Κώστας Μιαούλης

Ο Παναθηναϊκός του Ουζουνίδη θα μάθει να νικά στα οριακά ματς

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τη σημασία της νίκης του Παναθηναϊκού σε ματς οριακών καταστάσεων, όπως ήταν αυτό με τον ΠΑΟΚ, αλλά και για τους Λε Ταλέκ και Χαμζά Γιουνές.

Το ματς της Λεωφόρου δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας. Ο Παναθηναϊκός με σαφώς επηρεασμένη ψυχολογία, με Γουακάσο που έτρεχε αλλά είχε μηδέν ουσία, με τον Μπεργκ να μην είναι σαφέστατα καλά και με τον Ιμπάρμπο εως κι εκνευριστικό, δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους. Από την άλλη μεριά είχες τον Ίβιτς που κάνει τα καλά παιχνίδια του ΠΑΟΚ να μοιάζουν μακρινή ανάμνηση. Ήταν προφανές πως πήγε στη Λεωφόρο για να μην χάσει. Έκλεισε καλά τους διαδρόμους για μεγάλο διάστημα του ματς, αλλά αν περιορίζεσαι σε αυτό, το πιθανότερο είναι να ηττηθείς. Επιθετικά ο Δικέφαλος του Βορρά κινήθηκε σε ρηχά νερά απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που θα είχε ευάλωτη ψυχολογία αν πιεζόταν. Πολύ φτωχός ο ΠΑΟΚ σε ένα ματς που έπρεπε να κυνηγήσει ένα ρεφάρισμα για την απώλεια με τον Ατρόμητο.

Πολλές φορές λέμε πως είναι δύσκολο ένας προπονητής ν’ αλλάξει μέσα σε μία, δύο ή και τρεις προπονήσεις πολλά πράγματα. Ωστόσο απόψε είδα από τον Παναθηναϊκό σε ένα ματς που ήθελε πάρα πολύ μεγάλη υπομονή, την διάθεση να πολεμήσει για κάθε φάση, τουλάχιστον από τους περισσότερους ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν. Οι πάντες πάλευαν, παρά τον προφανή εκνευρισμό που υπήρχε ειδικά στις μεταβιβάσεις. Κανένας δεν άφησε κάτι χωρίς να το παλέψει και πέρα από το τρίποντο που πήρε σε ντέρμπι ο Παναθηναϊκός κόντρα στον ΠΑΟΚ μετά από αρκετό καιρό, το σημαντικότερο ήταν, πως οι ποδοσφαιριστές των «πρασίνων» πολέμησαν.

Ο Ουζουνίδης είχε ένα πλάνο στο μυαλό του και το υπηρέτησε. Όταν το ματς έφτασε στο 60’ έριξε μέσα Λέτο και Μπουμάλ για να φρεσκάρει την επίθεση του. Ο Λουντ έκανε το απροσδόκητο σε ένα σουτ που εκεί που πήγε, ακόμα και ένας λιγότερος βαρύς πορτιέρε από τον αργοκίνητο Μπρκιτς, δύσκολα θα μπορούσε να κάνει κάτι. Πλέον ο Παναθηναϊκός με τον Ουζουνίδη θα μάθει να έχει υπομονή, να πολεμάει για αυτά που θα κερδίζει στο γήπεδο και θα διδαχθεί να παίρνει οριακά ματς, που με τον Στραματσόνι δεν θα μπορούσε να τα πάρει.

Από εκεί και μετά δύο ομάδες είναι εκείνες που εντυπωσιάζουν. Ο Ατρόμητος έχει γυρίσει το κουμπί με τον Κορακάκη και παίρνει απίστευτα διπλά. Η ανάσταση του Άντονι Λε Ταλέκ που έχει σκοράρει σε τρία (και κανονικά τέσσερα αν του είχε μετρήσει και το γκολ με τον Ολυμπιακό) δειχνει πως είναι ένας σπουδαίος επιθετικός για τα δικά μας δεδομένα. Ο Κορακάκης τον έχει «αναστήσει» με τον Γάλλο στράικερ να τρέχει ακόμα και στο πλάγιο για να μαρκάρει. Πραγματικά ωραίο ποδόσφαιρο παίζει και η Ξάνθη που διαθέτει έναν άλλο πολύ καλό σέντερ φορ. Από το πρώτο ματς που τον είδα στο ΟΑΚΑ, στον αγώνα της πρεμιέρας ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Ξάνθη, ο Χαμζά Γιουνές μου είχε κάνει καλή εντύπωση. Με το σημερινό γκολ ο Τυνήσιος έφτασε τα πέντε και πραγματικά εντυπωσιάζει.

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στη βαθμολογία, εκείνοι που πραγματικά τρέχουν και δεν φτάνουν είναι οι δύο «Δικέφαλοι» που μοιάζουν σαν να βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου. Μάλιστα στην ΑΕΚ η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη και ένα ραντεβού μεταξύ οργανωμένων και διοίκησης, φέρνουν σε οριακά σημεία τις σχέσεις των δύο πλευρών. Όσο για τον ΠΑΟΚ: Ο Ίβιτς μετά τη μεγάλη νίκη στη Φλωρεντία, τα έκανε μαντάρα μόνος του με την συμπεριφορά του. Ακόμα ο τρόπος που κοουτσάρει είναι φοβισμένος με αποτέλεσμα να έχει τούτο, αντίκτυπο στην ομάδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x