Επικαιρότητα

Ο Πούτιν θέλει να ξεκινήσει ουσιαστικό διάλογο με την Ουκρανία

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε σήμερα την ουκρανική προεδρία και τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες να αρχίσουν «ουσιαστικό διάλογο».

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε σήμερα την ουκρανική προεδρία και τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες να αρχίσουν «ουσιαστικό διάλογο», ζητώντας παράλληλα από το Κίεβο να τερματίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και να παράσχει εγγυήσεις προς τους ρωσόφωνους της ανατολικής Ουκρανίας.

«Πρέπει να ξεκινήσει εις βάθος και ουσιαστικός διάλογος», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στη ρωσική τηλεόραση και πρόσθεσε: «Έχει σημασία ο διάλογος αυτός ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές στην Ουκρανία να βασίζεται στο ειρηνευτικό σχέδιο» που παρουσίασε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας και το οποίο στηρίζει η Μόσχα.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Ρωσίας επέμεινε ότι το Κίεβο πρέπει να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία.

«Η δυνατότητα που προσφέρεται με την κατάπαυση των στρατιωτικών επιχειρήσεων πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την έναρξη εποικοδομητικού διαλόγου και για την εξεύρεση πολιτικού συμβιβασμού ανάμεσα στις εμπόλεμες πλευρές στην ανατολική Ουκρανία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας.

Πηγή: www.protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x