Επικαιρότητα

Ο Πουτζδεμόν καλεί τους Καταλανούς σε «δημοκρατική αντίσταση»

Κάλεσμα στους κατοίκους της Καταλονίας να αρχίσουν ειρηνική «δημοκρατική αντίσταση» στην απευθείας διακυβέρνηση της περιοχής από τη Μαδρίτη απηύθυνε ο Κάρλες Πουτζδεμόν.

Σε μαγνητοσκοπημένο τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο κ. Πουτζδεμόν δεν έδωσε κανένα σινιάλο ότι αποδέχεται την αναστολή του αυτοδιοίκητου της Καταλονίας ή την απομάκρυνσή του από την εξουσία.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να οικοδομήσουμε μία ελεύθερη χώρα», είπε ο αποσχιστής ηγέτης. Ζήτησε από τους Καταλανούς να επιδείξουν «υπομονή», ενώ καταδίκασε την αναστολή της καταλανικής αυτοδιοίκησης, την οποία χαρακτήρισε απόπειρα κατά της βούλησης της τοπικής κοινωνίας.

Υποστήριξε ότι οι Καταλανοί δεν θέλουν βίαιες συγκρούσεις με τις ισπανικές Αρχές, ουσιαστικά προωθώντας τη γραμμή ότι ζητά διάλογο με την Μαδρίτη.

Σημειώνεται ότι πίσω από τον κ. Πουτζδεμόν βρίσκονταν μία σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μία σημαία της Καταλονίας, αλλά απουσίαζε η σημαία της Ισπανίας.

Το διάγγελμα μεταδόθηκε από κανάλι της καταλανικής δημόσιας τηλεόρασης, παρά το γεγονός ότι από τα ξημερώματα του Σαββάτου ο κ. Πουτζδεμόν δεν έχει καμία κυβερνητική εξουσία. Επιπλέον, το διάγγελμα προανήγγειλε ο επίσημος λογαριασμός της καταλανικής κυβέρνησης στο Twitter.

Την ώρα που το διάγγελμα μεταδιδόταν ο κ. Πουτζδεμόν φαίνεται πως βρισκόταν σε εστιατόριο στην γενέτειρά του, τη Χιρόνα, στο βόρειο τμήμα της Καταλονίας, σύμφωνα με πλάνα του τηλεοπτικού σταθμού Sexta.

Η γενική εισαγγελία της Ισπανίας προτίθεται να διώξει τον κ. Πουτζδεμόν για «εξέγερση».

Πηγή: www.skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x