Κώστας Μιαούλης

Ο ΠΑΟΚ βρίσκει γκολ, ο Παναθηναϊκός ισορροπία

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τους δύο κερδισμένους της αγωνιστικής, μετά τα τρίποντα που πήραν κόντρα σε Λεβαδειακό και Πλατανιά αντίστοιχα.

Ο Δικέφαλος του Βορρά είναι η ομάδα που έχει αδικήσει περισσότερο τον εαυτό της, με βάση το ποδοσφαιρικό θέαμα που έχει προσφέρει. Στην αναμέτρηση με τους Βοιωτούς που βέβαια εμφανίζονται τρομερά προβληματικοί, έπαιξε πάλι ωραίο ποδόσφαιρο και σήμερα με τον Φακούντο Περέιρα να μπαίνει αλλαγή στο 60’ ξόρκισε το κακό για να γίνει το 1-0 με συνοπτικές διαδικασίες 3-0 και να τελειώσει άνετα το έργο αυτό.

Ο Λέο Μάτος βέβαια φρόντισε από νωρίς να βγάλει το μεγάλο άγχος για να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Ένας δεξιός μπακ που είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 5 γκολ μετά από έναν γύρο και μία αγωνιστική, αποδεικνύει πόσο πολύτιμος είναι, αλλά αναδεικνύει και το μέγεθος του προβλήματος που υπήρχε μέχρι στιγμής στην ομάδα. Ο Περέιρα είναι από τους αγαπημένους μου ποδοσφαιριστές και θεωρώ πως σε αυτό το κομμάτι θα μπορούσε να έχει δώσει περισσότερες λύσεις.

Ο ΠΑΟΚ παίζει στρωτό και οργανωμένο ποδόσφαιρο. Οι επιθετικοί του προσανατολισμοί στο παιχνίδι είναι προφανείς, προσπαθεί ν’ αξιοποιεί τα άκρα του όσο γίνεται και πάνω απ’ όλα βλέπεις μια ομάδα δουλεμένη που να παίζει συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Αν ο Πρίγιοβιτς καταφέρει να του δώσει ώθηση στο ζήτημα του γκολ, τότε ο Δικέφαλος του Βορρά μπορεί να πραγματοποιήσει έναν σπουδαίο δεύτερο γύρο που θα τον φέρει ψηλότερα και σίγουρα μέσα στα πλέι-οφ.

Στον Παναθηναϊκό το καλό μαντάτο ήταν πως ο Μπεργκ βρήκε δίχτυα και βέβαια η διαφορά που πήγε στο όριο του διψήφιου από την κορυφή. Το ματς με τον Πλατανιά δεν εξελίχθηκε εύκολα παρά το δεκάλεπτο ξέσπασμα μετά τα μισά του πρώτου μέρους με το πέναλτι και το κλέψιμο ψηλά που έκανε ο Ζέκα, που έδωσε τη δυνατότητα στον Βιγιαφάνιες να δώσει έτοιμο γκολ στο πιάτο του Σουηδού. Το «τριφύλλι» έβγαλε ορισμένες φάσεις που φέτος δεν τις βλέπουμε συχνά στο επιθετικό κομμάτι.

Σε αυτόν τον τομέα τον επόμενο καιρό θα ρίξει ιδιαίτερο βάρος ο Μαρίνος Ουζουνίδης, όπως βέβαια και στο να γίνει ο Παναθηναϊκός πιο συμπαγής στο κέντρο του. Να κερδίζει μπάλες που θα του επιτρέπουν να βγει γρήγορα μπροστά και να βάλει πιο εύκολο γκολ. Ασφαλώς οι αμυντικές δυσλειτουργίες φάνηκαν και σήμερα, ειδικά στη φάση που ο Χουλτ έμεινε ολομόναχος από την πλευρά του για να φύγει στην πλάτη του ο Αποστολόπουλος και να δώσει το έτοιμο γκολ στον Γιακουμάκη.

Ψυχολογικά για τον Παναθηναϊκό ήταν μια ουσιαστική νίκη που μπορεί ν’ αποτελέσει μπούσουλα για τη συνέχεια. Οι «πράσινοι» πέρασαν μία δύσκολη περίοδο με τις απουσίες που είχαν και τώρα θα προσπαθήσουν ν’ ανασυνταχθούν. Η προσπάθεια του 48χρονου τεχνικού να βάλει το νερό στο αυλάκι και να πάρει τουλάχιστον την 2η θέση, παρουσιάζοντας μια ομάδα που θα έχει συγκεκριμένη φιλοσοφία στο γήπεδο, περνάει μέσα από τα καλά αποτελέσματα και το πιο επιθετικό ποδόσφαιρο. Αν οι «πράσινοι» δώσουν λύση στο γκολ τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο εύκολα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x