Τάσος Νικολόπουλος

Ο περίπατος του Ολυμπιακού και το… αστείο περί πρωταθλητισμού

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον περίπατο του Ολυμπιακού, γι’ αυτούς (ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) που μιλούσαν για πρωταθλητισμό και γι’ αυτούς (Ξάνθη, Πανιώνιος, ΠΑΣ), που το κάνουν πράξη!

Την επομένη του ντέρμπι «αιωνίων» στις 6 Νοεμβρίου 2016, είχα γράψει κείμενο με τίτλο «Να ζήσουμε, να το(ν) θυμόμαστε…». Αφορούσε αφενός στον Παναθηναϊκό, που «πέταξε» άλλη μια χρονιά, αφετέρου στον τίτλο, που όπως φαίνεται, καταλήγει και πάλι στα χέρια του Ολυμπιακού. Τότε, η διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο ήταν 7 βαθμοί, μετά από 8 αγωνιστικές και πλέον είναι 12 βαθμοί μετά από 14 αγωνιστικές. Και όπως πάει η ιστορία, ξαναγράφω ότι το υποτιθέμενο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών, θα γίνει ένα από τα πιο εύκολα στην ιστορία των «ερυθρολεύκων».

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Έγραφα επίσης: «Αν κάποιοι πιστεύουν ότι όλα παραμένουν ανοιχτά, γιατί βρισκόμαστε μόλις στη 8η αγωνιστική και επειδή τα ντέρμπι του δεύτερου γύρου είναι εκτός έδρας για τον Ολυμπιακό, ας αλλάξουν πλευρό ή ας σκεπάζονται καλύτερα τα βράδια. Αφενός μιλάμε για το ελληνικό πρωτάθλημα με τις γνωστές παθογένειές του, αφετέρου και μετά από όσα έχουμε δει μέχρι τώρα, αδυνατώ να σκεφτώ πως οι άλλοι τρεις διεκδικητές θα αποφεύγουν τις… αυτοκτονίες κάθε τρεις και λίγο».

Από τότε και σε έξι αγωνιστικές, ο Ολυμπιακός μέτρησε πέντε νίκες και μια ισοπαλία, ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έχει ματς λιγότερο), σημείωσε δύο νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και μια ήττα, η ΑΕΚ έχει δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και μια ήττα και ο ΠΑΟΚ τρεις νίκες και ισάριθμες ήττες. Και κάπως έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στο +15 από τους «πράσινους», στο +16 από την «Ένωση» και στο +17 από τον «δικέφαλο του Βορρά». Αντί να μειωθεί η διαφορά, στο τέλος του πρώτου γύρου έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη. Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, αντικατοπτρίζουν σε μεγάλο βαθμό την πραγματικότητα.

Ο Παναθηναϊκός κάθε τρεις και λίγο ψάχνει την επανεκκίνηση, ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να αναζητά εδώ και έξι μήνες τον άνθρωπο που θα βάλει το εύκολο γκολ και η ΑΕΚ μετά τον τραγικό μεταγραφικό σχεδιασμό του καλοκαιριού, ψάχνει τον τρίτο προπονητή για φέτος, κοιτάζοντας ήδη την επόμενη χρονιά. Όσο για τον Ολυμπιακό, χωρίς να «βγάζει μάτια» στο πρώτο μισό της σεζόν, προβάρει ήδη το 44ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, αφού έχει το «know how», και ο Πάουλο Μπέντο, ο οποίος έχει αμφισβητηθεί ουκ ολίγες φορές, έχει την ευκαιρία να κάνει πράξη τα λεγόμενά του περί στήριξης και ευκαιριών στους παίκτες που προέρχονται από τις ακαδημίες του συλλόγου.

Θεωρητικά, για άλλη μια χρονιά, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα δώσουν μάχη για τη δεύτερη θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, αλλά για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να τερματίσουν στην πρώτη πεντάδα. Κοιτώντας κάποιος την βαθμολογία, μετά από 14 αγωνιστικές, εκεί θα δει μόνο τους «πράσινους», αφού στις άλλες τρεις θέσεις βρίσκονται ο Πανιώνιος, ο οποίος συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι, η εκπληκτική Ξάνθη και ο σταθερός τα τελευταία χρόνια ΠΑΣ Γιάννινα.

Κι αν θέλουν να τους «εκτοπίσουν», αφενός θα πρέπει να βελτιωθούν οι ίδιοι και να είναι αποτελεσματικοί, αφετέρου θα πρέπει να ελπίζουν ότι κάποια στιγμή θα «ξεφουσκώσουν» οι άλλοι. Διότι όταν κυνηγάς, αναγκαστικά πρέπει να κοιτάς και τι κάνουν αυτοί που βρίσκονται από πάνω. Για την ώρα και για τα δεδομένα τους, αυτοί οι… από πάνω κάνουν πρωταθλητισμό σε αντίθεση με αυτούς που ξεκίνησαν τη σεζόν έχοντας στόχο να εκτοπίσουν τον Ολυμπιακό. Πριν καν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, αυτό δεν μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός, αλλά με ανέκδοτο!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x