Διονύσης Δεσύλλας

Ο… Παπουτσέλης και τα κουρέλια του Αναστασίου

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για το πέναλτι – εφεύρεση του διαιτητή Αρετόπουλου και τον… κουρελιασμένο Παναθηναϊκό της Τούμπας.

Πριν από το ντέρμπι της Τούμπας και με τον Παναθηναϊκό να έχει δημιουργήσει ένα μικρό σερί, τονίζαμε ότι απ’ αυτό το ματς θα εξαρτηθούν πολλά για τη συνέχεια. Αν θέλετε, ήταν ένα παιχνίδι αποδείξεων. Από τη μία ο ΠΑΟΚ ήθελε πάση θυσία τη νίκη, γιατί δεν είχε άλλα περιθώρια και από την άλλη το «τριφύλλι» σκόπευε στο «διπλό» για να δείξει ότι αντέχει στα δύσκολα και ότι είναι η μοναδική ομάδα που μπορεί να… καταδιώξει τον Ολυμπιακό, ο οποίος μέχρι τώρα είναι ασταμάτητος.

Δυστυχώς, για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, όχι μόνο δεν αποδείχθηκε κάτι τέτοιο, αλλά οι «πράσινοι» γνώρισαν την πιο εύκολη ήττα των τελευταίων χρόνων στην έδρα του ΠΑΟΚ. Τρία γκολ σε ένα ημίχρονο, σχεδόν καμία ευκαιρία, κανένα πάθος, καμία αντίδραση και ποδόσφαιρο δίχως πλάνο, λογική, ουσία.

Ναι, το… Παπουτσέλιο πέναλτι που έδωσε ο γνωστός και μη εξαιρετέος Αρετόπουλος είναι εξοργιστικό. Και δείχνει την πρόθεση του διαιτητή για το πώς θα «κυλήσει» το ματς. Αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο αναμενόταν, αν θέλετε. Δεν είναι δυνατόν να σφυρίζει ρέφερι παιχνίδι ομάδας, της οποίας ο πρόεδρος είναι σε δικαστική διαμάχη μαζί του. Σοβαροί να είμαστε…

Από εκεί και πέρα…

Μια μεγάλη ομάδα οφείλει να δείξει κάτι, μετά το «σφάξιμο». Οφείλει να βγάλει αντίδραση, άσχετα με το αποτέλεσμα στη συνέχεια. Ας χάσει. Όχι, όμως, με κάτω τα χέρια. Όχι με το να δέχεται γκολ με τέτοια ευκολία και να πηγαίνει στα αποδυτήρια με τρία στη συνέχεια. Στο πιο δύσκολο ματς της σεζόν και πιο κρίσιμο για τη συνέχεια, οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου, αλλά και ο ίδιος, φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.

Η ομάδα στις τέσσερις γραμμές του αγωνιστικού χώρου ήταν απούσα και ο προπονητής της σαν να τα’ χε χαμένα. Παρέταξε την ομάδα με εξτρέμ Καρέλη κα… Αμπέντ (!), δεν βοήθησε καθόλου από τον πάγκο στη διαχείριση του αγώνα και συνέχισε να δείχνει ότι στα κρίσιμα δεν το έχει. Μιλάμε, φυσικά, για τη φετινή χρονιά, στην οποία έχουν σφίξει τα γάλατα και η πίεση είναι στα ύψη.

Σε μια περίοδο που οι «πράσινοι» έφτιαχναν τις σχέσεις τους με τον κόσμο, τις «πάγωσαν» ξανά. Φτου κι απ’ την αρχή, εν καιρώ ντέρμπι...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x