Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός έχει δύο πολύ καλούς «άσους»

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τους γκολκίπερ του Ολυμπιακού και το παιχνίδι στην Ελβετία.

• Είναι αλήθεια ότι υπάρχει στον Ολυμπιακό ένα σκεπτικό να παίζει ο ένας γκολκίπερ στο πρωτάθλημα κι ο άλλος στην Ευρώπη και στο Κύπελλο.

• Κι όπως σε κάθε επιλογή, έτσι και σε αυτή, υπάρχουν δύο όψεις στο νόμισμα. Η μία όψη λέει ότι η ομάδα έχει μάθει φέτος να παίζει με τον Καπίνο, ο οποίος μάλιστα πάει και μια χαρά. Η άλλη όψη λέει ότι έτσι αξιοποιούνται κι οι δύο τερματοφύλακες κι αυξάνεται ο συναγωνισμός.

• Ο Πάουλο Μπέντο θα ανακοινώσει σε λίγη ώρα την απόφασή του, αλλά αυτό που εγώ μπορώ να σας πω, κι ανεξάρτητα της αποψινής εμφάνισης του Λεάλι (εάν τελικά αυτός παίξει), είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει δύο πολύ καλούς τερματοφύλακες. Διότι κι ο Λεάλι είναι πολύ καλός γκολκίπερ.

• Τον είχα δει για πρώτη φορά τον Ιταλό στο β΄ ημίχρονο του φιλικού με την Κλαμπ Μπριζ στο Βέλγιο (0-0) και πραγματικά μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Η εμφάνισή του είχε πλησιάσει το άριστο. Τον είδα και στο φιλικό με την Μπεσίκτας στην Πόλη (1-0 οι Τούρκοι) και βεβαιώθηκα: ο Λεάλι είναι ένας τερματοφύλακας με τρομερά προσόντα!

• Ναι, έχει ένα μειονέκτημα, που είναι σοβαρό για γκολκίπερ: κάποιες αποφάσεις του έχουν ρίσκο, μεγαλύτερο απ΄ ότι χρειάζεται. Κι αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε λάθη, που ενδεχομένως να κοστίσουν και στην ομάδα και στον ίδιο. Αλλά φαντάζομαι ότι είναι θέμα εμπειρίας και παραστάσεων, να βελτιωθεί και σε αυτό το κομμάτι.

• Τέλος πάντων, το πρώτο ζητούμενο πάντα είναι τι θα κάνει η ομάδα. Κι ο Ολυμπιακός έχει απόψε να αντιμετωπίσει κι ένα γήπεδο-παγίδα (οι παίκτες της Σαχτάρ είχαν πολλά παράπονα από το πλαστικό τερέν στην ήττα τους 0-2 το καλοκαίρι), αλλά και ένα αντίπαλο δυνατό και γρήγορο, μία ομάδα ψυχολογίας: η Γιανγκ Μπόϊς αν βάλει ένα γκολ, παίρνει τα πάνω της και γίνεται πολύ επικίνδυνη-μπορεί να κρύψει την μπάλα κάποιες στιγμές. Θα είναι ευχής έργον, αν προηγηθεί ο Ολυμπιακός και όχι το αντίθετο…

• Σίγουρα το Βασιλεία-Λούντογκορετς 1-1 ενθαρρύνει τον Ολυμπιακό ενόψει της σημερινής του προσπάθειας. Το θέμα είναι ότι πρέπει πάση θυσία να σκοράρει, γιατί οι Ελβετοί σκοράρουν σε ποσοστό 90% στους εντός έδρας αγώνες τους. Και 0-0 έχουν να φέρουν σε οποιαδήποτε διοργάνωση από τις 17 Απριλίου 2014, πριν 2,5 χρόνια!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x