως είναι το λιγότερο εμπορικό από τους παίκτες που διαθέτει η Ρεάλ Μαδρίτης από τη μέση και μπροστά. Όμως ο Τόνι Κρόος-περί ου ο λόγος-απέδειξε με την πρώτη του εμφάνιση στη «βασίλισσα» πως εκείνος θα κάνει… κουμάντο στο παιχνίδι της.

Σαν να έπαιζε χρόνια και με άνεση που δεν συνάδει με τα 24 του χρόνια, ο Γερμανός μέσος φάνηκε να ορίζει το παιχνίδι και το ρυθμό στη νίκη της νέας του ομάδας επί της Σεβίλλης με 2-0 στον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ.

Ο Κρόος είχε 74 στις 78 σωστές μεταβιβάσεις, ποσοστό 95%, που ήταν υψηλότερο από κάθε άλλον παίκτη στο γήπεδο. Μάλιστα είχε 17 περισσότερες σωστές πάσες από τον δεύτερο. Κι αν βιαστεί κανείς να πει πως έκανε «ασφαλείς» πασούλες δίπλα του, πως έκανε 13 μακρινές μεταβιβάσεις.

Πέραν αυτών, ο παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Γερμανία κατέγραψε 100 επαφές με την μπάλα, κάνοντας τέσσερα τάκλιν (δεύτερος στον αγώνα) και έντεκα κλεψίματα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x