sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο Ολυμπιακός πάει τελικό, γιατί…

Ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται στο Final 4 της Ευρωλίγκας και οι οιωνοί δείχνουν από τώρα… πρόκριση. Γιατί υπάρχουν κάποιες εξωφρενικές (!) συμπτώσεις, όπως η αλλαγή ώρας του ημιτελικού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ο Ολυμπιακός πανηγυρίζει την πρόκριση στο Final 4 της Ευρωλίγκας για δέκατη φορά και θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη (19-21 Μαΐου) για να κατακτήσει το τέταρτο τρόπαιο της ιστορίας του. Η σειρά με την Αναντολού Εφές πήγε σε πέμπτο παιχνίδι, αλλά έστω και δύσκολα, οι «ερυθρόλευκοι» τσέκαραν το τελευταίο εισιτήριο.

Αντίπαλός του Ολυμπιακού στον ημιτελικό θα είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την οποία έχει κάνει… πελάτισσα, όταν την συναντάει στην τελική φάση της διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, συνεπώς έχουν την προϊστορία με το μέρος τους.

Η αλλαγή ώρας στο τζάμπολ του ημιτελικού με τους Ρώσους (18:30 αντί για 21:30 λόγω της παρουσίας της Φενερμπαχτσέ) ίσως αποτελεί και οιωνό πρόκρισης στον τελικό. Τουλάχιστον για όσους πιστεύουν στις συμπτώσεις. Τι λένε αυτές; Ότι τις προηγούμενες δύο φορές και συγκεκριμένα το 2013 και το 2015, οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στον πρώτο ημιτελικό, όπως δηλαδή θα συμβεί και τώρα.

Το πιο εξωφρενικό είναι ότι και τότε υπήρξε αλλαγή ώρας του αγώνα του Ολυμπιακού. Στο Λονδίνο θεωρήθηκε πιο εμπορικός ο ημιτελικός Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα, ενώ στη Μαδρίτη, η Ρεάλ ως γηπεδούχος επιλέχθηκε να παίξει στον δεύτερο ημιτελικό, αυτή τη φορά με αντίπαλο την Φενερμπαχτσέ.

Οι οιωνοί, λοιπόν, δείχνουν πρόκριση. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτοί, που δείχνουν... τελικό. Και το 2013, οι Πειραιώτες είχαν αποκλείσει στα play-offs την Αναντολού Εφές (πάλι σε πέντε παιχνίδια), ενώ δύο χρόνια αργότερα, δηλαδή το 2015, η τετράδα του Final 4 της Ευρωλίγκας αποτελούνταν από τις ίδιες ομάδες, που θα βρίσκονται και στην Κωνσταντινούπολη. Στη πρώτη περίπτωση έφτασαν στην back to back κατάκτηση της κούπας και στην δεύτερη ήταν φιναλίστ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x