Euro 2024

Ο πιο λυπημένος -αλλά… κύριος- οπαδός της Βραζιλίας

Το πρόσωπο του «καουμπόι» περιγράφει ιδανικά τον πιο λυπημένο οπαδό της Βραζιλίας. Η κίνησή του όταν το αποτέλεσμα του ημιτελικού κρίθηκε τον μετατρέπει σε έναν απ’ τους καλύτερους οπαδούς στον κόσμο.

Όταν είδε την ομάδα του να συνθλίβεται απ’ τη Γερμανία, ο Κλόβις Φερνάντες λύγισε… Αυτό δεν τον σταμάτησε όμως, απ’ το να γίνει ο πιο… κύριος οπαδός που έχει βρεθεί σε ποδοσφαιρικές εξέδρες .

Ο «Γκαούτσο ντα Κόπα» (δηλ. «καουμπόι του Κυπέλλου») όπως τον αποκαλούν, κρατούσε σφιχτά μια ρεπλίκα του παγκοσμίου Κυπέλλου σε όλη τη διάρκεια του ημιτελικού. Ήταν εμφανές ότι δεν μπορούσε να πιστέψει πως η Βραζιλία δεν θα αγκάλιαζε στο «σπίτι» της το πραγματικό τρόπαιο.

inner

Έχει ζήσει δίπλα της, άλλωστε μεγάλες στιγμές, αφού την έχει ακολουθήσει σε 154 παιχνίδια σε 66 χώρες απ’ το 1990. Έχει δει επτά Μουντιάλ, έξι Κόπα Αμέρικα, τέσσερα Κύπελλα Συνομοσπονδιών και Ολυμπιακούς Αγώνες. Μάλιστα, η FIFA τον είχε παρουσιάσει ως τον πιο πιστό οπαδό πριν την έναρξη της διοργάνωσης. Τον δωδέκατο παίκτη της.

Ο «Γκαούτσο» δάκρυσε στις εξέδρες του «Μινεϊράο» λίγα λεπτά πριν αφήσει άναυδους τους γύρω του. Σύμφωνα με την Independent, με ζεστό χαμόγελο -παρά την παγωμάρα που προκάλεσε το αποτέλεσμα- έδωσε την ρεπλίκα που κρατούσε σε μια γερμανίδα φίλαθλο με την κόρη της και φέρεται να είπε:

«Πάρ’ την στον τελικό. Όπως βλέπεις, δεν είναι εύκολο, αλλά την αξίζετε. Συγχαρητήρια».

inner

Επιμέλεια: Εύα Ζαχαριουδάκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x