Κώστας Νικολακόπουλος

Ο πιο επικίνδυνος αντίπαλος του Ολυμπιακού…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον (δεύτερο) πιο επικίνδυνο αντίπαλο του Ολυμπαικού στη μάχη του τίτλου!

• Ο Παναθηναϊκός μοιάζει να είναι φέτος ο πιο επικίνδυνος αντίπαλος του Ολυμπιακού στη μάχη του τίτλου. Το λέει και η βαθμολογία, το λέει και η…προϊστορία, αφού οι δύο αυτές ομάδες έχουν παλέψει για τον τίτλο τις περισσότερες φορές, ακόμη και αυτή την 20ετία της κυριαρχίας του Ολυμπιακού.

• Πώς βλέπω μέχρι τώρα τον Παναθηναϊκό; Ξεκάθαρα, πάντως, πιο ποιοτικό απ΄ ότι τα προηγούμενα χρόνια, λόγω μεταγραφών. Ο Λεντέσμα, ο Ιμπάρμπο και ο Γουακάσο του έχουν δώσει πράγματα, όπως για εμένα κι ο Χουλτ. Οι Σάμπα και Ιβάνοφ ακόμη δεν κάνουν τη διαφορά, ο Εμποκού δεν έχει δείξει τίποτα, αλλά έχουν πίσω τους βιογραφικό που σε κάνει να ελπίζεις, ενώ οι Κουλιμπαλί και Ρέϊς μοιάζουν να μπορούν να καλύψουν τον γεροΜέστο, όταν θα χάνει λάδια και τον Χουλτ, όταν τραυματίζεται.

• Ο Στραματσόνι έκανε κάτι έξυπνο: από την αρχή της προετοιμασίας επέλεξε μία ενδεκάδα (Στιλ, Μέστο, Μολέδο, Ιβάνοφ, Χουλτ, Λεντέσμα, Ζέκα, Γουακάσο, Λουντ, Ιμπάρμπο, Μπεργκ), έβαλε γύρω της και δύο-τρεις παίκτες (Κουτρουμπή, Βιγιαφάνιες κι αλλαγή το Λέτο), κι έτσι έχει βρει ένα σχήμα με αρκετή συνοχή. Κι απλά αλλάζει και παίζει άλλοτε με δύο κι άλλοτε με τρία στόπερ.

• Χωρίς πολλά πολλά, ξεκάθαρα το κλειδί του ΠΑΟ είναι ο Μπεργκ. Χωρίς Μπεργκ, δε νομίζω ότι μπορεί να λειτουργήσει επιθετικά ο Παναθηναϊκός, αφού αυτός βάζει τα περισσότερα γκολ κι αυτός δίνει και τις περισσότερες ασίστ!

• Τι έχω προσέξει στον Παναθηναϊκό; Όταν του βγαίνουν τα παιχνίδια, είναι καλός. Ενίοτε και πολύ καλός! Και βάζει και αρκετά γκολ (4-0 με ΠΑΣ, 3-0 με Μπρόντμπι, 3-1 με Αστέρα, 3-0 σε Λιβαδειά). Όταν όμως δεν του βγαίνουν τα παιχνίδια, αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στο να βρει λύσεις (βλέπε 1-2 από Άγιαξ, 0-0 στο Αγρίνιο και 0-2 σε Θέλτα).

• Έχω ένα ερωτηματικό, για το τι προετοιμασία έχει κάνει το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός. Έχω την αίσθηση ότι φορμαρίστηκε πολύ γρήγορα-Αύγουστο μήνα κι έβγαζε φρεσκάδα Οκτώβρη. Θέλω να δω, δηλαδή, πόσο θα αντέξει γιατί ακόμη και για Σεπτέμβρη νομίζω ότι είχε πολλά τρεξίματα...

• Όπως νομίζω ότι έχει κι ένα νόημα να δούμε πόσο θα αντέξει σε τέτοιο ρυθμό κι ο Μπεργκ, που τέλειωσε το ΓΙΟΥΡΟ με τη Σουηδία στις 22 Ιουνίου και 28 Ιουλίου άρχισε να παίζει με τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη, έχοντας ήδη δέκα 90λεπτα στα πόδια του…

• Βέβαια, για να συμπληρώσω τον τίτλο του κομματιού: ο πραγματικά πιο επικίνδυνος αντίπαλος του Ολυμπιακού παραδοσιακά είναι ένας, ο ίδιος ο εαυτός του. Γιατί όταν είναι καλά ο Ολυμπιακός, όταν οι παίκτες του έχουν τα μυαλά τους και δεν είναι αλλού, όταν δεν υπάρχει χαλαρότητα κι αλαζονεία κλπ, κλπ., πολύ απλά δεν έχει αντίπαλο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x