Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός περνάει μόνο όταν δεν χάνει!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr κάποια δεδομένα για τον Ολυμπιακό ενόψει της αποψινής ρεβάνς στο Όλντ Τράφορντ.

*** Όλοι λέμε ότι οι πιθανότητες για να περάσει απόψε ο Ολυμπιακός είναι να βάλει ένα γκολ και να χάσει με 1-2 η, 1-3. Η, τέλος πάντων να φάει ένα και να κρατήσει το 0-1.

*** Δεν ξέρω φίλοι μου, αλλά εγώ πάντοτε κοιτάζω πίσω, στην ιστορία. Γιατί συνήθως επαναλαμβάνεται, τουλάχιστον στον Ολυμπιακό, με το ρεπορτάζ του οποίου ασχολούμαι επί 30 χρόνια.

***Κι η ιστορία λέει ότι ο Ολυμπιακός όλες τις μεγάλες και τέλος πάντων πιο σημαντικές προκρίσεις του στα νοκ άουτ παιχνίδια των κυπέλλων Ευρώπης, τις πήρε χωρίς να χάσει! Και με όπλο την άμυνά του.

*** Από τα παλιά χρόνια: το 1972 με την Κάλιαρι (2-1, 1-0) και το 1974 με τη Σέλτικ (1-1, 2-0)!

***Μετά από σχεδόν μία δεκαετία: το 1983 με τον Άγιαξ (0-0, 2-0) και το 1984 με την ελβετική Ξαμάξ (1-1, 2-0).

***Άλλη μία δεκαετία μετά: το 1992 με τη Μονακό (1-0, 0-0).

***Άλλη μία δεκαετία μετά: το 2005 με τη Σοσό (1-0, 1-0).

***Και πιο πρόσφατα: το 2012 με τη Ρούμπιν (1-0, 1-0).

***Βλέπετε, πως όλες τις φορές ο Ολυμπιακός είχε έκανε δύο νίκες, είτε μία νίκη και μία ισοπαλία. Και δεν έφαγε ποτέ πάνω από ένα γκολ. Για την ακρίβεια σπάνια έτρωγε έστω κι ένα γκολ.

***Θα μου πεις, σε χαλάει σήμερα μία ήττα του Ολυμπιακού με 1-3; Μωρέ ούτε 2-4 δεν με χαλάει. Ούτε 0-2 και πρόκριση στα πέναλτι! Αυτά τα ματς έχουν ένα στόχο μόνο: να περάσεις. Όχι το πώς θα περάσεις. Απλά, τα βάζω κάτω και μου βγαίνει αυτό που καταγράφω.

***Λογική η ερώτησή σας; Περιμένεις να φύγει αήττητος ο Ολυμπιακός από το Μάντσεστερ; Δεν ξέρω τι περιμένω φίλοι μου. Ξέρω, όμως, ότι ο Ολυμπιακός πλέον, εδώ κι αρκετά χρόνια, δεν είναι εκτός έδρας στην Ευρώπη όπως ήταν. Ειδικά την τελευταία πενταετία, με μοναδική εξαίρεση το 0-3 στη Λεβάντε, με δύο εις βάρος του πέναλτι κι αποβολή του Αμπντούν από το α΄ημίχρονο.

***Αλλά κι εδώ και μία δεκαετία, αν βγάλεις έξω τα επίσης 0-3 από Τσέλσι κι Ανόρθωση, ο Ολυμπιακός έχει ως χειρότερα αποτελέσματα το 1-3 από την Άρσεναλ πέρσι, με το τρίτο γκολ στο 94’ και το 2-4 από τη Ρεάλ με το τέταρτο γκολ στο 93’. Όλες οι άλλες ήττες του είναι στο γκολ, ενώ έχει πολλά διπλά και αρκετές ισοπαλίες.

***Ίσως το μυστικό για απόψε είναι να αντέξει ως το τέλος. Εκεί, δηλαδή, στα τελευταία λεπτά, να έχει δυνάμεις, σωματικές και ψυχικές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x