sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο ΠΑΟΚ γίνεται… Ευρωπαίος

Η ισοπαλία που απέσπασε ο ΠΑΟΚ στο Ισραήλ από τη Μακάμπι Χάιφα συνεχίζει τις εξαιρετικές επιδόσεις του μακριά από την Τούμπα στην Ευρώπη. Το www.sport-fm.gr αναλύει…

Ασφαλώς μία ισοπαλία απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ δεν είναι λόγος να πανηγυρίζει κανείς. Και φυσικά το μυαλό όλων στον ΠΑΟΚ ήταν εμφανές πως «ταξίδευε» ήδη στο ντέρμπι της Κυριακής απέναντι στον Ολυμπιακό. Όμως δεν παύουν να είναι αξιοσημείωτες οι επιδόσεις που έχει ο «Δικέφαλος του Βορρά» εκτός Ελλάδος τα τελευταία χρόνια.

Μετά το χθεσινό 0-0, ο ΠΑΟΚ συμπλήρωσε μία εικοσάδα αγώνων εκτός έδρας στις οποίες έχει υποστεί μόλις δύο ήττες! Από τη σεζόν 2009/10, οι Θεσσαλονικείς έχουν αρχίσει ένα απίστευτο σερί, όπου μακριά από την Τούμπα σε ευρωπαϊκά ματς έχουν έξι νίκες και δώδεκα ισοπαλίες. Μόνο δύο ομάδες έχουν καταφέρει να κάμψουν τον ΠΑΟΚ σε πέντε και πλέον σεζόν στην Ευρώπη: η Βιγιαρεάλ με 1-0 στους ομίλους του Europa League της σεζόν 2010/11 και η Ραπίντ Βιέννης με 3-0 στα play offs της ίδιας διοργάνωσης την περίοδο 2012/13.

Στο ίδιο διάστημα (από τη σεζόν 2009/10 ως σήμερα) ακόμη και μέσα στην Τούμπα δεν είναι τόσο αποτελεσματικός, καθώς στο «σπίτι» του έχει 10 νίκες, 5 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Ενδεικτικό της πλήρους μεταμόρφωσης του ΠΑΟΚ στα εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια, είναι πως μέχρι να αρχίσει αυτό το ντεμαράζ επιτυχιών της τελευταίας πενταετίας, ο απολογισμός του ήταν 27 ήττες, 12 ισοπαλίες και μόλις 8 νίκες εκτός έδρας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x