Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολαϊτάν βγάζει ενέργεια. Ο Ντε Βινσέντι μαθαίνει να…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την εικόνα των δύο ξένων νεαρών παικτών που έχει πάρει ο Ολυμπιακός από το ελληνικό πρωτάθλημα.

• Πάντοτε είναι ένα θέμα για ένα επιθετικό το γκολ. Κι ο Ολαϊτάν έβαλε χθες δύο, κερδίζοντας τις εντυπώσεις-ειδικά αν σκεφθείς κι ότι είχε σκοράρει και κόντρα στην Φράϊμπουργκ.

• Δεν ήταν δύσκολα αυτά τα τρία γκολ που έβαλε ο Αφρικάνος. Όμως, βρέθηκε στη σωστή θέση, τη σωστή στιγμή και είχε σωστά τελειώματα. Έτσι, δε θα μου φανεί περίεργο ο Μίτσελ να τον δοκιμάσει και σε θέση σέντερ φορ, όπως είχε κάνει σε ένα διάστημα κάποιου από τα πρώτα φιλικά.

• Ωστόσο, ας μην σταθούμε μόνο στα γκολ, που είναι πάντοτε εκτός από θέμα ικανότητας, και θέμα συγκυρίας.

• Ο Ολαϊτάν γενικά δείχνει καλή εικόνα σε αυτό το ξεκίνημά του στον Ολυμπιακό. Πολύ καλύτερη εικόνα από τον άλλο ξένο που έχουν αποκτήσει οι ερυθρόλευκοι από το ελληνικό πρωτάθλημα, τον Ντε Βινσέντι.

• Ο Νιγηριανός δεν επιτίθονταν μόνο καλά, αλλά κι αμύνονταν αρκετά καλά, πράγμα απαραίτητο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Και έκλεψε δύο φορές την μπάλα και γύρισε πίσω και κάλυψε μία φορά πολύ καλά στην περιοχή του Μέγερι. Το πόσο απαραίτητο είναι να μαρκάρει ο εξτρέμ φάνηκε ακριβώς από μία άλλη, κακή αντίδραση του Ολαϊτάν, όταν άφησε τον παίκτη του κι οι Γερμανοί εκ τύχης δεν σκόραραν.

• Κι επιθετικά συνδυάστηκε πολύ καλά με τον άλλο παίκτη της πλευράς του, τον Παπάζογλου: είχε ένα πολύ καλό γύρισμα στην περιοχή (σε έξυπνη συνεννόηση με τον Παπάζογλου από αράουτ!), έβγαλε πολύ καλά μπροστά σε μία άλλη φάση τον δεξί μπακ του Ολυμπιακού, ενώ και μία φορά που έφυγε από αριστερά τον βρήκε τον Παπάζογλου πολύ ωραία με 30άρα πάσα.

• Γενικά βγάζει μία ενέργεια στο παιχνίδι του ο Ολαϊτάν, που αν μη τι άλλο τον καθιστά ενδιαφέροντα παίκτη. Κι αποφεύγοντας τα λάθη έδειξε πιο σίγουρος μέσα στο παιχνίδι.

• Έκανε αυτό ακριβώς που δεν κάνει ο Ντε Βινσέντι, δηλαδή να αποφεύγει τα λάθη. Ο Αργεντίνος σε μία δύο φάσεις έδειξε την αξία του, αλλά είναι πολύ λίγες αυτές οι στιγμές, ειδικά όταν δεν κόβει το κακό συνήθεια να πουλάει την μπάλα και να κάνει λάθος πάσες-χθες έγινε τουλάχιστον τέσσερις φορές αυτό το πράγμα!

• Το μόνο καλό που βλέπουμε στον Ντε Βινσέντι είναι ότι βάζοντάς τον ο Μίτσελ πιο πίσω, μαθαίνει και βοηθάει κι αμυντικά. Διότι, στον ΠΑΣ είχε μάθει να είναι παίζοντας πίσω από το σέντερ φορ, να είναι χωρίς ιδιαίτερη ανασταλτική δουλειά.

• Βέβαια, αυτή είναι η καλύτερή του θέση. Με τη διαφορά ότι με τον σχηματισμό που προτιμάει ο Μίτσελ, τέτοια θέση δεν υπάρχει. Άρα, θα πρέπει να μάθει να παίζει τη θέση του εσωτερικού χαφ, αν θέλει να επιβιώσει στον Ολυμπιακό ο προικισμένος αυτός Αργεντίνος, που προς το παρόν ψάχνει τα βήματά του με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Κ. Νικολακόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x