Βόλεϊ

Ο Παναθηναϊκός ξεκουράζεται και οι άλλοι… «ιδρώνουν»

Με τα ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΑΟ Θήρας και της ΑΕΚ με τον Πανναξιακό, αλλά χωρίς τον Παναθηναϊκό που θα πάρει το ρεπό του, θα ολοκληρωθεί το Σάββατο ο πρώτος γύρος της Α1 βόλεϊ γυναικών.

Με σημαντικές αναμετρήσεις θα διεξαχθεί η ενδέκατη αγωνιστική της Α1 βόλεϊ γυναικών, που θα ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός έχει ολοκληρώσει αήττητος τις υποχρεώσεις του για φέτος και έχει κατακτήσει τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, απολαμβάνοντας ξεκούραση μια βδομάδα παραπάνω, αφού θα πάρει το ρεπό του αυτό το Σάββατο.

Έτσι το ενδιαφέρον στρέφεται στα ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΑΟ Θήρας στην Σαντορίνη και αυτό της ΑΕΚ με τον Πανναξιακό, που θα κρίνει τις θέσεις 2-4.

ΑΟ ΘΗΡΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Η ομάδα της Σαντορίνης θέλει να κλείσει το ίδιο εντυπωσιακά με την μέχρι τώρα πορεία της στο πρωτάθλημα την φετινή σεζόν, με την Ελένη Μεμετζή να δηλώνει για το ματς: «Είναι ένα σπουδαίο παιχνίδι, το οποίο θέλουμε να ευχαριστηθούμε. Παίζουμε με τους πρωταθλητές, με μία πάρα πολύ καλή ομάδα και θέλουμε να κάνουμε μία καλή εμφάνιση για να έχουμε καλές γιορτές. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είμαστε ανταγωνιστικοί, αφού όπως πάντα μπαίνουμε στο γήπεδο για να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Μετά τις φοβερές εμφανίσεις του επί της Γαλατάσαραϊ ο Ολυμπιακός θέλει να παραμείνει στην δεύτερη θέση και να πλησιάσει όσο το δυνατόν περισσότερο τον Παναθηναϊκό (είναι στο -7 με δύο ματς λιγότερα). Ο Γιάννης Νικολάκης -που θα παρατάξει την ομάδα του χωρίς προβλήματα- δήλωσε για το ματς: «Παίζουμε ένα αρκετά κρίσιμο παιχνίδι με μια ομάδα που ναι μεν είναι πρώτη χρονιά στην Α1 αλλά έχει κάνει καλές μεταγραφές κι είναι εντός στόχων. Χρειάζεται προσοχή και σωστή διαχείριση της κούρασης μετά τα δύο παιχνίδια με την Γαλατά. Το ζητούμενο είναι να βγάλουμε ενέργεια και να δώσουμε το 100% ώστε να κλείσουμε νικηφόρα τη χρόνια».

ΑΕΚ-ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ
Στο τελευταίο χρονικά ματς της ημέρας η ΑΕΚ θα υποδεχτεί τον Πανναξιακό στις 20.00 σε ματς που θα μεταδοθεί ζωντανά απ’ την ΝΕΡΙΤ Sports. Οι δύο ομάδες βρίσκονται ισόβαθμες στην δεύτερη θέση-μαζί με τον Ολυμπιακό, με την ομάδα της Νάξου όμως να έχει ματς περισσότερο- και θέλουν να κάνουν το… ξεκαθάρισμα μεταξύ τους.

Οι «κιτρινόμαυροι» θα παραταχθούν χωρίς προβλήματα, μετά και την επιστροφή της Στέλλας Λαγουδάκη, με τον Μανώλη Ρουμελιώτη να σχολιάζει για το ματς: «Περιμένουμε εδώ και καιρό το συγκεκριμένο παιχνίδι. Είμαστε έτοιμοι κι έχουμε δουλέψει καλά. Σίγουρα αν συζητούσαμε πριν από κάποιους μήνες για το συγκεκριμένο ματς θα ήταν διαφορετικά τα δεδομένα, αλλά τώρα η βαθμολογική θέση των δύο ομάδων δείχνει ότι είναι ένα ντέρμπι. Με την απόδοση και τα αποτελέσματα που έχουμε μέχρι τώρα δείχνουμε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε και το συγκεκριμένο παιχνίδι εφόσον έχουμε τη μαχητικότητα και την αγωνιστικότητα που έχουμε δείξει μέχρι τώρα. Ελπίζουμε να γίνει ένα δυνατό παιχνίδι στο οποίο θα έχουμε και τη βοήθεια του κόσμου μας».

Ο Πανναξιακός από την άλλη προέρχεται από τη μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία, με τον Ζόραν Κόβαζιτς να αναφέρει: «Υπάρχει κούραση αλλά είναι φυσιολογικό. Περιμένω μια μεγάλη κόντρα κι ένα καλό παιχνίδι. Η ΑΕΚ μπορεί να είχε κάποια προβλήματα, ωστόσο είναι μια μεγάλη ομάδα, με έμπειρες αθλήτριες και βρίσκεται δίκαια ψηλά στη βαθμολογία αφού γίνεται καλή δουλειά. Κι εμείς από την πλευρά μας όμως είμαστε έτοιμοι για αυτή τη μάχη».

ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ-ΟΠΕΡ
Ανάμεσα στους Μακεδόνες και στον ΟΠΕΡ θα είναι το πρώτο σερβίς του Σαββάτου στις 13:00. «Η νίκη είναι μόνοδρομος για να είμαστε μέσα στους στόχους μας. Η ομάδα με το λιγότερο άγχος θα κερδίσει. Το Ρέθυμνο έχει την εμπειρία και παίζει αρκετά καλά, αλλά κι εμείς έχουμε τον νεανικό ενθουσιασμό», τόνισε ο Μανώλης Σκουλικάρης ενώ Νίκος Ζιώγας ανέφερε: «Είναι ένα ακόμη δύσκολο ματς. Οι Μακεδόνες έχουν ανέβει το τελευταίο διάστημα αλλά κι εμείς πιστεύω ότι θα παίξουμε καλά και θα διεκδικήσουμε τη νίκη».

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ
Βαθμολογική ανάσα θέλει να πάρει ο Ηρακλής που βρίσκεται στην τελευταία θέση της χωρίς συγκομιδή μέχρι τώρα και θα υποδεχτούν το Μαρκόπουλο στο τελευταίο ματς του πρώτου γύρου.

«Αν θέλουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία, αυτό το ματς είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για να πάρουμε μια νίκη ψυχολογίας, η οποί παράλληλα θα κρατήσει σε κοντινή μας απόσταση το Μαρκόπουλο», είπε ο Γιάννης Ορφανός ο οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπος με την παλιά του ομάδα: «Πάντα όταν παίζεις με την πρώην ομάδα σου είναι κάτι το ιδιαίτερο, κι έτσι αισθάνομαι κι εγώ, αλλά το μυαλό μου είναι στο πως θα μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα μου τον Ηρακλή να πάρει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα».

Οι φιλοξενούμενες από την άλλη θα παραταχθούν χωρίς τον Πράδο και με αμφίβολη την Κοκκίου, με τον Βέσκο Ιβάνοβιτς να τονίζει: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Ο Ηρακλής δεν έχει νίκη αλλά αυτό τον κάνει πιο επικίνδυνο γιατί θα ρισκάρει. Αν πάρουμε το τρίποντο είμαστε καλά, αλλά αν χάσουμε θα βρεθούμε σε δύσκολη θέση».

ΑΝΑΤΟΛΙΑ-ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Βαθμολογική ανάσα θέλει και το Ανατόλια που θα υποδεχτεί την Ηλιούπολη στις 18.00. Ο Σωκράτης Τζιουμάκα θα έχει στην διάθεσή του την Μαριαλένα Δραγουμάνου, η οποία ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στο γόνατο, με τον τεχνικό της ομάδας να σημειώνεις: «Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα για την πρώτη εντός έδρας νίκη απέναντι σε μια ομάδα ίδιου επιπέδου με εμάς και με την οποία έχουμε τους ίδιους στόχους. Η Ηλιούπολη ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα κάνοντας μαζεμένες νίκες ενώ εμείς τώρα δείχνουμε να βρίσκουμε τον εαυτό μας».

Η Δήμητρα Λυκογιάννη από την άλλη δεν θα έχει στη διάθεσή της την Νατάσα Μαρκοπούλου λόγω θλάσης και δήλωσε για το ματς: «Είναι ένα ντέρμπι μεταξύ δύο ομάδων που έχουν τους ίδιους στόχους. Προερχόμαστε από ένα παιχνίδι στο οποίο θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τουλάχιστον έναν βαθμό αλλά δεν τα καταφέραμε και σίγουρα υπάρχει ένας προβληματισμός, ωστόσο συνεχίζουμε την προσπάθεια»

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής:
13.00 Μακεδόνες - ΟΠ Ρεθύμνου (Χαλάστρας)
Διαιτητές: Βασιλειάδης-Μπουγιούκας. Παρατηρητής: Καραγιάννης

16.00 ΑΟ Θήρας - Ολυμπιακός (Θήρας)
Διαιτητές: Μιχαήλογλου-Καψάσκης. Παρατηρητής: Τριανταφύλλου

18.00 Ηρακλής - Μαρκόπουλο (Κατσάνειο)
Διαιτητές: Γεωργιάδης-Τσιούλα. Παρατηρητής: Κωνσταντινίδης

18.00 Ανατόλια - Ηλιούπολης (Ανατόλια)
Διαιτητές: Δανιηλίδου-Κυριακόπουλος. Παρατηρητής: Γεωργιάδης

20.00 (ΝΕΡΙΤ Sports) ΑΕΚ - ΑΟΝ Πανναξιακός (Ιωνικού)
Διαιτητές: Κυριοπούλου-Μεταξά. Παρατηρητής: Ράπτης

Η βαθμολογία:
1.Παναθηναϊκός 30
2.Ολυμπιακός 21
3.ΑΕΚ 21
4.Πανναξιακός 21
5.ΑΟ Θήρας 16
6.Ηλιούπολη 9
7.ΟΠΕΡ 9
8.Μαρκόπουλο 8
9.Μακεδόνες 6
10.Ανατόλια 6
11.Ηρακλής 0
*Ολυμπιακός, ΑΕΚ έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x