Κώστας Νικολακόπουλος

Ο παίκτης κλειδί του Ολυμπιακού και το «κόλπο» που κάνει η ΑΕΚ

Ο Κώστας Νικολακόπουλος στέκεται μέσα από το sport-fm.gr σε δύο σημεία που μπορεί να κρίνουν πολλά απόψε στο ΟΑΚΑ.

• Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι το αποψινό για τον Ολυμπιακό, μεταξύ άλλων και γιατί η ΑΕΚ έχει αλλάξει προπονητή πριν μόλις ένα μήνα, αλλά και εξαιτίας του συνδυασμού ότι η μεν ΑΕΚ δίνει το πρώτο της ντέρμπι μέσα στο ΟΑΚΑ, ο δε Ολυμπιακός το πρώτο του ντέρμπι μακριά από το Καραϊσκάκη! Οπότε, δεν είναι τόσο εύκολο να μπορέσεις να διακρίνεις ποια θα είναι η αγωνιστική συμπεριφορά των δύο ομάδων και θεωρητικά πιο πολύ του Χιμένεθ, για τον οποίο είναι το πρώτο του μεγάλο παιχνίδι από την επιστροφή του στην ΑΕΚ.

• Στον α΄ γύρο του φετινού πρωταθλήματος αν δεν υπήρχε το ΠΑΟ-ΑΕΚ 0-0, θα είχαμε συντριπτική κυριαρχία του άσου στα ντέρμπι, αφού ο Ολυμπιακός πήρε και τα τρία στο Καραϊσκάκη, ο ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα την ΑΕΚ κι ο Παναθηναϊκός τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο. Μόνο στα ντέρμπι του Ολυμπιακού είχαμε αρκετά γκολ (από τρία στο καθένα), ενώ στα άλλα τρία ντέρμπι τα γκολ ήταν με το σταγονόμετρο: μόλις δύο, ένα με μακρινό σουτ του Λουντ που έπνιξε ο Μπρίκιτς κι ένα του Μάτος τις καθυστερήσεις…

• Σίγουρα η ΑΕΚ θα περιμένει μήπως βρει τον Ολυμπιακό μπόσικο, είτε από δυνάμεις, είτε από έλλειψη συγκέντρωσης, λόγω των αγώνων του με τους Τούρκους. Αυτό που μας έχει συνηθίσει να κάνει η ΑΕΚ φέτος είναι να μπαίνει δυνατά στα παιχνίδια της και να παίρνει κεφάλι στο σκορ είτε πολύ γρήγορα, είτε μέχρι τα μισά του ημιχρόνου.

• Το κάνει αυτό το «κόλπο» σχεδόν συνέχεια με το νέο της προπονητή (1-0 με Αστέρα στο 24΄, 1-0 με Λεβαδειακό στο 21’, 2-0 με Βέροια στο 15’, 1-0 στον Ηρακλή στο 19’), το έκανε και με τους προηγούμενους (2-0 με Ξάνθη στο 10’, 1-0 στη Βέροια στο 18’, 1-0 με Λάρισα στο 4’, 1-0 με Κέρκυρα στο 7’, 1-0 με Ατρόμητο στο 3’, 1-0 στην Κέρκυρα στο 14’).

• Κάποιες φορές επί Μοράϊς δεν το κράτησε το υπέρ της σκορ, αλλά νομίζω ότι μόνο κακό θα είναι για τον Ολυμπιακό αν μείνει πίσω στο σκορ. Πέρσι που έγινε αυτό στον τελικό του Κυπέλλου, είδαμε ότι έφαγε εύκολα και άλλο γκολ και στο 51’ το σκορ ήταν 0-2, άρα θεωρητικά θα μπορούσε να τελειώσει το ματς κι ακόμη πιο επώδυνα για τους πρωταθλητές…

• Κατά τα άλλα, για εμένα είναι πολύ δύσκολο ερωτηματικό, η συγκρότηση του κέντρου της άμυνας του Ολυμπιακού κι ιδίως η αντίδραση του μέσα στο παιχνίδι.

• Από τη μία η σκέψη ότι αφού ο Βιάνα δεν μπορεί να παίξει στην Τουρκία, λογικά θα βάλει ο Μπέντο απόψε τον Ντα Κόστα, ώστε να έχει κι ένα παιχνίδι στα πόδια του πριν τη ρεβάνς στην Άγκυρα, από την στιγμή που ο διεθνής με το Μαρόκο έχει να αγωνιστεί με τα ερυθρόλευκα ακριβώς δύο μήνες!

• Από την άλλη το δεδομένο ότι ο Μποτία με τον Βιάνα έχουν βρει μία χημεία και ότι πρέπει ο προπονητής να κοιτάζει το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά κι όχι σε σχέση με το επόμενο.

• Κι επιπλέον ότι υπάρχει και η λύση Μποτία-Ρέτσος στην καρδιά της άμυνας, με τον Ρομάο κόφτη. Όπως δηλαδή τέλειωσε η ομάδα το ματς της Πέμπτης. Με την ενδεκάδα όμως να χάνει σε ύψος…

• Ποιος μπορεί να είναι παίκτης-κλειδί σήμερα του Ολυμπιακού; Ο Ελιονούσι! Εάν φυσικά παίξει σε κάποιο σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού…Νομίζω ότι το στιλ του παιχνιδιού του, ταιριάζει σε τέτοιους αγώνες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x